Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!

Лидерът на "Атака" си позволи непристойно поведение в живо предаване
Обновена: 2 окт 2019 09:04 | 2 окт 2019 09:04,
228
Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!
Снимка: стопкадър БНТ

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на "Атака" беше поканен в предаването "Референдум", но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е "патерица" на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на "Атака" постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

"Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров", контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. "Референдум" продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

"Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", гласи позицията на обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската"демокрция",до толкова я е закъсала с кадрите,че и магарета да "назначат"за политици,на народа ще му е все тая.Той,народа,до толкова се е отчаял че вече изобщо не го е еня,не само за Държавата,а и и за самия него.Живее ден за ден в безхаберие и в такова безразличие,че дори и някакво чудо да се случи,ще му е все тая.До там ни докараха,че да не вярваме и на себе си,като народ.Сега някой ще каже,"-то пък един народ,мани,мани"или "какъвто е народа такава е и демокрацията му"И ще е прав.
40
10
 
26
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Сидеров вместо да казва истината на световно-неизвестната журналистка,получаваща тлъстта заплата, да беше показал среден пръст-тогава сигурно щяха да го поканят за зам.генерален директор-ЕХ българско порно предаване-дъра,дъра, да минава времето-уж че нещо-ОТВРАТ
39
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е ясен .Но БНТ да обяснят как живеят като в социализма ,а продуцират сагата Под прикритие и ни налагат ,на целия народ ,една мафиотизирана представа за България !!!Няма такова долно лицемерие !
38
9
 
23
 
! Отговори
123 преди 4 години
Платен циркаджия.
37
15
 
28
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Има ли още фенове на Атака и може ли да ми обяснят какво точно му харесват на волен!?
36
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто политик е Сидеров,такива са всичките български политици и депутати.С каквито се събереш,такъв и ставаш.Българска поговорка.
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голем сеир.Свинщината си върви на макс.Дето се вика каквито журналистите,такива и гостите им.Продажни и некадърни водещи с изкукуригали и крадливи политици.Това е нужникът,наречен България.
34
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е един наркоман долен. Защо все *** трябва да са политици? Политиката ли ги прави такива или такива хора са склонни да стават политици, а не умни, честни и достойни за тая позиция хора?
33
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече сме на 130-то място по свобода на словото.
32
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво низко има да наречеш нещата с истинските имена, Шкембе войвода е вицепремиер благодарение на Сидеров, Джамбазки е обратен,или пък излишният разход F-ки те!
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 32Не гледам нито сороската БНТ,нито маргиналната Атака,*** т ъ п. Вижте си рейтинга на бнт и референдум и тогава пиши.
30
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поканили Дариткова, Сидеров и Марешки ... то е ясно, че не става за гледане и слушанеАма то и псевдополитиците никога не говорят за политики, отиват да се скарат, да направят малко сеир в медиите. Такива хора въобще не ни трябват!
29
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо изобщо беше поканен?
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БНТ толкова низко е паднала,че чак не си заслужава името.Още с първите реплики на несъгласие трябваше да прекратят предаването и да пуснат патриотичен филм а не да правят цирк.А за управението на БНТ нямам думи.*** какъвто е народа такава му е и телевизията.Спомнете си случая с евродепутата чалгар и политик,Бареков в съботно-неделното сутрешно предаване на БТВ,когато Жени Марчева го накараха да прочете нещо на английски.Когато някой бъде провокиран в предаване,показва истинската си същност
27
6
 
31
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Сидеров си е просто Сидеров, и с нищо не беше по-различен от предишните си студийни участия.Полиция не го е извеждала, а полицаите постояха малко прави до него и си излязоха сами.Малко след това, водещата обяви, че прекъсват за известно време.Нито оправдавам Сидеров, нито мисля да го обсъждам, защото той отдавна е ясен, но винаги ще обсъждам и критикувам необективното представяне на информацията и изопачаването на истината.Вижте си трагедията в заглавието и как сами си го опровергавате в текста!
26
4
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Бирено мечеБНТ ... БНР... и още, още се команват от ДС.
25
5
 
46
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Тоя като усети че хората го забравят и все спретва по някой скандал.Типично за него
24
10
 
39
 
! Отговори
истината преди 4 години
Сидеров направи най голямата печалба от "златния пръст"! Говори се, че сумати милиони са му наляли ДПС и БСП за тая една година. И той като се видя с пари, започна с наркотиците.
23
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата русофиилистик-путинофилскаа изметт е арогантнаа и нагла
22
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера колко трябва да си безмозъчен да гласуваш за това продажно, редовно нквасено или нашмъркано, белокосо същество.