Горанов твърд, не иска да обезглавява НАП

Галя Димитрова била успешен ръководител
31 юли 2019 16:08,
72
Горанов твърд, не иска да обезглавява НАП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според финансовия министър Владислав Горанов приходната адинистрация не би трябвало да бъде обезглавявана дори за толкова сериозен случай като изтичането на лични данни. Това стана ясно от думите му в отговор на въпрос дали ще иска оставката на шефката на НАП Галя Димитрова.

Още по темата

"Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция Митници увеличи данъчните приходи с 50% за последните години, заслужава, дори за толкова сериозно деяние, да обезглавяваме приходната администрация, особено когато тя има за цел да събере приходи. Не съм чул шефът на ЦРУ да напуска след Уикилийкс. Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние, което вероятно целите му надминават обикновеното хакерство", коментира Горанов пред журналисти в парламента.

Той посочи и че вече са освободени пряко отговорните за безпрецедентния теч на данни -  директорът на Информационна сигурност и директорът на IT звеното.

"Със същите аргумети тези, които причиниха това, искаха и правителството да си тръгне. Ние сме жертва, ние не сме извършители на престъплението. Изводите за нас са, че балансът между повече електронни услуги и по-голяма сигурност, е много тънък и трябва да бъдем по-прецизни", допълни още Горанов.

Той успокои и че с име, ЕГН или номер на лична карта няма как да се направи никакво обосновано предположение за имущественото състояние на гражданите, освен ако не се извършат и още много други престъпления. Той даде пример с това, че допреди две години са "висели" ЕГН-та пред избирателните секции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
9
 
! Отговори
Каналджията преди 4 години
До ай сиктир Колега, то тяхната шайка е просто една септична яма в която си плуват на воля.И са свикнали с миризмата, не им прави впечатление.
36
0
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
И кой го казва-някакъв ,със страх от високото,живеещ в имоти с неясен произход и зависим от няколко бандита във властта.И какво трябва да стане за да изринем тази "успешна" калинка? В нормална държава и двамата отдавна щяха да са на политическото бунище-единственото подходящо място за политически *** като тях.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама кой вярва, че Горанов е истински министър и нещо зависи от него? Той е само говорител и обяснява волята на Винету!
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да не плащам данаци ако забравя?Тази шайка е за затвор не за оставка!!!
33
0
 
20
 
! Отговори
59339 преди 4 години
Самият Горанов ни дължи освобождаване на министерския си пост. А такава глава като сегашна да е на върха на НАП, носи само вреди и загуби. По-добре без шеф - да спестим заплатата и бонусите.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертво недонаправена, махай се заедно с цялото гнездо на крадците! Никакъв данък няма да видиш повече, и бюлетината няма да е с вашия цвят! ОСТАВКА!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов твърдНа есен ке омекне
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори, гласувайте пак за ГЕРБ.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов, защо след като закрихте оперативен контрол си наредихте всички послушковци във фискален контрол? Значи работата при вас е нов бардак със стари к..ви! Имаш ли отговор, защо се натиска ВАС да загубят делата си всички бивши служители на нап? Затворът ти е малко на теб и цялата ви клика!
28
0
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Поправете ме , ако греша, но преди време тиквата не рече ли, че при гербавите имало нЕкъФ стандарт който се насссере да си подава оставката, кВо стана забравиха ли го или не им отърва.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този моше ик мисли чение сме прости като шефа му. ПРИХОДИТЕ "СКОЧИХА" защото и ДДС -то и всички данъци скочиха с толкова.А тая "прима" като шеф на НАП дори и не знае какви са им служебните задължения. Дори едва ли знае на каквомвсъщност е шеф,щом не успя за толкова време да осигури защита по закон, даните на 5 милиона български граждани. А тоя корифей(снимката горе) едва ли е наясно колко е голям батака в подопечната им аценция и какви ще са последствията от това за гражданите.Оставка.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевадно е че КУРанов е тежко зависим от НАП.Факта че главната НЪПаджийка не пожела да си прекъсне отпуската когато избухна скандала показва че тя държи такива компромати пред които тоя *** а и много други ТРЪПНАТ.Това е положението.Всеки друг в администрацията включително и Цветанов щеше да бъде уволнен НЕМЕДЛЕДНО.Един Трайчо го уволниха в Дубай само щото не вдигнал телефона като звъннал Тиквоний кво остана за подобен скандал като случая с НАП.
25
0
 
9
 
! Отговори
ФБР на куково лято преди 4 години
Директор на ФБР по времето на Сноудън е Робърт Милър - същия, който разследваше Тръмп и който е отговорен за програмите за следене и упорито ги защитаваше!И изтичането е от идиотщина на военнните - конкретен човек Сноудън, няма нищо общо с ФБР... Предполагам доста оставки е имало, но българските политици *** дори не сравняват правилно и не знаят за какво става дума. Едно е данни на политици а друго на цял един народ. Да е имало гражданско дело срещу Сноудън?
24
0
 
24
 
! Отговори
V преди 4 години
Тоя що не е в затвора ве ??? Всяка година е крал от нас по 6 милиона ??? Тва са милиони ,а не компоти .А прокурори без квалификация твърдят че прокуратурата трябвало да е адвокат на властта . Отдавна е трябвало да бъдат пратени в частния сектор тия ;)
23
0
 
23
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Какво трябва още да се случи в държавата, наречена България, за да има някой виновен за нещо ? Бойко Борисов два пъти си подава оставките, но той изобщо не е виновен за нищо. Дори и за това, че не може да управлява страната. Министърът му на финансите не може да състави бюджет, поради което се налага той да се актуализира в средата на годината 2019. Отново никои не са виновни, нито министъра, нито шефката на НАП, нито депутатиге, които гласуват какви ли не глупости.
22
2
 
15
 
! Отговори
мира преди 4 години
Абе шарани какво БСП те да упавляват случайно Хайде стига с тези маниполации Герб са 5 пъти отгоре БСП с наглост глупост и празни глави ама ние страдаме 10 години крадене и скандали глупост след глупост
21
0
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 4 години
Идат избори и ще се наложи да се изпилзва бушон Горанов, няма как!
20
1
 
19
 
! Отговори
Л.Иванов преди 4 години
Кога герб подава оставка! Просто никога! Само със шутове! Има ли един достоен, начело с падишаха, поне ЕДИН! ПРИ ТЯХ МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО СА АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТИ КАТЕГОРИИ!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за това, че тази мишка дори не си прекъсна отпуска. Ей, мършии, ви и късмета на кви чехълчета попаднахте да управлявате
18
0
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Тоя сравнява ЦРУ с НАП хахаха хакни мама Ханко Брат и вой на вълци в януарска нощ хахаха