Майките до Борисов: Върнете министър Бисер Петков

Според тях мотивите за уволнението са несъстоятелни
30 ное 2019 09:28, Александър Попов
101
Майките до Борисов: Върнете министър Бисер Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Майките от сдружението "Системата ни убива" изразиха възмущение си от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на Министерството на труда и социалната политика.

"Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!", пишат майките в писмото до премиера Бойко Борисов.

Те припомнят, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги .

"Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС. Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша", пишат още от "Системата ни убива".

Бойко Борисов вчера поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Посоченият мотив е - натрупани във времето основания и бавните темпове на работа на министертството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
26
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Видя се, че майките-рекетьорки или тези които стоят в сянка зад всеки протест искат да "кадруват" и те да определят кой е министър, кой е президент. Само че те са избрани от Народното Събрание а не от са не ако те се на площада вещици!Бойко да на се поддава на всякакви НПО-та без работа.
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно много хора ще ме оплюят но това е моето мнение като християнин. Ако бог е наказал тези жени с нефелни деца той сигурно е имал някаква причина за да го направи. Защо ние трябва да се месим в божиите дела и да пречим на неговите планове като облекчаваме страданията им?
49
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Зравите деца също боледуват! Купуват се лекарства, без намаление, без детски надбавки и помощи, въпреки, че заплатите на много майки не са високи, но праговете за детски са ниски! Понякога се чудиш как ще изкараш месеца, когато дадеш пари за лекарства, но не излизаш на улицата да протестираш! Здравите деца са често недохранени, много здрави деца не са водят на почивка, пак заради ниските доходи! Това е реалността майки, казвам го от собствен опит!
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе.. като виждам тия майки...ми се струва че 90 процента са бабите им...а и вече много нахални станаха ...смешни уж за датата стачкуваха ,сега май някой ги политизира.
47
3
 
26
 
! Отговори
Румен преди 4 години
"майките" са алчни и арогантни платен протестърки. Обаче, журналистите във всички медии, различни политикани и НПО-та ежедневни ни ги натрапват. Защо? Кой финансира "майките"? Защо журналистите прокарват исканията им? Ние нямаме ли права? Или, имаме само задължения, задължения вменявани ни от наглеци с болни амбиции??? До кога тези "майки" ще получават пари от данъците ни, и ще се изказват безплатно по БНТ - дотирана от бюджета? Стига, не искам да плащам за деца-касички и алчните им "майки"!!!!
46
3
 
25
 
! Отговори
Пак питам преди 4 години
Кой им гледа децата на тези майки, докато те се събират да съчинят и обсъдят писмото, което са пратили до премиера?Това "сдружение" говори от името на всички майки с болни деца. За да пратиш писмо до най-високо място от името на подобно сдружение, трябва да получиш съгласието на повече от половината от майките на деца инвалиди? Кои се занимават с тази дейност, докато болните им деца са у дома без надзор?Или за тях се грижат соц.асистенти, на които ние плащаме, за да могат "майките"да вилнеят?
45
3
 
28
 
! Отговори
J преди 4 години
Симпатизирах на тези жени, че надигат глас и се борят за децата си. Държавата трябва да се грижи за болните, особено що се отнася до деца. Няма значение дали така са родени или в последствие са се разболяли - това са деца! Но тези жени прекаляват. Искат си ЗСУ, да, обаче аз пък не го искам в този му вид. Тук вече ме губят, като човек който им симпатизира. Аз също имам дете и ще съм на всеки възможен протест, против приемането на въпросната гавра със семейство!
44
2
 
22
 
! Отговори
филанкиши преди 4 години
НАГЛИТЕ "майки"!
43
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Май точно тези майки изядоха главата на социалния министър, и то за втори път!
42
2
 
16
 
! Отговори
1876 преди 4 години
До ВажноРеално и обръщението жени спрямо тези е обидно, защото от създаването на човечеството милиарди жени отглеждат с труд децата си/здрави или болни/, и допринасят с труда си за обществото - без рекет, тормоз и претенции.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Едно е да искаш държавата да ти помогне с отглеждането на дете с увреждане, а съвсем друго да почнеш да назначаваш и уволняваш министри, защото си решил че си някакъв фактор, само защото си майка на дете с увреждане.Ако ги влече политиката, да си направят партия и да се явят на избори.
40
6
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Естествено, че не може да се посяга на болни деца, но може да се спре финансирането на тези майки и другите занапред ще знаят, че към създаването на деца, се подхожда отговорно. И да се прекрати практиката на всяка желаеща да се наливат пари, защото "имала право" да забременее. Ми като имаш право, забременявай! Защо трябва обществото да ти дава десетки хиляди, за да си правиш експерименти с епруветки и пр.
39
21
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
На пишещите против тези майки пожелавам никога по никакъв начин да не ги засегне тяхната съдба. И в тяхно обкръжение да има само хора като Клаудия Шифър и Ален Делон, ама на 20 години. Като че ли мислите, че тези жени едва ли не забогатяват покрай децата си, нямам думи. Май всички болни, независимо от какво, са в трън в очите.
38
6
 
19
 
! Отговори
Важно преди 4 години
Ако обичате наричайте ги просто жени .Наричайки ги майки осквернявате значението на тази свята дума !
37
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези майки взеха да стават крайно досадни. Няколко жени си повярваха и взеха да се опитват да диктуват политиката на правителството и народното събрание. Време е любезно да им се каже да се разотидат по домовете.Утре, например, алкохолиците може да се организират и да спят пред парламента с искането да им се признае нуждата от безплатен алкохол и да казват кой ще е министър и кой депитат. И тях ли трябва цялата държава да ги слуша и търпи?
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надежда винаги има за благоприятен изход от всяка ситуация.Не всеки изпаднал в нужда иска оставки.
35
9
 
20
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
БСП ги финансира.
34
8
 
22
 
! Отговори
PinCode преди 4 години
Тези някой доста умело ги използва. Въпросът е кой има плаща да врякат ???
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви е дошло до главата,та затова дрънкате.Еввтаназия трябва да има,но по личен избор и за теб самия.Не можеш да посегнеш на болно дете,защото всичко ти се пише по сметката.
32
9
 
21
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Знаят ли майките какво искат всъщност? И защо е тази ,,пушилка" във медиите предизвикана от 10-15 жени със неуравновесено поведение.Има толкова нещастни деца и майки ,но те не са по площадите. И кои са тези едни и същи,,татковци" със черните знамена,протестиращи и за лекарите и за бензина и за учителите и за асфалта и против Гешев,и на всички останали ,,протести"Те могат вече да се назовават поименно?