БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник

Оценката му е крайно неадекватна, ядосват се от "Позитано"
5 юли 2019 11:30,
132
БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник
Снимка: Булфото

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

Още по темата
"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

Станишев с оценка: С Борисов сме възмъжали през годините

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един мандат е 4 г щом си бил там 4 г повeче работа там нямаш, туй НС са го обърнали на семейна фирма и седат там до пенсии. Ккаво става с референдума на Слави ?
16
1
 
1
 
! Отговори
Богатия Гекон преди 4 години
Те нарушиха шопските традиции и сичко ойде у канала
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селянката хептен е подивяла :)
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черна котка им е ББ на БСП.А пък народът се разграничава от тях още от първия им преврат на 9септември 1944година когато Червената армия ОКУПАТОРКА ги постави да командват и унижават българите. Партия на предатели-цоциалисти/олигарси.И станиШЕФ е от тях.
13
2
 
22
 
! Отговори
ВИЖТЕ СЯ преди 4 години
БКП СЕ РАЗДЕЛИ НА ЛУЗЪРИ И УИНЪРИ. ПО- МАНЕВРЕНИТЕ СЕ НАСОЧИХА КЪМ ГЕРБ, А ЛУЗЪРИТЕ НОСТАЛГИЦИ ОСТАНАХА В БСП!
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия главата не ги слуша! разнобой във всичко! добе е! така няма да видят власт!
11
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой извърши преврата на 10 ноември срещу Тодор Живков - БКП , сега БСП. Защо го извърши - за да заграбят създаденото от народа през соца и да го предадат като наследство на децата си. За това сега България е най-бедната страна. Крадеца вика дръжте крадеца.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако озапти ромовете ще е държавник, държавника не оставя един етнос да лежи и пъшка и вилнее за сметка на други етноси. Какво стана с крадлата рецидивист дето я набиха китайските туристи още ли работи крадла и е на свобода ?
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноооого ги боли *** за паричките от субсидиите. Така огладняха че вият от глад.
8
6
 
20
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Всичко ,казано от Вас за Другаря Борисов е вярно,но.....Я да се сетим Вие колко пъти докарахте държавата до колапс с Ваши правителства.....Всички сте един дол бреее...Някога Ви наредиха в редица и,на кой каквото му се падна...На Първанов се падна БСП,на Костов СДС,за Борисов по-късно измислихте ГЕРБ!!!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са ни безразлични не ни интересуват в НС са едни и същи хора от 30 години, там не може да се роди нещо от амортизирани депутатници.
6
4
 
15
 
! Отговори
Десислава Атанасова преди 4 години
Станишев е наш човек и агент под прикритие в БСП и ПЕС. Победихме!!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАУ
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев стана премиер благодарение на стария ГЕРБ НДСВ и сега е депутат в евро благодарение на най-новия ГЕРБ, което е БСП на Гергов.
3
7
 
37
 
! Отговори
Cx преди 4 години
Драми отново.БкП е в нокдаун !
2
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България една терористична групировка избила маса народ беше оставена да си смени името от БКП на БСП и все едно нищо не е станало.
1
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП ни направиха най-бедни в Европа и денонощно се хвалят с това