С атаката на НАП достъп и до данни от мрежата на ЕС за ДДС измамите

ЕК е известила всички страни членки за теча на данни
26 юли 2019 16:00, Анисия Иванова
35
С атаката на НАП достъп и до данни от мрежата на ЕС за ДДС измамите
Снимка: pixabay

Хакерите в България са получили достъп до огромно количество информация, включително мрежата за борба с ДДС-измамите на ЕС Юрофиск (Eurofisc), предаде брюкселското електронно издание "Юрактив". Европейската комисия е потвърдила, че следи ситуацията, допълва БНР.

Още по темата

Българската прокуратура вече повдигна обвинения срещу служители в компания за киберасигурност като част от разследването на атаката срещу Националната агенция за приходите. Хакерите са получили достъп до личните данни на 5 млн. българи, като някои файлове съдържат информация за банкови сметки в чужбина, посочва изданието.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви вчера, че една от засегнатите бази данни съдържа електронни адреси и пароли на 500 000 потребители на популярна българска платформа. Някои от електронните пощи били отваряни от хакерите.

Говорител на Еврокомисията заявил пред "Юрактив“, че институцията е известена за това и е в контакт в българските власти.

"Това е тяхна работа. ЕК е известила всички страни членки за теча на данни. Продължаваме да следим ситуацията“, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
21
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Нали нямаше нищо страшно и фатално? Що така сега вече е лошо?
9
1
 
27
 
! Отговори
Съсипаха държавата! преди 4 години
Сега от Европа ще направят тяхно разследване защото в изтеклата информация има и данни на чужди граждани и фирми.Няма да се учудя ако се окаже че теча на инфорамция е много по голям от колкото ни го представят. Най вероятно нашите ченгета им е наредено да крият истината защото политиците и отговорните лица много добре знаят че положението е мазало!Цялата държавна система е продънена! Кой знае колко и къде са ги хакнали....и от къде тече информация. Примерно телефонните измами не са случайни.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Габриел няма да вземе ресор свързан с дигитализацията, че е смешно ако стане
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 годишен хакер е разбил сйта на НАП от бебефона си.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епичен фейл за режима на Борисов но нашите медии засега го прикриват, но докато не почнат да съдят България а това идва. Отделно хората изпадат в паника някои сменят лични документи и тн
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като видяха доходите на 5 млн. българи, хакерите се извиниха и започнаха благотворителна кампания за набиране на средства...
4
1
 
15
 
! Отговори
дебел депутат преди 4 години
зрелища и пасти за народа !
3
2
 
34
 
! Отговори
НИКОГА ГЕРБ НИКОГА преди 4 години
ЗАЩО НЯМА ОСТАВКИ ? ЕВАЛА НА ВИНЕТУ ? БРАВО НА ТЪПИЯ НАРОД ЧЕ ТЪРПИ ГЕРБ ? ТОВА НЕ Е СТАВАЛО ПРИ НИКОЕ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО ТУК КТБ ? КЪЩИ ? МАГИСТРАЛИ ? АПАРТАМЕНТИ ? НАП ? ЕВАЛА ВИНЕТУ ?БРАВО ЦЕЦО УНИКАЛЕН СИ ?
2
2
 
30
 
! Отговори
Съсипаха държавата! преди 4 години
Това ако беше в нормална държава сега щяха да вялят оставки отвсякъде.Но понеже сме в тикволандия всичко е точно. Тиквите мълчат и игнорират проблема все едно нищо не се случило. Главната тиква даже гледа с усивка на цялата ситуация и се шегува пред медиите като разказва приказки за вълшебници които били ценни кадри и трябвало да бъдат привлечени да работят за неговата партия.А замисляте ли се че тези същите *** оти искат да събират и биометрични данни за новите лични карти?
1
1
 
34
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
То некадърност, некадърност ама това вече е идиотщина. Да държиш на едно място данни и то дори такива, които не са твое притежание...И после аз и ти ще плащаме глобите, както и парите за киберсигурност, които ще се приберат от НАШИ фирми...