Ще бъде ли манипулирана демокрацията?

До какво ще доведе промяната на финансиране на партиите?
19 юни 2019 22:17, Нели Христова
38

Промяната на начина на финансиране на партиите, който се обсъжда през последната седмица, ще доведе до манипулиране на демокрацията. Това е мнението на бизнесмена Васил Василев.

По думите му по този начин държавата би изпаднала в пълна зависимост от финансиране от чужбина на родните партии, тъй като тук няма толкова много пари за финансирането им.

"Катастрофата ще е, когато отвън започнат да манипулират нашата политика. Този род финансиране ще окаже такова влияние върху нея, че ще загуби идеалите си за независимост", посочи Василев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Василев обясни още, че не вижда реална политическа схема, която да убеди хората да гласуват за кауза. За местните избори пък било важно кой как вижда решаването на проблемите.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Eвгени Петров посочи, че не сме готови да приложим този модел на финансиране на партиите и  не трябва механично да възприемаме нещата.

"Непрекъснато ни убеждават, че партиите са подложени на сериозна отчетност, както и се обяснява, че няма скрито финансиране", коментира Петров.

Според него финансиране от 1 лев е малко, но повдига и други въпроси - с такава субсидия новите партии няма как да съществуват, смята той.

"В БСП винаги проблемът е бил кой ще реди листите, а сега за местния вот - кои ще са издигнати за кметове", посочи още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Паяка ,паяка :))) Много гадини в тва студио ве !!! Чуждите правителства щели да ги купят наще .Ми то сега щото не ги купуват с тия ф16 и евродупитатски подкуп от 17 000 ? ??? От тва по голямо купуване не е имало в бг история .
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болнота място е ОТКРИТОТО финансиране - да се обяви публично и ясно кой е спонсорът и ОТКЪДЕ има парите, "пълна" зависимост идва едва на второ място - там лобистите ще се изпоибият помежду си и в крайна сметка ще доведе до съгласие между хиените - нищо чудно и интересите на народа да се вместят някъде в закона."Кореноплодите" от интервюто се упражняват в ялова реторика и дори не си дават сметка колко са безмозъчни и колко безмислено е да се пънат в ефир пред хора, които мое пък и да не са ***
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой пречи на Герб като иска, да получава 1 лев субсидия? Минчо Христов и Стела Банкова безда променят закона се отказаха от представителните пари на депутатите! Но идеята е другите да не получават и да изчезнат.
6
7
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Ха-ха: И тук ли си се постнал със същото. Легалното финансиране винаги е било ясно - проверяват го няколко държавни органи. Но рекета на гербаджиите им пълни черната каса, а Бойко прави безплатен пиар с рязане на ленти. Това е гербаджийската демокрация. Далавераджийство и рекет. Когато се оттървем от Бойко и крадливата му дружинка, тогава България има шанс да тръгне напред.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глипости - няколкото милиона които държавата дава са нищо в сравнение с облагитенкоито партийте взимат когато попаднат във властта. По скоро ще отпаднат партийй които не искат да управляват а се борят за смешната субсидия - като партията на хиподил например...
4
5
 
8
 
! Отговори
Democracy? преди 4 години
Демокрация,налагана с комунистически ***, които са отрасли с обич към Сибирските алкохолици не може да има!Това се вижда и от най-заблудения и манипулиран човек в този опит за държава.
3
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И в момента партиите основно се финансират от бизнеса. Поне ще стане по-ясно кой на кого слугува
2
6
 
15
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Демокрация???
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква демокрация! ? В България освен комунизъм от 1944 до сега, друго няма...