Нинова не си пада по сценарии, подала си оставката, не се отказва

Чака Конгресът на БСП да реши какво ще прави
Обновена: 8 юни 2019 20:35 | 8 юни 2019 20:30, Камелия Цветанова
57
Нинова не си пада по сценарии, подала си оставката, не се отказва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не си падам по сценарии" - така председателят на БСП Корнелия Нинова отговори пред журналисти на коментарите за евентуално оттегляне на оставката й на конгреса.

Още по темата
По-рано днес президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев допусна, че всичко е един театър, който ще продължи вероятно и на конгреса с емоционални изказвания, с хора, които ще я помолят да си оттегли оставката. "Сценарият вече е написан", коментира той.

"Не ме занимавайте със сценарии, подала съм я, конгресът има дневен ред, ще реши как да действаме оттук нататък", каза Нинова, цитирана от БТА.

Председателят на БСП обясни, че решението Петър Витанов да води Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент е взето с тайно гласуване от петимата евродепутати от "БСП за България". Тя посочи, че неслучайно няма решение на Изпълнителното бюро кой да им бъде председател, за да не се бъркат в работата им.

Нинова посочи, че е имало две кандидатури - на Петър Витанов и на Сергей Станишев, и евродепутатите социалисти са си избрали демократично Витанов. Ако обичат да не ми преписват и това на мен, коментира тя.

Нинова каза, че днес на заседанието на Националния съвет на БСП не са приемани предложения за промяна в Устава на партията и за влизане на такава точка в дневния ред на конгреса. Тя уточни, че ако на конгреса постъпи такова предложение и делегатите го приемат, тогава ще трябва да се разгледа.

Корнелия Нинова съобщи, че на пленума е бил приет политическият доклад-оценка за европейските избори и за подготовката за местни избори, като в дискусията са направени много предложения. Възложихме на една комисия от 17 души да го допълни с внесените предложения и допълнения и да го внесем на конгреса, добави тя. Според Нинова решението е правилно. Мисля, че ако беше прието аз да правя този доклад, щяха да бъдат оправдани някои съмнения за еднолична партия, намеса на лидера и т.н., коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
18
 
! Отговори
Винету преди 4 години
А в доклада-оценка за евроизборите пише ли как Бойко ви го набута на цялата партия за една седмица с един джип.
15
8
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
БСП е пенсионерска партия.Пенсионерите умират ,а следващите поколения не могат да се пенсионират главно заради чорбаджисти поддържани от БСП и герб . Като измрат пенсиите кой ще гласува за тия ??? По тяхно време не можех да си взема трудовата книжка от известен душманин и накрая ми писа толкова малко стаж че да не мога дори на борса да изляза .А не съм само аз .След всеки работник стои и неговото семейство . С ГЕРБ И БСП Е СВЪРШЕНО .Трябва да се направи народна партия за да се спаси народа.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сценарият напомня награждаването във Формула 1,когато победителя отваря шампанското! Нинова ще изхвърчи като коркова тапа,със гръм!Другарите това са го отработили през годините до съвършенство...
13
8
 
20
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
12
6
 
23
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Бойко даде инерция на г-жа ЛЪЖА,и старите вълци в БСП ,ще я оглозгат докрай.
11
7
 
8
 
! Отговори
елате хиляди младежи преди 4 години
До кога ще настъпи края-в чужбина дето има свобода и хляб! Бягайте от мутренско-комунистическата ни страна
10
5
 
6
 
! Отговори
слава на новия строй преди 4 години
До АнонименКомунизъм построен в условия на демокрация!
9
5
 
6
 
! Отговори
кога ще настъпи края преди 4 години
До АнонименДесницата гради а левицата само руши. Герб с леви методи а БКП с десни...........
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари,дайте да дадеме!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за двоен стадарт, другари?! Станишеф загуби над 10 поредни избора, и не подаде оставка. А сега веднага след загубата на избори поискахте оставката на Нинова. Ами оставете жената да загуби поне няколко избори, и тогава й искате оставка! Никакво търпение нямате. А - вярно, електората измира всеки ден и става все по-невъзможно с нормални избори да дойдете на власт. Оставт ви служебно правителство, и поне за два-три месеца да подпишете договори с вашите фирми и да има хляб още поне десетилетие.
6
8
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До !!!С.Станишев е нагъл до безумие и не се спира пред нищо да постигне своята цел. целуваха се с Местан като загорели девици. Изпусна чрез Орешарски властта, прекара Курумбашев и го върна в БГ. Реши да става *** и добре, че Нинова го постави на мястото му, та си мирна. Сега решил с Гергов, Найденов и други като тях да прави коалиция с Б.Б. и ГЕРБ. Време им е да ги изгонят от БСП и да ходи при азбукарите в АБВ.
5
9
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До ГерГей Гергов 4 Обединението на БСП с ГЕРБ е най доброта решение да се доберат до софрата.И без това имат една майка-БКП.
4
1
 
18
 
! Отговори
Без Станишев преди 4 години
Бесипету е пълна дупка Твърдото им ядро от пещерни комунисти е под десет процента по естествено причини Станишев обира вота на ислямо- левичари и про европепейски ***, лесбийки и леви интелектуалци
3
10
 
8
 
! Отговори
ГерГей Гергов преди 4 години
Станишев заедно с Гергов , Пирински и Ачо Найденов упорито иска да обедини БСП с ГЕРБ, т.е. да направи в БГ първото обединение в рамките на ЕС на ЕНП с ПЕС. Резултатът може да стане плачевен за очилатия псевдополитик: да бъде изгонен не само от НС, но и от БСП...
2
10
 
14
 
! Отговори
играта съвсем загруб преди 4 години
Хората около Станишев са ползвали тази партия само за облаги и понеже Нинова се опитва да промени нещата я смачкаха.Ако отворите ПИК от сутринта въртят Гергов,Мерджанов ,Пирински ,Станишката,а те толкова плюят,че чак се давят.Как не дадоха възможност на някои от партията с друго мнение да направи изказване.Всички заглавия за Нинова са посигравателни и обидни.Трият се разумни коментари,а публикуватАтила, отправящ заплахи и използващ нецензурни думи.
1
12
 
17
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Ейййй! Станишев спирка няма. Хората отдавна не го харесват. Маз.никът не може да се примири,че една жена се държи далеч по-мъжки от него. То неговата мъжественост малко е под съмнение.