Нинова убедена: Мачкаха ни, сега искат да ни унищожат финансово. Ще оцелеем!

Вървим обратно на европейската практика при субсидиите
249
Нинова убедена: Мачкаха ни, сега искат да ни унищожат финансово. Ще оцелеем!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова премина в атакуващ режим след като през седмицата беше намалена партийната субсидия от 11 на 1 лев за глас. Тя ще атакува това решение и в Европа.

"Употребиха справедливия гняв на хората срещу партиите и политиците, за да легализират обръчите си от фирми и нахлуването на чужди интереси в българската политика", заяви тя в интервю пред агенция "Фокус".

"Не сме искали субсидията да остане 11 лв. Предложихме всички спокойно да обсъдим и разумно да намалим субсидията. Ние сме за намаление, но обосновано, с оценка на риска и въздействието, а не с емоции и вдигане на популистки лозунги", заяви Нинова.

Според нея желанието на хората е да се намали партийната субсидия, но отбеляза, че нито един българин не е пожелал партиите да се финансират от чуждестранни юридически или физически лица, от големите фирми, на които правителството раздава обществени поръчки, от концесионерите на българските богатства.
 
"Остана незабелязано, че управляващите отказаха да подкрепят предложението на БСП натрупаните в банкови сметки и неизползвани пари да се върнат в хазната. Аз съм сигурна, че народът би искал тези средства обратно", каза още лидерът на БСП.

На въпрос защо партията ѝ е сигнализирала европейски институции за намаляването на субсидията Нинова отговори, че Европа върви в обратна на нашата посока - там финансирането от бизнес се забранява или ограничава, тук се отваря.

"Европа вижда в това възможност за политическа корупция и в доклада на групата на държавите, борещи се срещу корупцията пише, че този процес се подлага на мониторинг. Има още нещо - в конкретния случай у нас става дума за убийство на опозицията. Никоя фирма няма да ѝ дари средства, защото опозицията не разпределя порциите на властта, а и всеки дръзнал да я подпомага, ще бъде наказан. А управление без опозиция е диктатура", заяви Нинова.

"Първо искаха да ни обезличат, като ни раздадат постове и пари. Като отказахме, започнаха лъжи, клеветене, мачкане на наши кметове, депутати и хора по места. И на това устояхме. Сега е третата стъпка- финансово да ни унищожат. Ще ни е трудно, но и това няма да успее", заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
23
 
! Отговори
Кирчо Контрабадиста преди 4 години
Ей, добре че си пазя куфарите. Пак ще трябва да спасявам партията майка.
110
1
 
23
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Единствения правилен начин беше да излезе по телевизията и да каже "нямаме пари, няма да има митинги няма да има реклами, това не означава, че няма да направим Х". Вместо това тя се обяснява как нямат пари за пропаганда ...
109
2
 
27
 
! Отговори
Неразбиращ преди 4 години
Не разбирам за какви сметки за какви пари говори,това недоразумение на жена,та нали те взеха повече пари ,и накрая само тяхната партия няма да ги върне щото касата им е празна ,това е да си *** червен царвул
108
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гони я критическата та дрънка глупости .73% избиратели над 60 г другото купени роми НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ другари потомствени ***
107
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма НИЩО ВЕЧНО под слънцето бсп ще умре със сигурност
106
3
 
26
 
! Отговори
Ninja преди 4 години
Бе жена, вие имате шизофрения в тази партия. Вие отворихте темата за субсидиите, после се оказа, че хем всъщност не искате това което твърдите, хем сте изхарчили всичко....БСП ТВ....Не ви трябва телевизия, а психиатър, после защо падате всеки път на избори от партия която почти никой не харесва. Отделно като взехте властта след сто години суша, избрахте Пеевски за шеф на Данс и стигнахте народа. Все едно Болт да се гръмне в крака на старта. Политическа шизофрения.
105
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към бунището другари там ви е мястото
104
4
 
22
 
! Отговори
Патилан преди 4 години
Минутка невнимание - цял живот страдание.Ха сме я изтървали тази на власт, ха са ни затрили като народ.
103
1
 
25
 
! Отговори
лекуващ преди 4 години
Съжелявам, не лекувам злоба и болезнени амбиции. За психиатар си.
102
8
 
9
 
! Отговори
казано е преди 4 години
Ще дойде ден сите Сърби ще се сбереме под една слива.
101
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До103Кометата ви показва че пилешкият ви мозък няма капацитета да осъзнае какво съм казал.Такива като вас са 95% от бугарете, прости ***.Това и ще затрие тази територия .Обречени сте!!
100
6
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
А така, действайте с коментарите по политически теми. А дано ви олекне :)))
99
1
 
24
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
На пленума, като се огледаха, по-алчин и безпардонен престъпник от нея няма и затова не и приеха оставката.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BurzumВаргчо, ти ли си бре, чадо страпончево?
97
0
 
22
 
! Отговори
възмутено преди 4 години
Злата орисница е едно заплетено къбло от поквара.Тя затова е похарчила всичките пари за да не даде нищо, а да вземе парите на онези които добросъвестно разходват парите от субсидиите и не ги пилеят за активни мероприятия. Прави струва все в чуждата чиния да бръкне негодяйката.
96
0
 
25
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Другарката Нинова твърдо е решила да чисти БСП от корупцията!! Точно за това назначи пак в Политбюро др. Гагаузов! "Чист, честен, некорупиран"!!Ххахахахахах!!! Ама няма лошо , ще си правят сбирките в къщата му в на Женевското езеро на "теферич" !! Впрочем то я придоби саааааааааамо 4 месеца след като стана министър за скромните 1.3 милиона швейцарски франка.......
95
22
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Всички *** дето се радвате всъщност подкрепяте диктатурата на Тиквата щото той си разполага с държавния бюджет а останалите партии просто вегетират.....на *** народ и бой и секс му трябва в огромни количества...
94
16
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ БСП НЯМА. ТАМ Е ТРАГЕДИЯТА.
93
3
 
17
 
! Отговори
БСП. преди 4 години
Ако бяхме на власт,нашата велика лидерка,кака *** , щеше така да разпредели субсидийте.Това за вас,това за нас,за нас,за нас...
92
15
 
0
 
! Отговори
До103 преди 4 години
Вашият коментар доказва, че *** не е умен!