Над 43 хиляди шофьори са глобени в акция "Зима"

Българите си остават нетолерантни шофьори
23
Над 43 хиляди шофьори са глобени в акция "Зима"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 43 хиляди шофьори са глобени в започналата от началото на месеца акция "Зима", при която полицията проверява изправността на автомобилите за зимни условия.

В днешния световен ден за възпоменание на жертвите от катастрофи, ръководството на МВР присъства на литургия в катедралния храм "Свети Александър Невски".

Според вътрешния министър Младен Маринов българите остават нетолерантни шофьори.

"Тази година, като статистика, може би се движим така, както миналата година, въпреки че миналата година имаше 70 човека по-малко загинали, което беше отчетено като положителна тенденция. За съжаление тази година, въпреки всички усилия, не можем да се похвалим със сериозно намаление. Напротив. Октомври месец го отчетохме като един много тежък месец по отношение на пътната безопасност", коментира той, цитиран от БНР.

Приблизително 1 350 000 души в света загиват всяка година при пътнотранспортните произшествия. Всяка седмица в страните от Европейския съюз има около 500 смъртни случая, следствие на катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: шофьориМладен Маринов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Хората ви казват че не са глоби за превишена скорост, а заради открити неизправности по автомобилите, ама на *** все друг му е виновен.
17
0
 
1
 
! Отговори
до 1-ви преди 4 години
до някъде си прав, с нивото на водачите на МПС в България , парите все за свещи отиват.
16
1
 
8
 
! Отговори
А къде преди 4 години
Отиват парите от глобите?
15
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ех манталитет балкански къде да те крия по празницитетолерантността е типична за цивилизованите и грамотни личностиа за останалите индивиди само глоби и наказания дано поне касата на тази глобяваща институция се напълни за сметка на безотговорните
14
7
 
12
 
! Отговори
до гошо преди 4 години
пич ако не можеш си позволиш гума с 4мм грайфер или чистачки по добре отивай към западна европа да миеш чинии !
13
4
 
9
 
! Отговори
Глупав преди 4 години
До АнонименБате толкова си т*п, че не можа да се сетиш да напише Акция "вЗима", а си тръгнал да коментираш..... Ами като не ви седават 200лв за глоба, дайте ги за гуми и готово. Ако нямате пари да потдържате кола има рейсове, влакове и т.н
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГОШОГошше, кви грешни пари бре! Става въпрос за сигурност! Ако нямаш 4 мм грайфер на каквато и да било гума за къде си! Давай с градския по добре
11
3
 
16
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
Акция ЗИМА при 20 положителни градуса навън.Отново пълним хазната с грешни,народни пари.По добре е зимни гуми за 240 не народни кар--ни в раирани костюми!
10
7
 
25
 
! Отговори
зима преди 4 години
Никой не е казал че трябва да си със зимни гуми, а такива с грайфер от поне 4мм. Това е нещо което трябва да се проверява целогодишно, тъй като има един куп автомобили, които се карат с някакви 10 годишни ***.
9
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уверявам Ви, че ако се закрие КАТ-положението по пътищата ще се подобри значително. Но целта е дърмоядите да тормозят народа, а шофира почти всеки българин.Това си е жива репресия спрямо българските граждани....
8
17
 
16
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Нека контрола да бъде системен и повсеместен по възможност. Това ще дисциплинира нарушителите.
7
0
 
29
 
! Отговори
нъл тъй преди 4 години
Хубаво е още от сега да се знае за какво ще се глобяваме през акция ''Лято".
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вярно, КАТ, жандармерия, сигма, районните патрули всичките са с припокриващи се функции именно да спират коли. и аз се чудя защо ли и до кога, както и този от снимката ще се гордее с това. ами затегнете контрола при изкарването на изпитите, много е просто
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта на акция "Взема" естествено е пълнене с глоби на с.драния мутренски бюджет а не безопасността !А МВР вече да не е минало към Светия Синод,че се занимава с молитви и заклинания вместо да лови бандитите!?Пропаднала Тиквария!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
mashallah 29 miliona leva za svestichki v offshornia djendarski biznes za padriarhata neovita...gratis toplo...gaz...
3
1
 
33
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Само да попитам този престъпник от снимката с очилата кога ще подава оставка??? 5 дирекции в МВР спират коли за рошверка! До кога? Щата отделно е толкова раздут, че не може частния бизнес да йм смогне на заплатите... Питам до кога?????????????
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкараа паре за увеличение на нощното спане. По левче на час спане плюс другите екстри. А па яз ше висим по скелетата да строим на мутрите за 700 лева на месец. И ше чекам да додат нашите от некъде.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете си свещи с парите!