Турското посолство разочаровано от изопачаването на думите на Улусой

ДОСТ коментираха случая
12 май 2019 20:19,
202
Турското посолство разочаровано от изопачаването на думите на Улусой
Снимка: Reuters

Турското посолство излезе с позиция относно думите на посланик Хасан Улусой. Както е известно вчера той призова за интензивното изучаване на турски език в родните училища, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Думите на Улусой - смущаващи. Захариева го привиква

Според посолството изопачаването на част от изказването, под формата на – "Турският посланик поиска задължително изучаване на турски език в България", и последвалия отзвук, са причина за разочарование.

От посолството допълват, че е очевидно, че редом с българския, доброто научаване на устния и писмен турски език от страна на българските граждани е повод за предпочитание при наемането им в турски фирми. Също така се споменава, че в своето изказване посланик Хасан Улусой е акцентирал именно върху това и декларирайки своето доверие в българските власти, е споделил готовността ни за сътрудничество.

ДОСТ също взе позиция по темата. В нея се подчертава: "И премиерът и президентът, и цялата българска държава мери с различен аршин правата на етническите българи, които живеят в други държави, и правата на собствените си малцинства - турците и мюсюлманите преди всичко".

Според лидера на ДОСТ Лютви Местан посланик Улусой се застъпил за естественото право на турците в България да изучават задължително майчиния си турски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако началника във Фолксваген е турчин а българите са работници, работниците ще трябва да учат турски, а не шефа български. Също и с немския. Това е истината за Тиквата и Симеонов с Джанбски и Каракачана какво ни докараха че сме гурбетчии в родината.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан съвсем се е срутил след инцидента. Горкият човек. Поне трябва да спре да се излага публично, с което и да вреди на интересите на анадолските си работодатели. Жалкият пропаднал шоферски пдендел... Изобщо, моля се всичките тези оттрепки да измрат скоропостижно, защото всяка епоха си има и край.
9
7
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
не пизнаваш корана, не ми изопачавай думите
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който иска да изучава задължително турски, бегом на юг - никой не го е спрял. и по възможност да не се връща. да просперира при диктатурата на ердо и на слука!
7
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българския запада като език. Даже и в съдебната система и сега за изборите търсят юристи и висшисти с перфектен английски и немски заради ЕС.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез от южната съседка да престанат да си навират гагата в нашите работи. А рупора ДОСТ да престане да им лиже подметките. Писна ми от тях. То бива наглост , но това минава всички граници. Улусой Мулусой от какъв зор е тръгнал да дава съвети и да коментира, след като никой не му иска мнението. Какво ще става в България е работа на българите и българското правителство. А който не ще да се съобразява - айде... Господин Улусой да си го прибере. Ама те там не му трябват. Гадни ***.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
офф чак ми се повдига от тоз нагъл турчин Местан, убиец на деца, аллах ще го накаже него...
4
3
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Тука май са прави турците. Човека не е казал - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се учи турски .Това ,,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,, кой и с ква цел го сложи ????? Това което аз не вярвам че ще плащат на работниците 1500 лв заплата. Това може да е лъжа за да вземат фолксваген ;) Всички знаем кви ги води у нас боко тиквата .Язаки с петстин лева заплата .СТАЧКИ И КВО ??? На 600 - останаха само дъртите баби там .Даже ромовете избягаха .Ако тия плащат такива пари ,а не като боковите по добре да не хвърлят кал по тях .
3
2
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДОСТ Е МЕСТАН ТА ТОЙ УБИ ДЕТЕ ПРИ КАТАСТРОФА
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ГЕРБ и ОП забранят турски в турските банки и заводи, ше трябва да забранят и англйски немски, френски испански в чуждите банки и офиси в България.
1
3
 
28
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Нагли са та нагли...Винету още да им се навежда...