Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите

"Локация мечта" ли е България за автомобилната компания?
Обновена: 13 авг 2019 09:03 | 12 авг 2019 18:15, Нели Христова
210
Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите
Снимка: Булфото

"Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава", така журналистът Михаел Мартенс описва битката за завода на "Фолксваген" в своя материал за ежедневника "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Статията носи заглавието "Локация - мечта" и се фокусира върху конкуренцията между България и Турция.

Пред немското издание говори и бившия президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", коментира Плевнелиев. Той предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България, предаде БНР.

"Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта", подчертава още Борисов, като припомня, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Българският премиер направи подобни коментари през миналата седмица и пред друго немско издание - "Ханделсблат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера кой ще работи в този завод ако да кажем Фолксваген ни избере. Работници от Молдова, Украйна, Афганистан и футболни запалянковци? Някой има ли представа какви кадри подготвят механо и електротехникумите? От тук нататък можем да мечтаем за някакъв туризъм, земеделие, малко АйТи, и общо взето това е. Но не и индустрия, нека бъдем реалисти.
110
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поканете шевролет нали дадохте 2 милиарда.
109
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко балкански държави правят Турция ?
108
10
 
60
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Това е най неадекватния президент който сме имали...отначало не му личеше, обаче след години изби на шизофрения.Някои хора ще ми скочат, но моето мнение е че никога няма да се оправим.Какви ли не индивиди се изредиха да управляват, даже взех да си мисля че сме най малоумния народ...
107
3
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
На директния въпрос на *** защо Фолксваген не иска да строи завод в България , получил директен отговор : Ровър ви изпраща много поздрави . И сърдечното пожелание : Да *** дано , лакоми ду*пета.
106
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
109 На това Н'ящо,ти му викаш политик?
105
4
 
8
 
! Отговори
До 209 Ле-ле-е,е,е преди 4 години
Ле ле ееееее ! Не е ли късно за дрогиране бре ?
104
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това създание до кога ще го показвате ?
103
21
 
6
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 4 години
ДРУГАРИ РУБЛАДЖИИ, НЕ ХАРЧЕТЕ РУБЛЛИТЕ ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ГИ ВРЪЩАТЕ КАТО ОБЯВЯТ ОТ ФВ БЪЛГАРИЯ ЗА ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ, А АЗ МНОГО ЩЕ СЕ ГАВРЯ С ВАС!И ЩЕ ВИ НАПОМНЯ ТОЗИ ПОСТ!!!ИНЖ. КАРАБУЛЕВ
102
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕМАТА Е МНОГО БЛАГОДАТНА ЗА РУСКА АНТИЕВРОПЕЙСКА ПРОПАГАНДА - ТРОЛОВЕТЕ ПОД НОВИНАТА ДА НАСТРОЙВАТ НАСЕЛЕНИЕТО СРЕЩУ ЕС!!! И РАЗБИРА СЕ, НА РЕДАКЦИЯТА НЕ Е ПЛАТЕНО ДА ЦЪФНЕ ТАЯ НОВИНА...
101
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор" В България констутуцията, основните човешки права, се нарушават по няколко стотин хиляди пъти дневно, от държавата и мутрите, 365 дни в годината. Какво върховенство му се е привидяло на Мики Маус, имал е мираж, както дядото има мираж за 250 завода за авточасти в България.
100
2
 
18
 
! Отговори
АзГ преди 4 години
Защо не предложим на Хюндай или КИА да строят завод в България ? Стига това неблагодарно обвързване с ЕС, видя се че не ни зачитат !
99
2
 
25
 
! Отговори
AfD Германия преди 4 години
Видяхте ли, че прехвалените, измислени т.н. "Европейски Ценности"са само ПРАЗНИ ДУМИ ?Турското лоби е много силно в Германия. Какво търсим още в този "Съюз", щом най-слината икономика Германия ни пренебрегва ?
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плазмодии!
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУКА ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО ПРАВ.
96
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевеле, Турция ще им даде и пари и ще им осигури достатъчно работна ръка. В тая фабрика на фолксваген тука ти ли ще работиш?
95
9
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Тя президентшата да продължава да иронизира немския химн Deutschland, Deutschland über alles и чакайте да дойде VW.
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така е като си избирате комсомолски секретари за президентии банкянски комунисти за премиери така ще есърдете се на себе сии си спомнете приказката за баницатане е луд тоя .......
93
5
 
38
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Това нещо пак се изходи по темата.Имам чувството,че му е кеф да го псуват.КАкви Балкани,какви 5 лв.Турция е 90 милиона с нов автопарк.Те не купуват 20 годишни коли като нас,а нови.Кой луд ще зареже този пазар,за да дойде у нас и да продава 100 коли годишно при гарантирани 40 000 в Турция.А като добавим и обучените кадри на комшиите-и инженери и работници за каква България говорим
92
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен93ама драги,ти да не мислиш,че Банкянския мало умник е "назначил по *** чето"?!..ГРУБА ГРЕШКА!!!!..Просто му го натресоха на мало умника,но му позволиха да са пъчи че уж той,мало умника,го е посочил....Демек че от него,мало умника,зависи нещо.....Банкянската тиква си е просто празна кратуна бе!!..Колко века ще ви трябват да го осъзнаете?!