Депутатите приемат ударно закона за горенето на отпадъци

Това можело да се случи още преди Коледната ваканция на НС
43
Депутатите приемат ударно закона за горенето на отпадъци
Снимка: Булфото, архив

Депутатите могат да приемат закона, с който да се криминализира горенето на отпадъци, още преди да излязат в Коледната ваканция. Това допусна шефката на НС Цвета Караянчева.

Още по темата

Според нея предвид мръсния въздух в градовете, трябва да се вземе отношение в тази посока.
Искането за такава нормативна уредба дойде от столичния кмет Йорданка Фандъкова, а законът ще бъде внесен от депутати от ГЕРБ.

Според градоначалникът е ясно, че не трафикът е в основата на значителните превишения на замърсяването на въздуха в София, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците.

Фандъкова е категорична, че горенето на отпадъци е голям проблем в някои райони като "Красна поляна".

"Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", обясни Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Вчера питах, днеска пак: как ще се прилага законът? Кой ще констатира нарушенията? Ако се извършват в почивен ден или през нощта? А и през работно време, докато дойде някой контролен орган, отпадъците отдавна ще са отлетели в атмосферата във вид на дим. Това ми звучи като онази забрана за изхвърляне на стари лекарства при битовите отпадъци. И тогава питах как ще се контролира това - с по един инспектор до всеки контейнер, който ще преравя *** на хората преди да го изхвърлят?
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е чудно КАК ще накарат господина ром да си плати глобата!!!!!????Някой от Вас ходил ли е лично в Столипиново, там си е жива Индия направо друга планета! Мъкааа и стават все повече ромити в България, раждат по 5-10-15 парчета
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата ни държава ВОНИ! Навсякъде замърсяването на въздуха е между 10 и 100 пъти над нормата. В същото време ние нямаме никаква индустрия. Хората просто димят със печките и мръсните 20 годишни автомобили.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе дефиниции за *** си има. Имаме си цял закон за отпадъците. Имаме си цял Закон за управление на отпадъците. Ама не, нов закон трябвало било!Поредната глупост на неграмотните изпълнители на властови поръчки!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламентът ни за пореден път доказа немощ и неграмотност - цял закона, пореден, за нещо, за което стигат 2-3 текста, но читаво написани от специалисти, а не от мижави пионки на властта, в наличните ни вече закони. Колкото по-калпава е държавата и законодателният й орган, толкова повече закони, закончета и други нормативни актчета има - човек се изгубва в многословието им и празното им противоречиво съдържание.
13
3
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Забранете отоплението на твърдо гориво в София град и готово. И най-високо калоричните въглища може да чадят като таралясник. Когато си затлачиш печката горивото няма значение винаги чади.
12
0
 
12
 
! Отговори
akud преди 4 години
ако меже и ударно да приемат стратегия и закони срещу източването на пари от хазната от близки и не чак толкова близки до управляващите люде. ЕЛЕКТРОННО правителство. с администратори извън България
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Разликатапо времето на лошия социализъм токът и нафтата са стрували стотинки (центове по-скоро) навсякъде по света. Ако не можеш да проумееш причината, то тя не е в политическата система, а във факта че се използват изчерпаме ресурси и колкото по-малко остава от тях, толкова по-скъпи стават
10
1
 
15
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Голям скротум дами и господа! Ама голям! Я сега да дефинираме какво е "***" ?! За мен *** е дъртата ми секция от апартамента на родителите ми, но за съседа от къщурката до нас си е "печалба от тото-то" ! Впрочем, "екологичните" пелети се правят от *** - било дървесен талаш, слама, сено, стъбла и шлюпини от слънчоглед .... хайде да дефинираме "***" ?! Че става иначе един огромен скротум :)
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как ще дефинирате какво е това "отпадъци"? Понеже пелетите например се правят от отпадъци, но са далеч по-чисти от въглищата които не са "отпадъци"?
8
5
 
12
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
По времето на лошия социализъм токът и нафтата струваха стотинки и никой не гореше отпадъци.А сега по времето на добрата демокрация токът и нафтата струват много пари и хората горят отпадъци.
7
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 4 години
Няма как да спрете никого да гори каквото му падне, щом алтернативата е да мръзне. Няма да глобявате махалите, а законът ще се отнася само към обикновените хора. И дотам с мерките ви.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На много места Тецовете горят отпадъци! Горят всичко каквото им попадне.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само в София. Ромите си обичат Гроб. Едни и същи са.
4
0
 
15
 
! Отговори
Boris преди 4 години
До Бравото на последните избори за София се видя че този електорат е на ГЕРБ или по-скоро който плати повече Иначе то има и закон да не крадат ток и вода, но кой ли ги проверява *** ....
3
8
 
5
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Филтри за комините,трябва да се измислят -100-200ле парчето за кумин.Българина няма да го усети тая такса.
2
3
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Избирателите на ромската кметица ли?
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимника преди 4 години
В този закон дали ще влиза горенето на неаполски отпадъци от тецовете?