Поискано от БСП: След атаката на НАП - безплатни лични карти за всички!

За ГЕРБ обаче това било "политическо хакерство", за да всява паника
185
Поискано от БСП: След атаката на НАП - безплатни лични карти за всички!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП настоя правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на българите, които поискат, защото данните им са изтекли при атаката срещу НАП.

За целта социалистите внасят проект за решение на парламента, с което правителството се задължава да направи това и да създаде добра организация за подмяната в тримесечен срок.

Още по темата
Изтичането на лични данни на 5 млн. българи е прецедент, бих нарекла и криза ситуацията", коментира соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя напомни, че вчера НАП публикува приложението, в което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на неговите данни.

"От вчера до днес десетки хиляди българи са проверили и има такива. Правителството действа абсолютно неадекватно, не предприема никакви мерки", обвини тя.

От понеделник БСП започва срещи с юристи, за да се намери решение с цел да няма злоупотреби с личните данни на хората, обяви още Нинова.

От ГЕРБ пък обвиниха соцлидерката в "политическо хакерство" с цел да се всява паника и нагнетява напрежение.
Българските граждани не трябва да сменят личните си документи, включително тези, за които НАП съобщи, че има изтичане на лични данни, каза Красмир Ципов.

Ципов определи като "изключителен популизъм" да се задължават хората да си сменят документите, когато не е изтекла валидността им.

С тези данни, които са изтекли, няма как да се извършват имотни сделки, сделки за прехвърлявне на МПС, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да ми сменят ЕГН-то заедно с личната карта....
132
11
 
7
 
! Отговори
не съм бесепар преди 4 години
Тук драскат двама,трима герберуги под различни имена.Въртят,сучат пишат пичти едно и също.Смешни сте,тъпацииии!Не ви интересува истината,като навити на пружина сте.
131
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срама нямате.На всеки два месеца супер скандал,каква държава сме,какви некадърни-ци сте вие,хората тъкмо се съферясаха от избитите кози и овце,хайде наводнения на цели села поради липса все на пари,после пък апартаментите на властта на четвърт пазарна цена,къщите за гости,после хакнаха цялата нация ,иззуха ни гащите и сме като на нудистки плаж за Борисов и Пеевски мераклията за ГЛАВЕН се е загрижил яко а за чумата в северна горкана България която си беше като след война им видяха сметката оконча
130
1
 
5
 
! Отговори
извините ошьбка преди 4 години
До мдаОни СНОВА..обосрались
129
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 4 години
До мааши на РусияОни отново..обосралис..
128
6
 
12
 
! Отговори
любопитно ми е.. преди 4 години
Нещо и в тази история на НАП се спрягат имена на Христо Иванов и някакво сайт Бивол..странно как пак са налице същите хора, които разпалваха апартаменгейт. Както казват мъдреците: Случайности не съществуват!
127
6
 
16
 
! Отговори
мааши на Русия преди 4 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
126
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-трудно ще сменят адресите. С един ключ всеки може да кмбинира старите с новите улици и адреси. За именате е лесно ще сменят, но ЕС ще скочи че е нов възродителен процес и трябва да останат турските и ромските имена.
125
5
 
2
 
! Отговори
odpo преди 4 години
И като си сменя ЛК, какво? Моето ЕГН вече го има всеки с елементарни компютърни познания. Ако може да ми навреди.... НАП е ***, ама разбита ***, тжчно като милата ни държава!
124
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Нинова за какви безплатни лични карти говорите. Тези са направо за незабавна оставка. Апартаменти, пробив в Търговският регистър, сега пробив в НАП, разните чуми които унищожиха добитъка на Странджа, сега и чумата по свинете.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
личните ни данни се вземат без съгласие в еконт, какво като са изтекли от нап, все тая
122
2
 
5
 
! Отговори
КАМУНИСТА преди 4 години
САМО МУФТАТА ГЛЕДА. ОТ ВСИЧКО ГЛЕДА ДА ИЗМУФТИ...
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не от бсп,от другарката импексова е поискано! тая предбузлуджански е изтрещела, даже съпартийците и, са се видели в чудо след това искане!
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ще излезе Буряна от Алфа Ри, след нея и Стойчо Мижитурката, и авторитетно ще ви обяснят как Бойко вдига рейтинг, защото за пореден път много вещо реагирал както на хакера, така и на прасето! Така излиза според медийния поток - няма страшно, вземаме мерки, всичко е нормално, опита за дестабилизация и политическото говорене не успяха, коалицията е стабилна, месо ще има, цените няма да се вдигат, данните ви не са в опасност, само 189 души, ще ви се обадим...! Направо щастие и какъв късмет!
119
2
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Ама за какъв страх говориш бе ,народа е изтръпнал ,всеки ден нещо страховито се случва ,Дишай ще помогне!!
118
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова подала оставка и се отметнала - Лъжкиня! Бойко сменил сто пъти на ден мнението си на 180 и 360 градуса по сто теми и проблеми - герой!
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички я знаем каква е Корни, но е права, че държавата трябва да даде възможност на гражданите, които желаят да си сменят ЛК безплатно,Tрябва Кристиан и шефовете му да ги платят!
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktАма за какъв страх говориш бе ,народа е изтръпнал ,всеки ден нещо страховито се случва ,къде е Винету -безстрашният да ни обясни в коя част на тази сиромашка държава е безопасно да живееш ? покрай Дунав чума ,от София един вълшебник направи даржавата за смях пред цял свят ,къде да се завре този народец...
115
1
 
5
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Всички я знаем каква е Корни, но е права, че държавата трябва да даде възможност на гражданите, които желаят да си сменят ЛК безплатно, защото просто им нямаме доверие и както е казал народът "страх лозе пази". Всеки може сам за себе си да прецени какво има да губи. Достатъчно е да осъмнете с някой друг бърз кредит за няколхо хиляди лева, ходи после доказвай, че нямаш сестра !
114
2
 
10
 
! Отговори
Една бг роза преди 4 години
Нинджата е в Габрово и сетне на Шипка, и по сетне - на Бузлуджа! Утре там ще има 400 000 комуниста! Ще ги вали голям дъжд примесен с градушка! Скарата се отлага - няма субсидия! Само знаменца и диплянки!