ГЕРБ: Трудно се правели реформи без средства

Депутат коментира държавния бюджет
12 ное 2019 22:51, Петя Славова
40

"Днес на първо четене бяха приети бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване. Надяваме се в края на ноември или в началото на декември да имаме приет държавен бюджет. Има повече пари за здравеопазване - 621 милиона лева, които са допълнителни", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова.

Според нея е трудно да бъдат направени реформи, без да има средства.

"Министерството на здравеопазването отпусна средства за увеличения на заплатите на медиците. Трудно е целево да бъдат отпуснати средства на конкректните хора. 6,7 процента ще е увеличението на пенсиите oт юли 2020 година, което е най-голямото досега. 17% ще бъде увеличението на учителските заплати, защото образованието е приоритет. Минималната заплата догодина ще бъде 610 лева", коментира още Ангелова.

По думите ѝ тази година за първи път средната пенсия ще мине над 400 лева, което е добър знак.

"Преизчисляване на пенсиите не може да се случи. Чрез осигуровките на работещите хора се изплащат съответно пенсиите. За съжаление, хората, които плащат осигуровки, са доста по-малко от тези, които взимат пенсии", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Евгения Ангелова.

Тя обясни, че финансовите резултати на страната са добри и това се вижда от растежа на икономиката и на БВП.

"Догодина ще похарчим толкова, колкото изкарваме. Буфери има и те са свързани с дълга, защото предвиждаме през 2020 година, той да спадне под 20 процента. Това е тенденцията, към която се стремим - да харчим това, което получаваме", каза депутатът от ГЕРБ.

Ангелова заключи, че финансовата система в България е стабилна и не очакваме да има някакви сериозни икономически сътресения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно се правят, да така е. Спрете да крадете от България, и пари ще има. Проблема е че дотолкова свикнахте с кражбите и далаверите, че вече нямате и акъл, капацитет да мислите за просперитета на държавата.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия айдуци окрадоха цялата държава и пак плачат, че нямали средства.
11
0
 
19
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
Пари има и се наливат в бездънна каца а трябва да се дават само ако има реформи,но и това е политически въпрос а политиците ги е страх от реформи....
10
0
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 1: ето казвам конкретно...1. Държавата почва да внася осигуровки на всички които работят за нея2. Внесените пари заедно с на другите хора стоят в отделна сметка3. Парите се инвестирст така: злато 10 процента, крипто 1 процент, 50 дцк от целия свят, 20 процента бфб, останалите в индекси на америка, европа, азияПростичко е и всеки сам може да сметне какво се получава за 30 години
9
0
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Бейби парите във фонд пенсии трябва да се инвестират а не да стоят затова нямяда има пари ....
8
0
 
24
 
! Отговори
И нагли преди 4 години
И крадливи и нагли..
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ: Трудно се правели реформи без средствано.... лесно се харчи излишъка
6
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Само с пари не ще стане реформата .Учителските заплати не са най-важната причина , и учениците няма да получат повече знания .Парите трябва да се дават за успехите на децата ,а не за бройката ученици/имам предвид реални знания , а не изкуствено завишени оценки.
5
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ами като крадат половината от парите за всяко нещо-няма как да стигнат...
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко се излага ден след ден. Няма да издържи още дълго.
3
1
 
14
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Трудно се правя реформи, когато не остават средства от крадене!ПАРИ ИМА ДА СЕ СТРОИ НОВ ГРАД ВСЕКИ ДЕН, АМА КОЙТО ДОЙДЕ ДЖОБИ ДО СПУКВАНЕ!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са тези средства. А, да. С бездействието ви по икономическото състояние на България и кражбите заминаха. Ама като не развивате икономиката така ще е. Тези пари няма откъде да идват.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки разбирач само реформи повтаря. Така и не съм чул някой да каже кое и как да се реформира