Официално: Строежът на "Балкански поток" започва днес

Ще е сред основните трасета за пренос на руски газ към Европа
19 сеп 2019 08:40, Петя Славова
65
Официално: Строежът на "Балкански поток" започва днес
Снимка: Bulgaria ON AIR

Официално от днес започва работа по строежа на "Балкански поток", след като вчера договорът между държавният газов оператор "Булгартрансгаз" и саудитският "Консорциум Аркад" беше подписан, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Новият газопровод се очаква да се превърне в едно от основните трасета за пренос на руски газ към Европа, след като Русия планира през следващата година да спре транзита през Украйна.

Стойността на договора е 1.102 млрд. евро. Срокът, за който трябва да бъде изпълнен, е 615 календарни дни от датата на сключването му.

Изграждането на линейната инфраструктура ще позволи природен газ да бъде доставен през Сърбия, Унгария до газовия хъб в Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: газопроводBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма работа. Украйна транзитира 70 години и то всичката газ... И като гледам не са Сауди Арабия :) Идват да бачкат по нашето море. Толкова са бедни след тоя комунизъм и руско управление, че немога да си представя. Щом идват да работят при нас... Господ да им е на помощ на украинците да излязат от тая руска дупка.
8
11
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До ай сиктир/// Ами ще скандираме ментрата "Не на Гзпром,не на руската газ".То добре,че нямаме никаква промишленост,така,че само ще мръзнем,но то е здравословно.Може и да се отопляваме алтернативно,каквато е следващата мантра,относно алтернативните източници,а когато спре Козлодуй ще си светим с факли,поне докато има гори.Може пък през това време да е готов интерконектора с Гърция от където ще получаваме газ,подходящо оскъпена.Изобщо бъдещео е светло и сияйно
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Балкански пАток" :)
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пак ако дойдат синаторите кво ще праим?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти да видиш..... :) Като във Варна ли ще строят? :)
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аууу,каква мъка е да си гербаджийски *** точно в този момент.До вчера да величаеш Бойко,че е спрял руските проекти,а от днес да почнеш да го хвалиш,че ги е пуснал.Ха да видим какви ще ги дърдорят Странджата,Професорът и Тонка.А истината е,че Баце нито е спирал,нито е пускал нещо.Просто началниците са се разбрали и листът се обръща.Навремето съдбата прати Горбачов да разбие Източния блок и комунизма,а сега докара Тръмп да направи същото с Запада и неолиберализма.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знаем как "строят".... предстоят големи аварии и всякакви проблеми в бъдеще.
2
5
 
18
 
! Отговори
Балкански гъсок преди 4 години
Трасето минава точно по вече проектирания Южен поток, но вече беше пропуснато много време.
1
8
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Русия заяви, че от 1.1.2020г. спира доставките през Украйна, ако това наистина се случи ние какво ще правим след като от статията се разбира, че за изграждането на тръбата ще трябват около две години