Борисов се похвали на чехите: С нула миграция сме!

Премиерът се срещна с външния министър Томаш Петричек
157
Борисов се похвали на чехите: С нула миграция сме!
Снимка: Facebook

България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. Това е заявил премиерът Бойко Борисов пред външния министър на Чехия Томаш Петричек, с когото са обсъдили доброто сътрудничество между двете страни.

Премиерът акцентирал върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз.

"Представих добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските и прогнозируеми данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв", написа Борисов във Facebook.

Той ще участва в Срещата на високо равнище на групата "Приятели на кохезията", която ще се проведе днес в Прага.

В рамките на форума ще се състои дискусия по Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и ще бъде приета декларация с фокус върху Кохезионната политика.

Срещата на високо равнище се организира в рамките на Чешкото председателство на държавите от Вишеградската четворка. Форумът се разглежда като продължение на Срещата на високо равнище в същия формат, състояла се на 28 ноември 2018 г. в Братислава по време на Словашкото председателство на държавите от Вишеградската четворка.

Тогава лидерите от групата очертаха значението за отделяне на достатъчно ресурси за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, както и за новите предизвикателства като сигурност и отбрана, борба с тероризма, климатичните промени, устойчив транспорт, развойна дейност, иновации и други.

Групата "Приятели на кохезията" се формира от 17 държави членки на ЕС и това са: Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Гърция, Словения, Хърватия, Португалия, Испания, Кипър, Малта и Италия.

Всички те застъпват становището, че Кохезионната политика има централна роля и важност в бюджета на ЕС, изглажда неравенствата между различните региони в Общността, придава добавена стойността на Евросъюза като цяло, а това е от полза за всички негови граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това изобщо не е за хвалене, ще вдигат пенсионната възраст, няма кой да работи, на 100 излизащи в пенсия само 66 постъпват на работа а нашия никаквец се хвали че нямало мигранти. Хората в момента си подбират по читави мигранти а ние пак на края ще опрем до тях и ще оберем баберъка дето не става за нищо.
97
1
 
16
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,мислих мислих и не можах да измисля,защо сте го ТУРИЛИ ,това "МИГРАЦИЯ" в изречението?!Предполагам,защото просто сте чували думата?!Друг е въпроса ,че явно не знаете значението и!!!Освен много други книги признавам,чел съм и ВИНЕТУ,но там тази дума я няма....
96
0
 
18
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
На снимката , как трябва да изглежда един политик и до него антипода!
95
0
 
27
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тази държава е пълна нула, а премиер е некъв неадекватен бодигард!
94
0
 
14
 
! Отговори
С нула миграция сме! преди 4 години
Е, хайде да почнем от начало, от първи клас, и да си поясним що е то, "миграция" и има ли тя почва у нас.Понеже държава без миграция, вкл. вътрешна, по света няма и не е имало. Освен ако не е оборудван концлагер, в който милицията е разпоредила кой къде ще живее и работи и не дава и пиле да прехвръкне през границата.В този ред на мисли България е най-мигрантсака държава - постоянно движение и в нея и извън ней с потоци...както го каза човекът - "нелегални канали", наред с легалните.
93
0
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt, преди 4 години
Тук изобщо няма нужда някой да хвърля каквото и да било по твоя Господ, дето си го иконясал и му се кланяш и когото получаваш плата и потупване по бойкото рамо.Той сам си се излага. И ни излага.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, ами новината за камиона от Пазарджик, какво е?
91
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо трябваше Макрон да ни казва, че царят е гол? И че България има нелегални канали за какво ли не, вкл. за нелегални мигранти? Че и му се сърди българчето, обидило се, нацупило се, като дете в детската градина, ама от тия, дето са в първа група.
90
0
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Баце Бойко е велик,има пушка с остър щик, Алкашами на титик държи да го карат без лъжи.
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С нула миграция сме!"Вие, дето сте писали това заглавие, или сте неграмотни и не знаете какво е "миграция" /а това е движение, най-общо, като е идиотско да се твърди, че такава няма, след като всеки ден има купища напускащи, че и идващи мигранти има/, или се бъзикате с вожда, като директно изтипосвате негово неграмотно изказване.Избере - кое от двете.
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не отнесете "новината" в категория "Вицове"?
87
1
 
12
 
! Отговори
Бойково Време преди 4 години
Кралят Слънце ви го каза. По Бойково време няма бежанци, пътищата почват от спалнята ти (събуждаш се и тръгваш), престъпност НЯМА (ГДБОП имат 0 хванати банди, значи няма), икономиката РАСТЕ, дълга намалява... Само каките от БСП-то пречат на просперитета ни (също така побъркаха г-н Радев)ПАЛЦИ ГОРЕ ЗА КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ!
86
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам чехът е много притеснен и явно се срамува, че е дошъл на тази среща, усмивката му е много насилствена, а нашия го "гепил" за врата както едно време когато е отнемал превозни средства по насилствен начин, като да казва: - "давай ключовете или те смачквам на момента !"
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера 35 парчета до магистралата край Ихтиман.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на време е туррците да превърнат заплахите си в реалност, тогава ще видим с 0 ли ще сме.Абе изобщо всичко ни е 6, аз слушайки нашия вожд правя само такива изводи, най-добраа държава не само в Европа, в целия свят. Важното е да сме позитивни.
83
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Супер Бойко и БатДинкоМан ги лОват и не дават афганистанче да прехвръкни.Недай си Боже ердоганя да ги пусне, че тогава друга песен ще пее Боцко
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клоун, не стига че отказа България да се присъедини към Висшеградската четворка, ами тръгнал да се хвали с 0 мигранти, при положение, че построи бежански центрове и кляка на Брюксел за квотите.
81
0
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Тва че сме със 0 МИГРАЦИЯ не означава ли, че никой не е хванат и си влизат като в разграден двор? !? ?! ?! ? ? !? ? Ако не бяхме разграден двор щеше да има поне 1-2ма успели.... то по комунизма са влизали повече хора от бойково време БЕ
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както ги е запретнал тези ръкави, дали ще чупи дъсчици като в Корея или прасе ще коли?
79
0
 
17
 
! Отговори
сара преди 4 години
За този човек на снимката / единия / няма ли такова понятие като етикет, няма ли кой да му каже, че не трябва да прегръща и целува де когото свари. "Покровителят" на всички...