Ерменков: В нашите ТЕЦ-ове се гори италиански боклук

Схемата създавала екологичен проблем
Обновена: 26 авг 2019 13:59 | 26 авг 2019 13:35,
71
Ерменков: В нашите ТЕЦ-ове се гори италиански боклук
Снимка: БулФото

След като внесе сигнал в прокуратурата за монопол на електроенергийния пазар за дружества, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, БСП продължава своята активизация по енергийните теми. Днес пред Нова зам.-председателят на комисията по енергетика Таско Ерменков разкри схема, която, по думите му, е огромен екологичен проблем за страната ни.

Още по темата

"Схемата, която съществува, разбира се, това е въпрос, който съответните органи трябва да разнищят, е следната: италианската държава плаща 200 евро на тон на онези италианци, които събират боклуците там. Те от своя страна плащат 47 евро на тон за това този боклук да бъде докаран до България и плащат 53 евро на съответните фирми в България, които приемат този боклук. Нямаме точните данни какви са количествата, които идват ”, заяви депутатът.

Той заяви, че в качеството му на заместник-председател на комисията по енергетика в НС, вече е бил сезиран няколко пъти от граждани от Сливен и Перник, които живеят в близост до топлофикациите, че е започнало изгарянето на боклуци, които водят до много силни и неприятни миризми.

"Да, наистина един от начините за утилизиране на битовите отпадъци, това е тяхното изгаряне. Но то не може да бъде универсално. Има отпадъци, които трябва да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите заводи", обясни Ерменков.

По думите му, ако такива отпадъци обаче се горят в топлификационни централи, какъвто е случаят в България, емисиите, които се получават, са изключително вредни.

"Като капак държавата плаща преференциални цени за това, че уж се използва биомаса за производството на енергия”, заяви Ерменков и отново посочи ТЕЦ-овете в Сливен, Перник и Гълъбово.

Той изтъкна, че  на няколко от централите, които се намират на територията на РИОСВ-Стара Загора, им е издадено становище, че не е необходимо да се прави оценка на въздействието на околната среда.

"БСП не е срещу Ковачки, БСП е за върховенството на закона", обобщи накрая позицията на червените Таско Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
До Good CompanyНатоварим съм повече "товарни композиции" отколкото косми имаш по главата си:)
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЦ-ът на К..чки в Габрово две поредни зими гори такива отпадъци.Кмет и РИОВС нищо не правят.Защо ли?
27
2
 
2
 
! Отговори
Good Company преди 4 години
До Bad CompanyВсеки ,който използва "ТИР" за товарна композиция НЕ РАЗБИРА от транспорт!
26
5
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
На вниманието на отговорните другари. Дрогаре, проверявайте информацията на дрогара Ерменков. Все е в ролята на лъжливото овчарче и заради неверните му твърдения Партията губи позиции.Последния път дрогара Ерменков говори за режим на тока посред зима. Назначете некой дрогар(за предпочитане трезвеник) с дрегер, който да следи промилите в кръвта на Ташко преди всяко негово изказване!Венсеремос дрогаре!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо си мислиш, че *** се кара с тирове?Ако сметнеш в мотоциклети излиза още по-скъпо.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахахааааа.Декларираше се докато имаше митница.Сега се пише една товарителница /в повечето пъти саморъчно / на която като вид товар можеш да напишеш каквото си пожелаеш.Ако не отворят ремаркето за физически контрол - так си преминаваш до местоназначението.
23
3
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
До Good CompanyАз мога да смятам, освен това живея повечето време в Италия.:) Един тир гори средно 35-38 л/100 км. От Милано до Сливен са 1800 км. Средната цена на дизела по трасето е около 1.25 евро. Магистралите са му около 300 евро. Ай сега си наплюнчи молива и смятай! 1040 евро не му стигат за курса, за печалба и заплата на шофьора да не говорим.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е схема на италианската мафия с нашата.Знаете кой държи сметоизвозването в тези две държави?
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя чак сега ли разбра?Една студена вода Таскоерменковка да пие!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горят биомаса, ама от платмасааа. :) Рундю, извинете точени кори белла, като запалят кюмбето в Труд, мирише чак до Тракия на 20км. В Труд не знам как живеят, там сигурно е Чернобил. ББ му го одобри без оценка на здравното министерство. Но по тв се лаят малко, а? Овце ли сте? Овце сте я. :)
19
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
До БСП-то. Начи ако имате мнение по дадена тема и ако искате тва мнение да бъде приемано насериозно, не давайте на Таско да представя. Не гарантирам, че ще бъде прието насериозно, но гарантирам, че нищо, казано от Таско, няма да бъде прието насериозно. За времето, необходимо ми да прочета статията, само снимката на Таско ми изпи шише ракия. Оно смyчe като трифазна пoмпa.
18
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Много ги разбира Ташко тези работи. Май и Ковачки им е спрял кранчето на другарете
17
3
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Айде, бе...... КАК СЕ МИНАВАТ 3-ГРАНИЦИ С ПОДОБЕН ТОВАР.КАК СЕ ДЕКЛАРИРА..... КАТО ВНОСНА СИБИРСКИ. КРАСТАВИЦИ, ЛИ....?!!!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е! Борисов и Меркел имат такно споразумение, но отдавна стана явно след като шофьорите казаха какви товари носят обратно у нас.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРуското корумпе ТашЕрм може да казва каквото си иска. Знаем, че е завлякъл държавата с милиарди за сметка на Русия. Трябва да бъде съден и да гние в затвора.Викаш друго си е да завлечеш държавата за сметка на САЩ и Германия ... някак си по демократично изглежда . Пък и нали затова ти плащат жалките 2 цента на коментар . Да хвалиш евреите и Брюксел и да плюеш по Русия .
14
3
 
7
 
! Отговори
Good Company преди 4 години
До Bad CompanyКакто има "превозвачи",които товарят по 24т на 1200-1300 от Рур ,такива има и по италиянската релация.Така че не бъди толкова сигурен...
13
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Вие, че и ние, може и да се броим, че не сме... и какво от това. Дори и баш органът да благоволи и да не класифицира сигнала директно в кръглата папка, а вземе и се самосезира, това автоматично не значи, че ще има подходящо или поне някакво развитите. Нищо чудно, след няколко месеца да ни уведомят за поредното "Няма данни за извършено престъпление" и толкоз. Защото бил използван пропуск в законодателството, договорите били подписани за дълъг период и с големи неустойки и още каквото се сетиш
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка седмица се товарят отпадъци и от Германия.Как се въвеждат на територията на България при положение,че това е товар отговарящ на определени изисквания.На граничните пунктове кой допуска тази стока ,кой проверява къде се разтоварва и съхранява и дали се гори или преработва? Милиони чиновници по цял ден играят пасианс в работно време,защото имат IT Card....
11
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руското корумпе ТашЕрм може да казва каквото си иска. Знаем, че е завлякъл държавата с милиарди за сметка на Русия. Трябва да бъде съден и да гние в затвора.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох млите ми те! А забравихме ли, когато всеки "голям" в тези ТЕЦ-ове, беше активен член на БКП, пардон, на БСП? Забравиха ли, че половината им хора, още си въртят далаверките там?