Патриотите изчисляват: Минималната пенсия да е 250 лв

Имало буфери, за да се осигури
12 ное 2019 22:55, Петя Славова
45

Депутатите одобриха на първо четене бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина. Това стана със 121 гласа "за" и 87 - "против". До второ четене на проектозакона БСП ще предложи преизчисляване на всички пенсии, "Обединени патриоти" - минимална пенсия от 250 лева.

От БСП обявиха, че между двете четения ще предложат преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент, от "Обединени патриоти" - минимална пенсия от 250 лева.

"Ще предложим минималната пенсия да стане 250 лева, макар че направихме заявка за 300 лева", посочи в "Денят ON AIR" Християн Митев от "Обединени патриоти"-НФСБ.

По думите му имало достатъчно буфери откъдето да дойдат тези средства.

Митев смята, че в едно коалиционно управление трябва да се зачитат интересите и на едните и на другите.

"Трябва да вървим към приближаване и достигане до прага на бедност. Имам опитимистичен поглед върху нещата", коментира той заBulgaria ON AIR.

Kогато непрекъснато нещо тръгвало от нулата, нямало как да има бързи резултати, подчерта той.

"Бюджетът на Темида се увеличава, ще бъдат удволетворени исканията на служителите в местата за лишаване от свобода. Важно е, че бяха чути. Ще бъдат удовлетворени исканията им и за униформено облекло", допълни събеседникът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Само ако им посетите централата в София и ще видите какви патриоти са!?...
18
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Точно обратното трябва да се направи. Даже и да имаш осигуровки за 1 месец, трябва да имаш право на пенсия за този месец, но примерно 10-20 ст., въпрос на изчисление.
17
0
 
7
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 4 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
16
0
 
4
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 4 години
Тия куку-патъриоти добре ли съ? Чи с 250лв. не моем да задоволим крадливите парнажии.ама деее
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може в държава член на ЕС пенсията да е 110 евро това е геноцид, както и да го погледнеш!Но пенсии трябва да се плащат само на хора със осигурителен стаж над 30 години примерно , а не както е сега, всичко друго трябва да е социална помощ и да се изплаща от социалното министерство! В момента в тези 12 млд влизат, инвалидни пенсии които са 1,6 млд, болнични които са 1,5 млд на година, пенсии на хора без стаж, но достигнали определена възраст. Пенсионерите в България намаляват всяка година, със
14
0
 
4
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Нормално е 12-14% от БВП да отива за пенсии, според другите страни. Тоест 12 милиарда сега. 4 милиарда са бисмарк система, от осигуряване пенсия. Остават 8 милиарда за базова пенсия, но само за бедни и неработещи с доход до минималната заплата нето. Тогава минималната пенсия ще е поне 350 лева.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 2019 година 1/3 от приходите на НОИ са трансфери от държавния бюджет. Това са малко над 4 млрд.лева. На мен ми се еижда малко, защото НОИ е натоварен да плаща и суми, които не са заради осигуровки. Примерно при минималната пенсия има две съставки - пенсия според осигуровките и плащане от държавата до размера на минималната пенсия.
12
0
 
6
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Когато почне втората пенсия, не държавната, ще взимате 30 лева на месец, а държавната ако трябва да е 280 лева - тя ще е 200 лева - толкова е разликата която сега влиза за втора пенсия - а не в НОИ. Така вместо 280 лева, ще взимате 230 лева, 30лв частна и 200 държавна. Сега 1,5-2 милиарда лева отиват за втора пенсия, пари които биха увеличили сега пенсиите със 80 лева върху всяка пенсия. Кражба от днешните пенсионери, но държавата додава нали.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсиите като цяло са по-ниски заради по-ниските заплати на държавните служители, които се пенсионираха след като ги прекараха като им намалиха заплатите, когато държава вместо на 70% реши да плаща на 100% осигуровките им. Целта беше държавата да икономиса средства от заплати и осигуровки. Това обаче води до по-ниски пенсии за държавните служители, по-ниски обезщетения, например болнични.
10
0
 
1
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Държавата дава 5 милиарда за пенсии, НОИ дава 4 милиарда. Дали държавните служители се осигуряват или как, няма значение. Дали Дянков е взел от здравната каса и дали държавата праща осигуровки на служителите, няма значение. Щом здравната каса има годишно 2-милиарда, а държавата дава още 3-милиарда годишно. И стига с тази администрация, Полша има 7 пъти повече чиновници при разлика в населението 5 пъти.
9
1
 
4
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Лъжат, че има застаряване. 46% са активното население. В Турция е 32%. Коефициентът на икономическа активност е делът на населението на възраст от 15 и повече години, което е икономически активно: всички хора, които предлагат труд за производството на стоки и услуги през определен период. Германия 46%, Турция 32%, България 46%, САЩ 46%, Япония 43%, Китай 44%, Чехия 44%, Полша 45%, Швейцария 46%. Холандия 46%. ... Пенсията в Холандия е колкото минималната заплата, плюс минус 20%. България от 130л
8
1
 
3
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Минималната пенсия е 130 лева максимална 1200, в нормална държава разликата е половин пенсия, примерно 1200 евро до 1800 евро. В страни с минимална заплата 1600 евр. Като парите за пенсии в България поне половината идват от данъци извън осигуряването, нека поне тях пари отиват САМО за неработещи и бедни пенсионери. В Дания пенсията е над 2000 евро, ако разделим по разлика в БВП, ще е 300 евро за България.
7
1
 
10
 
! Отговори
дядо Ставри преди 4 години
Пишем, за да пишем от скука. Особено тоя най-долу. В България най-високи пенсии вземат най-малко тия, които си плащат сами осигуровките. Шапкари, т.н. държавни служители и лев не внасят. Старите пенсии са трън в *** на герберастите и трябва да го натискаме все по-навътре. ОНЯ се хвали колко голям растеж имаме.Какво благоденствие, а когато стане въпрос за преизчисляване на старите пенсии.........ужас, бедни сме, няма пари и пр. ЗАЩО?! Ами защото сме още живи. Това е проблемът.
6
2
 
8
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
До Полина минималната пенсия е 130 лева максимална 1200, в нормална държава разликата е половин пенсия, примерно 1200 евро до 1800 евро. В страни с минимална заплата 1600 евро и БВП на глава 5,5 пъти по-малко от нас. Като парите за пенсии в България поне половината идват от данъци извън осигуряването, нека поне тях пари отиват за неработещи и бедни пенсионери. Да в Германия минималната пенсия е 200 евро, но държавата на такъв без доход му дава още 1000 евро социална помощ. В Дания 2000евр.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички депутати над 60г. - на минимална пенсия.И без това нищо не са свършили както трябва през последните 20-30 години.
4
8
 
22
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Тези хора- управляващите нямат си и понятие от пенсионна система.Как може да увеличаваш само минималната пенсия, без да преизчислиш останалите?Тогава защо да се осигуряваш на по-висок доход?Какво става със средните пенсии?Простотии колкото искаш!
3
1
 
18
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Ха ха, 250 лв на месец минимална пенсия,че то само за уиски няма да стигне бе!
2
10
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Тези Хора - *патриотите* , не се чуват какво говорят .Минималната Пенсия за ТРУДОВ СТАЖ е 412 лева , в България - 2019 година . АЛО .
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минимална пенсия не трябва да има. Както върви скоро минималната и максималната пенсия ще се изравнят. Защо тогава правим различни по размер осигурителни вноски?