Политолози: Черният ПР на Радев е предизборна агитация

Президентът заема ясната страна на БСП, смятат експерти
Обновена: 10 май 2019 21:49 | 10 май 2019 20:47,
76

Президентът Румен Радев коментира политическата ситуация в страната като посочи, че скандалите с имотите на властта няма как да бъдат заглушени, защото гражданите очакват реално противодействие на корупцията. Държавният глава заяви, че е равно отдалечен от всички партии и отправи критики към Бойко Борисов, че води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.
Още по темата

За поредните нападки между президент и премиер в студиото на "Денят ON AIR" говорят политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов.

"Докато двамата са от различни лагери, винаги можем да очакваме да има такъв вид сблъсък и конфронтация. Още повече, когато президентът има политически мераци и слиза на нивото на партийната политика, влиза в партийни пререкания с партийните лидери. Очевидно е, че когато заемаш държавен пост, харчиш държавни пари и очевидно президентът използва целия бюджет на президентската администрация да прави черен ПР на управляващите, което представлява предизборна агитация", смята Стойчев.

Стефанов се съгласи с твърдението му, като заяви, че на Радев само му се иска да е независим и този черен пр, който използва, е доста "долнопробен". Той допълни, че чрез поведението си, президентът заема страната на опозицията, което не е безпартийно.

По думите на доцента, Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова. А Стефанов допълни, че БСП, които са със 100-годишна традиция, е показала, че нищо не е научила.

Според Стойчев социологията има за цел да формира нагласите, а е ясно, че между ГЕРБ и БСП има разлика, която не може да бъде стопена. Въпреки че се твърди обратното.

По темата за скандалите с апартаментите и двамата политолози се обединиха около мнението, че това с апартаментгейт е симптом на самозабравяне и е ясно, че не се толерира от хората. Въпреки това, хората си подкрепят определена партия, независимо какво се излага на показ в тези скандали.

Относно поисканата оставка на председателя на ВКС от депутатите, гостите на Bulgaria ON AIR посочиха, че това, което той прави е "удар срещу ефективната реформа в правораздавателната система, защото този мониторинг се оказа неефективен да постигне добри резултати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
18
 
! Отговори
До:)) преди 5 години
Смешно ти е на теб ,ама ти пожелавам да не ти се налага нито на теб нито на семейството ти да попаднеш там.Истината е ,че я започват сега защото сега излезе работния проект .Как да обявиш обществена поръчка без да имаш проект и прогнозна стойност ?
30
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ямболията,Борисов колко пъти досега обеща да построи болницата в Ямбол? Е, защо точно сега обещава за пореден път?
29
11
 
26
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До М,Незнаете ли че тази болница трябваше да я почнат преди 3 години-------------------Те това по горе изчерпва въпросът ви! Иначе Герб досега си бъркаха в носа и браво че дойдоха изборите! :))
28
21
 
24
 
! Отговори
М,Не преди 5 години
Аз съм от Ямбол ,болницата е в окаяно състояние .Искате да ми кажете че Борисов трябва да задържи парите за болницата и да ги обяви след изборите за парламент ,а хората от 120000 област да се пренасят на ръце между отделните отделения (сгради) още години наред защото така било изгодно на *** и придворния и слуга !!!?Знаете ли че тази болница трябваше да я почнат преди 3 години ,само че дойде Орешарски и умниците от Бсп решиха просто да направят ремонт на старата материална база .
27
16
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
Ти можеш да си критикуваш колкото искаш по пресата но ако си президет се очаква от тебе да решаваш тези проблеми и да пазиш добрия имиж на държавата която преставляваш, а не да викаш по пресата а без аз съм против да си върша работните задължения и искам да критикувам системата а не да се грижа тя да работи,а вие като сме избрахте за президет не ми казахте че да оправиш нещо да работи е по трудно отколкото да критикуваш, а трабваше да ми дадете мекото от хляба.
26
14
 
