За евробюджета: Кохезия за слабо развитите региони!

България одобри позицията за бъдещия 7-годишен бюджет
2
За евробюджета: Кохезия за слабо развитите региони!
Снимка: архив, Ройтерс

България се застъпва за развитие на кохезионната политика в най-слабо развитите региони в следващата Многогодишна финансова рамка за периода 2021 - 2027 г. Такава е позицията на страната ни за заседанието на Европейския съвет на 17-18 октомври в Брюксел, която днес беше одобрена от Министерския съвет.

Балансът между традиционните политики и новите приоритети следва да бъде преди всичко политически. България ще продължи да отстоява важността на запазването на мястото и ролята на традиционните политики в следващия седемгодишен бюджет на ЕС и на осигуряването на адекватно финансиране за тях, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сред останалите теми, които ще бъдат обсъдени на заседанието в Брюксел, са новият Стратегически дневен ред на ЕС за периода 2019-2024 г., климатичните промени, миграцията и разширяването на Съюза.

Финландското председателство на ЕС ще информира относно планираните дискусии в Съвета по прилагането на Стратегическия дневен ред, а новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи намеренията на Комисията.

Европейските лидери ще обсъдят и международните аспекти на борбата с изменението на климата, предвид предстоящата в Сантяго де Чили в периода 2-13 декември 2019 г. 25-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН относно изменението на климата (СОР25).

Въпросът за миграцията също ще бъде във фокуса на вниманието на европейските лидери.

Европейският съвет ще заседава и по чл. 50. Лидерите на държавите членки ще обсъдят актуалното състояние на преговорите с Обединеното кралство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Предходния "коментиращ" вероятно е или се е съгласувал с центъра от Позитано 20...!?!?!? Такава простотия може само там да се роди...!?! А бе тъпанарино комунистически и подобните теб, МИ НАЛИ ВСИЧКО КОЕТО ВИЖДАШ КАТО УЧЕТВОРЕНО МЕТРО, НОВИ ЕКО ТРАНСПОРТИ, НОВИ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА, НОВИ ПСОПВ И В И К Е С ПАРИТЕ НА ЕС...!!!!!! Нали си спомняте че 1996 година точно комунистите фалирахте България по време на Жан Виденовите простотии...!!!!!! И ако не беше ЕС сега щяхме да сме бунище...