Левите партии - около Манолова. За една модерна и зелена София

Не само БСП, но и АБВ и "Движение 21" застават зад нея
109

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова, която е издигната от инициативен комитет за кмет на София, но се ползва и с подкрепата на левицата, се срещна с представители на партии, за да обсъди своята визия с тях.

"Ние си поставяме за цел да превърнем София в една модерна европейска столица, в един чист, зелен, умен, безопасен и свързан град с открито, прозрачно и почтено управление със широко участие на гражданите. Прозрачността, професионализма и умението да общуваш със софиянци е ключово за успеха на всяко едно управление", отсече по време на срещата лидера на столичната градска организация на БСП  Калоян Паргов.

Той се обяви за коренна промяна в управлението на Столична община.

Още по темата

Лидерът на "Движение 21"  Татяна Дончева призна, че в кандидатирането на Мая Манолова за кмет на София вижда възможност друг да постигне онова, което тя не успях да постигна преди 15 години, когато същото се бореше за столичен градоначалник – отстраняването на корупцията в общината като фактор за вземане на ключови решения.

"Тогава срещнах упрек, че не е възможно корупцията да бъде отстранена. След това тя стана основна тема в държавата и е вярно, че ние изпитваме на гърба си вече много години влиянието на фактора корупция при взимане на решения за обществени поръчки, за организация на градския транспорт, за липса на завод за боклук, липса на паркинги на етажи, липса на модерна визия на столицата", допълни тя.

Дончева каза още, че искрено пожелава на Манолова да успее, защото в нейно лице, в нейния успех тя ще види реализация на своите някогашни мечти.

"Нашата подкрепа за Мая Манолова извън технократичните неща, които ние сме изписали на пет страници и които могат да се обобщят като коренна промяна в управлението на София, нашата подкрепа означава решаване на един важен за кандидата за кмет Мая Манолова въпрос – как като спечели изборите за кмет ще управлява Столичния съвет като няма листа със съветници. Подкрепата на няколко политически сили, които имат възможност да вкарат в Общинския съвет съветници и предварителният им ангажимент, че тези съветници ще работят съгласувано в тази посока, с тези цели, означава, че ние практически решаваме въпроса ще има ли подкрепа на кмета Мая Манолова една група съветници, които ще стигат за едно добро управление и в самия столичен съвет", каза още Дончева, цитирана от "Фокус".

Емил Кало от АБВ призна, че подкрепата на партията му за Мая Манолова не е спонтанна, а идва след внимателно обмисляне на нейната платформа. 

Самата Манолова пък сподели, че осъзнава огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с които е натоварена нейната кандидатура за кмет.

"Уверявам ви, че вложа цялата си енергия, за да представя програмата, която гражданите в многобройните срещи, неправителствените организации предложиха, предложенията на партиите от левия и десния спектър и в крайна сметка на база тези идеи да спечеля изборите, да стана кмет на София", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
5
 
! Отговори
сърп и чук and IT преди 4 години
Силният лозумг на Мая манолова не е "за Зелена София".Печелившият лозунг е:СЕДИН ЛЕНИНСКИ ТРУДОДЕН ДА ПОЧИСТИМ СОФИЯ И ОСТАНАЛИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА ОТ ТИКВИТЕКъсият лозунг е: На фона жена в було в лявата ръка със сърп, в дясната с чук да пита - ТИ ПОЧИСТИЛИ СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ ОТ ТИКВИ
19
6
 
5
 
! Отговори
:-) преди 4 години
герберската журналистика в гербава европа се скъсва да задава отработени въпроси за Фандъкова абе незаменима е бабата ей...ГЕРБСКИ *** абе одобрявате ли който и да е от кандидатите да наследи бабата ви пенсионерка а? Народа ще се обедини срещу вашето чудо и сте аут
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравите герб да си изгорите и докуминтите за последните гърбестиобществини поръчки... в Радомир нали знаете как се справихте предния път...
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИЛИ ХОРА,.... АЙДЕ ПОМОГНЕТЕ ДА ИЗЛЪЖЕМЕ ПАК НА ИЗБОРИТЕ, КАТО В КОСТИНБРОД!!!!САМО МАЯ КОСТИНБРОДСКА ЗНАЕ КАК....ХАХАХААААА... ВЕЧЕ ИМА "НОУ ХАУ"!!!!!!!!!!
16
6
 
