БСП иска партийната субсидия да скочи от януари - по 8 лв. на глас

Вигенин: Орязването на парите застрашава политическия плурализъм
Обновена: 4 дек 2019 14:39 | 4 дек 2019 14:31, Камелия Цветанова
96
БСП иска партийната субсидия да скочи от януари - по 8 лв. на глас
Снимка: БСП

БСП иска партийната субсидия да скочи от януари и вече е внесла предложение за това между първо и второ четете на държавния бюджет.

Социалистите искат да получат по 8 лева на глас.

Те се позовават и на становище на ОССЕ, че поправките, приети през лятото за орязването на парите на левче на глас, застрашават политическия плурализъм.

Още по темата

Мнението е на Службата за демократични институции, човешки права на Организацията на сигурност и сътрудничество в Европа, обясни Кристиан Вигенин.

"Службата заявява, че измененията драстично намаляват публичното финансиране като в същото време отново въвеждат корпоративните дарения и премахват ограничението за частни дарения. Въпреки че отделни елементи на измененията могат да бъдат приемливи, законодателният пакет в неговата цялост заедно с начина и сроковете на неговото създаване и приемане, предизвикват множество опасения по отношение на принципа на политическия плурализъм", каза той.

Парите за партиите бяха орязани драстично от 11 на 1 лв. за получен глас през лятото по настояване на управляващите.

По техни сметки до края на годината в бюджета ще се спестят около 14 млн. лв. заради намалената субсидия.

От левицата още тогава предупредиха, че средствата, с които ще разполагат партиите при новите условия, ще са крайно недостатъчни за нормалното им функциониране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УУУУУУУУУ
43
5
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
БСП трябва да поиска истинска прошка, да се разкае истински, и българския народ да й прости истински!!!БСП не е българска партия, и никога няма да го направи, защото тялото й е в България, но мозъка е в чужбина!!!Само тогава ще има помирение в държавата, и ще поеме напред, но има външни сили които искат да има омраза , разделение и неразбирателство между хората!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
42
4
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Затягайте коланите , идва нова криза и ново пренареждане на пъзела!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!САЩ и Китай влизат в жестока икономическа битка!!!БСП е стогодишна партия без физиономия и без характер!!!Има нещо джендърско в нейното поведение, уж е социална партия, а в нейните редици членуват милионери, които са станали бизнесмени милионери за един ден!!!БСП е турато, а язито е ГЕРБ, монетата е евро!!!Агент Оуен Киваноу!ЦРУ!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите няма да останат гладни. Има пари за поръчки и пари от чужди държави.Който не храни партиите си, храни олигарсите и бизнес картелите.Трябва да е забранено вземането на пари от бизнеса. Разрешиха официално корупцията и лобизма.
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гладнили сте, хванете да работите, колко хора няма да има какво да сложат на масата, тези искат 8лв, вместо те дадат!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вече партийна субсидия.Ако им трябват пари, да пращат Киро Добрев трафиканта с раница на гърба през нощта до Сърбия.
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече ще заработват чрез лобизъм за едрия бизнес и картелните организации на бизнеса срещу работниците.Искате пари - вземете правата на работниците и гражданите и ще получите пари.Искате пари - дайте на богатите пари и вземете от бедните пари.А народът ще страда.
37
8
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Ето я заверата за която за кой ли път от АТАКА се оказаха прави. От АТАКА говореха за договорка между БСП ВМРО и НФСБ да има подкрепа от социалистите за кандидатурата на Валери Винкела за зам.шеф на парламента в замяна на това т.н. разбойници патриоти да подкрепят БСП за по-висока субсидия от която разбира се и те ще намажат яко. Но има една голяма мина идваща от майките с болни деца подкерпена от АТАКА и нормалните хора като Байрактаров че Винкела не трябва да бъде повече депутат заедно с други
36
5
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Вигенин,орязването на парите застрашава САМО вашата,изпяла вече песента си партия. Не се напъвай толкова - българският народ може и без вас,а ако толкова много ви се ис ка да папкате наготово вадете от собствените си джобове,а не да бъркате в нашите!Уве личете си членския внос и си направете субсидията колкото искате,но така,вие да дебе леете и да живеете на широка нога,а ние да слабееме и да се тюхкаме как да вържем " двата края "не сме съгласни! Абе вие нали обичахте народа ?!
35
3
 
18
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
Като не можа да пробута 300 лв минимална пенсия, с което да приласкае последните остатъци от изчезващия си електорат, сега що да не пробва със субсидиите? Те са от бюджета, от данъцитв на всички; с прогресивно топящ се електорат, трябва да 8 пъти да пораснат субсидиите... не всички сме червени бизнесмени, знаете...
34
5
 
17
 
! Отговори
Василев преди 4 години
БСП изпадна в мозъчна смърт!!!Отиде си Ламбо, отиде си най-романтичната и най-чувствителната фигура от ръководните структури на партията майка!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще партии не са ни нужни, ако трябва да си говорим честно. За какво са ни партии? Леви, десни, център, зелени, пембени, либерали, демократи, че и етнически, за чий бееееее??? Само плюскат на гърба на държавата.
32
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ЧорбаджияАз си се справям прекрасно, проблема са ми такива комунопитеци като тебе дето са свикнали цял живот на държавната софра да цоцат без да са заработили и 2 стотинки! Смени си ника на държавен *** или цоциално слаб!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 8 лв. на глас ли, бе? Аз пък мислех, че дават 20-50 лв. и две три кебапчета.
30
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Плурализма е Гешев сменя Цацаров, и Цацаров сменя Гешев!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
29
1
 
12
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 4 години
Пуснете реклами по телевизията си и парата че завали!
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е моментът който се чака от другите ком'унета-брадчеди на БСП - ГЕРБ, направили страхотната грешка да "ликвидират" супсидията за да я възобновят, е верно малко по-ниска, но пък ДЪРЖАВНА АВАНТА ! Вярвайте, че ще я гласуват от ГЕРБ, ще си поправят лицемерната грешка ! Хващам се на бас с всяка овца и ще спечеля ! Има ли овце които да се обзаложат ? Това беше тактика на БКП в сянка заповядана на Пожарникарят за да се бетонира във властта !
27
4
 
26
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Спомням си, а и вие помните, че преди време, БСП направиха "субсидиите" на пенсионерите по $ 2, а на работещите $ 10-15. Неприемливо е сега да ламтят за пари, за да не играе тоягата, както тогава.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без субсидии кои откъдето иска да си търси спонсори или от разграбване на банки, мандри и др.