БСП искат Борисов в НС за изтребителите, "Воля" - президента

Сделката за F-16 е на финала си, депутатите решават
Обновена: 19 юли 2019 10:26 | 19 юли 2019 10:25,
86
БСП искат Борисов в НС за изтребителите, "Воля" - президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание за ратификацията на договорите за закупуването на новите изтребители. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пък поиска и президентът Румен Радев да дойде да разясни своето виждане като специалист.

В началото на заседанието Корнелия Нинова скочи срещу изказването на Бойко Борисов от вчера, че той лично е настоявал да бъдат платени новите F-16 накуп.

Още по темата

"Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това. Отговорността лежи на раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп", настоя червената лидерка.

По думите й премиерът е излъгал и че има пари да се плати наведнъж, защото са събрани от борба с контрабандата и сивата икономика.

"Защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем тогава", запита Нинова.

Лидерът на "Воля" пък поиска президентът Румен Радев да дойде в парламента, тъй като според него има скрити разходи при покупката на изтребителите.

"Настояваме като главнокомандващ и като специалист в сферата на самолетите президентът да дойде и да ни разясни неговото виждане", настоя Марешки.

Днес сделката за закупуването на новите самолети влезе в Народното събрание. Предстои по-късно и актуализация на държавния бюджет за настоящата година, за да може да бъде реализирана сделката.

Поради важността на въпроса депутатите решиха пленарното заседание да се излъчва на живо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти.народа го е упълномощил
45
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тиквата източва хазната предизборно, та ако случайно не оспее да фалшифицира изборите, новоизбраните да нямат бюджет, с който да оперират.ако се опитат да изтеглят 1 милиард заем, ще се вие на умряло, ще се саботира, ще има платени протести.после, като тиквата пак се върне на власт, и 20 милиарда да се изтеглят - нема проблем
44
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Много малко копейкии ти плащат за това и нивото ти много ниско :) Ф16 неизпитван самолет? Хаха сигурно се шегуваш или си ***, като маймунааа. Това е най изпитания самолет в Американската армия. Бил се е навсякъде във войните последните 30 год.Няма по изпитан самолет от Ф16 на този свят.
43
4
 
2
 
! Отговори
русофили преди 4 години
До ЗозоРуската финансова помощ пак ще си свърши работата! Нито с тях, нито без тях!-Драган Цанков-Теодор Бурмов-Балабанов
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО пак надянаха потурите и сложиха ***.
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С покупката си плащаме васалния данък. Всички васали трябва да плащат на господаря, просто марионетките на САЩ плащат по този начин. Прави се имитация, че са купили нещо и се впряга пропагандата, да се обеди народа на васалната държава каква велика сделка са направили неговите управници.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО и ДПС ще гласуван анблок (за пореден път са по другарски рамо до рамо) и ще има мнозинство за отпускане парите за самолетите. Само че с тия самолети плащанията май тепърва започват. Не се знае колко ще е крайното число и докога ще има да плащаме. Чакат ни още милиарди разходи.
39
7
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
категорично против с 8 самолета не можем да излезем срещу 3000 на султана самомирен договор с русия ще ни варди приказките че сме в нато и ес са за пред нато гледаше в босна какво клане ставаше и не си мръдна пръстта кипър едругия пример
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За самолета се купуват по договор само един тип ракети и някакви "боеприпаси". Друго въоръжение не е предвидено. Герберастите плещят пълни глупости и дрънкат безмислици за минало време.
37
7
 
19
 
! Отговори
доСпиридон Маринатос преди 4 години
само булгарите имат паметник в чест на тези които са избили 4000 в софия от бомбардировки....
36
4
 
15
 
! Отговори
ужас преди 4 години
ГЪРЦИЯ КУПУВА 120 БРОЯ ''Ф-35'' на ЦЕНА ЗА 90 МИЛИОНА АМЕРИКАНОС ДОЛЛАРЕСЗА ЕДИНИЦА !..И ПЪЛНИ СЪС ВСИЧКИ АВИОМЕТРИЧНИ И НАВИГАЦИОННИ СИСТЕМИ + ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАКЕТИ ЗА Ф-35
35
1
 
12
 
! Отговори
:):) преди 4 години
дано отиде Радев, да чуем вдичко на живо без журналистически изопачавания
34
2
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
На Караянчева бодигард и не трябва !!! Я каква е могъща !!!
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До epepБладчед, Франция, Германия, Италия, Великобритания не са ли НАТО или само САЩ е НАТО ?
32
6
 
11
 
! Отговори
epep преди 4 години
Мили Патилан ци и ти драги ми Смехурко така и не разбрахте, че НАТО е икономически съюз, а не военен. В НАТО има повече икономика и финанси отколкото военщина. НАТО е нещо като организацията С.И.К. Като искаш сигурност ще плащаш. Сигурен съм, че това ви е пределно ясно. Аи със здраве сладки Патиланци И ти драги ми Смехурко. Весел патиланчо.
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирка е пълен. Купуваме неизпитван самолет. А изпитанията за приемане на въоръжение на летателна техника траят няколко години. А цената разбирате ли била прогнозна. Герберастите се гърчат и плещят глупости.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тия изтребители това е параван върти се много по голяма далавера и какво стана с къщите за гости ????
29
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е скъпо е,но когато 30 години не си купувал поне по един F-16 годишно, сега ще ги купуваш наведъж.То нямаше и как да стане при участията на БСП във властта-първо поради нежалание, второ поради успеха им във фалирането на държавата... неколкократно.Трябваше да дойде Бойко, първо да напълни бюджета, че да останат. и за самолети.Кремълските аггенти кръв серррът, вместо да се радват, че държавата се развива добре.Е ако пак дойдат на власт пак ще сме зле- такива са геополитическите правила.Доказано!
28
3
 
12
 
! Отговори
А ТОРПЕДА ЩЕ ИМА ЛИ преди 4 години
както обеща БОЙКО МУХОБОЙКО
27
5
 
13
 
! Отговори
А БРЕ БОЙКО преди 4 години
поне и ракети да им беше купил, а не само пушки както компетентно се изказа пред дипломатите и стана за смях на всички в залата