20
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До 39 АнонименПешки, подчинени, страна, ... А стига! Вероятно и аз съм пешка на БСП , щото симпатизирам на Радев и крайно антиГЕРБ!
25
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова, в грешка сте не на нейна страна а е на нейно починение, това не беше очевидно като се кандитира за президент.Но вече е пределно ясно от последвалите действия, срам е да кажа но и аз съм гласувал за него но в мое оправдание тогава наистина нямаше признаци че е пешка в ръцете на бсп.
24
16
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
ОК! Неодобрявяте поведението на Радев вероятно защото Президента според вас трябва да мълчи за харчлъка на на държавен бюджет от ГЕРБ по предизборната кампания, т.с да няма кой да спре наглостта на Борисов! пп. А не бе ли се струва, че Борисов, както и герб ПП отреагираха все едно това е изконно тяхно право и как така някой /който и какъвто и да е той/ ще им прави забележки, м?
23
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак Президентът е избран от 3 милиона българи на преки избори.Докато за ГЕРБ всички знаем как дойдоха на власт и кои ги подкрепят.
22
24
 
25
 
! Отговори
Az преди 5 години
Кое от това което са казали не е вярно?Президента е като стара руска радио точка,повтаряща опорните точки на БСП.Ние имаме папагал на БСП не Президент !!!ай стига сте ми говорили глупости ,това е видно за всеки трезвомислещ човек в страната .Никой не може да ме убеди че за да подкрепяш Партия като БСП нямаш изгода ,след всички поразии който направиха на България и народа .
21
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ще защитава апартаментите на Жецо, къщите за гости на министрите на ГЕРБ и суджуците на Бойко.
20
12
 
18
 
! Отговори
Антрополог преди 5 години
Оставката#3 Спасението на България!
19
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що се правите на...! Става дума за Радев и неговите червени приятели! Президент на една четвърт българи! Президент с просташка пропаганда!
18
9
 
20
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Който каквото да Ви говори, става въпрос за пари.Крадат пари от НАРОДА, не се посвениха да крадат и от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ, а това Господарите няма да МУ простят на ибрикчията на ПАШАТА.
17
10
 
13
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Бойко тази роля няма да отстъпи никому!----------------------------Като неще доброволно да отстъпи има и други начини / с неговите камъни/методи/ по неговата тиква
16
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Стойчо Стоев е на хранилката на ГЕРБ още от ученик.Не зная дали някой гледа сериозно на такъв голобрад натегач.
15
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политолози на ясла говорят, каквото им кажат. Пари от държавната субсидия е голяма и има за всички желаещи.
14
9
 
14
 
! Отговори
Едо преди 5 години
Пак се налага,да говорим за важните неща,а не за общи дрънканици на дребно!Явно е обаче,че на някои духовно прости хора,няма как да им дадеш разумен съвет!ЕТО:ПЪРВО, ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,НАЧЕЛО С Р.РАДЕВ,ПРАТЕНИКЪТ НА БОГА ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ВТОРО,НЕ СЛЕД ДЪЛГО-ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ!Избираме Парламент-71 членен!Избираме съдии,прокурори, кметове, шерифи,омбудсмани, комисии като КЕВР и подобни, Патриарх на БПЦ,Митрополити, пастори,духовни съвети-ВСИЧКИ НА РОТАЦИЯ!
13
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та с какъв бюджет Президентът строи болница (три пъти) в Ямбол, учебен блок в УНСС, магистрала Хемус? И по кой начин да похвали кражбите на ГЕРБ, за да е доволен Борисов? Той казва това, което всички виждаме, но някои не искат да чуват! ЦАР БОЙКО ИМА МАГАРЕШКИ УШИ!
12
10
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До АнонименЗащо поставящ дейнията/сделките с апартаментите на Радев/висш военен/ с тези на Шайката около Герб на една плоскост? Апартамент-апартамент! пп. При шайката смърди на лошо/ намирисва на рекет, изнудване, корупция на частна фирма?