4
 
! Отговори
ученик препатил преди 4 години
Гласувайте за новотолице в листата на ГЕРБ д ъ ртата комунистка Мита Георгиева. Тя продаваше мартениците на българските деца в Лондон...Гласувайте за новия гербав екип в София!!!!
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОГА ЩЕ ВЪРТИТЕ КОМПРОМАТИ ЖАЛКИ ГЕРБЕРИ - ТО НЕ БЕШЕ ШПИОНСКИ СКАНДАЛ А бОКО СТРОИ ТУРСКИ ПОТОК И ПОДАРИ СТРАНАТА НА ЕРДОГАН И дпсБългария вижда кого подкрепя Масква и Пеевски - няма десен избирател който да гласува за Пеевски и любимата му партия ГЕРБ. Нямаааааа, с отвращение ако трябва за Манолова, но кмет няма да имате вече в европейска София, азиатци
14
4
 
12
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Не е за модерната София а всички искат парче от баницата!
13
9
 
12
 
! Отговори
ПАК МЕНТЕТА.. ХАХАХА преди 4 години
МАЯ КОСТИНБРОДСКА Е СЪЩО ТОЛКОВА "НЕЗАВИСИМА"..... КОЛКОТО ЗАВИСИМ Е И РУМЕН ГРИПЕНА ОТ БКП/БСП!!!!АЙДЕ НИЕ СОФИАНЦИ ДА ПАСЕМЕ ТРЕВАТА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВ. АРМИЯ.... ХАХАХААААА....
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 7,10БЕСНЕЙ МЪРЗЕЛИВ *** НА ГЕРБ СКОРО ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА РАБОТИШ!!!!БЪЛГАРИ, С МАСОВО ГЛАСУВАНЕ ДА ОТМЕНИМ НАДРАСКАНИТЕ ИМ БЮЛЕТИНИ И ПРОТОКОЛИТЕ С ПОПРАВКИ!!!!!! СКЪПИ МЛАДЕЖИ ЕЛАТЕ СИ ЗА ИЗБОРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА ДА ИЗРИНЕМ ТОРТА ОТ СОФИЯ!!!!А ЛАУРА КЬОВЕШИ КОЯТО ПОБЕДИ ЗА ЕВРОПРОКУРОР ДА СИ ПРИБЕРЕ МЪРШАТА НА ТОПЛО!!!!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен манталитет на селска учителка - знае малко, обаче го раздава бодро и уверено.
10
12
 
12
 
! Отговори
АРТЪКС ДЖПГРУПОВСЕКС преди 4 години
Гербавите ....омети са в ужас, че Борислав Игнатов и Иванчева и Манолова се уважават и си говорят нормално, обменят идеи за спасяване на София от Шайката. Веднага се разтичаха от ПИК и компания и оплюха всички наред. Само Фандъчка цялата като дева Мария, в бяло хахахаха. ГЕРБАВИ останете си със здраве с ДПС... вие сте проклятието на България!!!НА ВТОРИ ТУР ВСИЧКИ СРЕЩУ ФАНДЪКОВА, А И НА ПЪРВИ НЯМА ДА ВИ РАЗМИНЕ
9
13
 
10
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Герберските ***, че всички са пропаднали колкото ГЕРБ - не върви тая мантра, след като сте несменяемо на власт в София от 2005 година и изхарчихте 20 милиарда в София. Какъв е ефекта се вижда. СДС са имали кмет на София десетина години и то най-бедните. А БСП така и нито ден не е управлявала. Време е истинските леви и десни партии да изгонят ГЕРБ, дарителите на ТЕЦ Варна на Доган агаа и бореца за свободно слово Делянчо от властта...
8
13
 
10
 
! Отговори
хайде холан преди 4 години
A "Борислав Гюлеметов" е гербаджийски папапгал. Отнякъде трябва да се започне и някой трябва да го започне ИЗРИВАНЕТО на герб от лицето на многострадалната ни държава. Докато мафиота Борисов и ОПГ герб управляват, разбирай крадат и съсипват, държавата ще затъва и народът ще пропада все повече. Простотията, наглостта, кражбите на националното богатство са емблема на герб-аджийското "управление". Затова да ги изринем - днес от София, утре от цялата страна.
7
10
 
13
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Ердоганка Костинбродска Сикаджийска-Самоковска да продължи да е кмет на Сфоия е кощунство!!!Костинбродска е тя, защото тоя който има кяр от половин милион надпечатани дублирани бюлетини той е костинбродски. Печатницата си е на общински съветник от ГЕРБ. Човека още си е гербер...
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кичозна и *** столица - това стана и няма изгледи да се подобри.
5
2
 
17
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Мая Костинбродская ако стане кмет на София си го режа в дъно!!!
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извадиха и те като ГЕРБ торбата с лъжите.... Всъщност, всички са едно, а пред народа разиграват пошли пиески, слаби актьори са обаче.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега, след като фандъкова свърши огромната *** работа, дори и пищова да стане кмет, софия по инерция ще върви напред и бсп ще има да се хвалят!
2
7
 
17
 
! Отговори
Борислав Гюлеметов преди 4 години
Изчадие комунистическо кмет искало да става кюстендилската джанка
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се смееш ли да плачеш ли