Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов

Новината съобщи министър Кралев в Министерския съвет
Обновена: 15 окт 2019 10:26 | 15 окт 2019 10:15, Красимир Ангелов
222
Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов
Снимка: Булфото

Правителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

Още по темата
"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", заяви Кралев, цитиран от „Фокус“.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС", допълни още Кралев.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Искането не нарушава правилата на УЕФА за пряка намеса в работа на БФС, каза в отговор на въпрос министър Красен Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
16
 
! Отговори
Боби Кючека преди 4 години
Оп, оп, оп хоп, оп ,оп...опааа опааа. хоп хоп
119
15
 
3
 
! Отговори
! преди 4 години
Ето този ход помогне на ББ за спечелването на изборите. БРАВО !
118
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболът в България, показва в какво състояние е Държавата !
117
1
 
17
 
! Отговори
В Горанов преди 4 години
Футболът в България трябва да се затрие ,,,-закрие исках да кажа !! излишно перо е в празната ХАЗНА!
116
1
 
18
 
! Отговори
бушони преди 4 години
Га разделяхте мангизите от базата в Бояна и стадиончетата по разни села на който не стъпва жив човек не ревахте, ся се скараха ортаците, то ясно Перукан не е цвете, ама пак ще си пише заслуги господаря на ***...Добре бе Борисов на стадиона има камери на който ясно си личат лицата на ония момчета с черните шапки софия запад, докога тая *** от нашмъркани престъпници ще се трай..Защото е ясно Перука си заминава, но как ще решим проблема с двете агитки от София, който си плащат на полицията
115
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаема публика,БФС е съюз на футболни клубове. Ръководството се отчита пред представители на клубове и се избира от тях.Ако толкоз молете за футбола, правете клубове и кандидатстват за членове. На събранията може да гласувате и предлагате каквото си искате. В качеството си на публика, можете да не посещавате представленията и толкоз.
114
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да идва Любо Пенев.
113
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Николета Лозанова има богат опит с футболисти, тя да поеме БФС.
112
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 4 години
Това не било пряка намеса. Дори и косвена да е пак е намеса и в България тези номера може и да минават, но за навън си е намеса. Михайлов трябва да се маха, но така Борисов може и да му бетонира мястото. Ако правителствата действаха правилно нямаше да се стигам до там. Полицията не може само да е съпроваждаща и ненамесваща се.
111
0
 
21
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
не само перуката, а и целия изпълком. Пари от държавата след като БФС изготви дългосрочна стратегия за развитието на ДЮШ и то е само с материална подкрепа, без да се дават пари кеш, като най-добре поръчките да минават през министрството под надзор на Мин. на Спорта. Междувреммено да се спрат БГ отбори от участия в различни квалификации за поне 5 години. Трябва пълен рестарт на футбола в БГ.
110
1
 
11
 
! Отговори
Ценко Чоков преди 4 години
Аз съм свободен,мое да запълним дупката! Ще накарам всички футбалери да ритат топката от правилната страна!!!
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БФС трябва да се поеме от Лучано.
108
4
 
10
 
! Отговори
Бат Сали преди 4 години
Бербатов е идеален за шеф на БФС !!!! Нека да го издигнем ..... Ама как точно става ъъъъъ
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спрат парите на БФС, няма никакъв смисъл да наливаме милиони в тази дупка.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чиновник"Честта на нацията няма нищо общо с разни игри и забавления, каквото е футболът. Това е все едно да кажеш, че простолюдието като търкате билетчета, го правите за честта на нацията. Лошото е, че наистина си вярвате на тези глyпocти, а това показва, че интелектуалния ви потенциал е мноооого далеч от този на нормалните хора."ХАХАХАХАХАХА ! АЛОУУУУУ НОРМАЛНИЯ ЗАЩО ТИ НЕ УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА И НАЦИЯТА????хаххахахахаххахахах бах.ти ВИЦА СИ НАПИСАЛ
105
1
 
9
 
! Отговори
ДЪРТА ПЕРУКА преди 4 години
Националният отбор е по добър от всякога.
104
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто героите от 1994 година / Те наистина бяха герои / поеха управлението в Българският футбол всичко се обърна с главата надолу.Наистина вече де се махат.
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Бойко изгони и Пожарникаря!
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа перуката никога няма да подаде оставка.
101
2
 
28
 
! Отговори
Тургенев преди 4 години
Крайно време беше. Наглеца по друг начин няма да си иде. За толкова години срам,позор и падение всеки нормален би си подал оставката. Корупция и шуробаджанащина на 200 % в БФС. Само да не сложат някой подобен от "удобните". Един принципен Бербатов, който е бил в лоното на световния футбол и знае как да се работи за да тръгнем нагоре, може да свърши това, което всички искаме. Още повече, че самия той се отказа от националния заради проказата в БФС и невъзможността да играе с некадърници.