БСП не хареса наредбата "Бонус-малус", искат да се оттегли

Шофьорите щели да плащат два пъти
25
БСП не хареса наредбата "Бонус-малус", искат да се оттегли
Архив: Булфото

БСП не хареса наредбата "Бонус-малус" и настоява тя да бъде оттеглена от общественото обсъждане.

Според левицата с нея шофьорите ще бъдат наказани два пъти за едно и също нарушение на пътя – един път с акт или фиш и втори път с по-висока застраховка "Гражданска отговорност".

Още по темата

"С посочването на този проблем и взимайки предвид обществената реакция на различни граждански и браншови организации, смятаме, че изготвената наредба не отговаря на очакванията на обществото. В това число и на очакванията на обществото, че тази система ще доведе до намаляване на ПТП", коментира депутатът Димитър Данчев.

Според него в наредбата са допуснати сериозни пропуски и тя има нужда да бъде преработена.

От БСП са внесли и предложение за промяна в Кодекса за застраховането, което предвижда размерът на премията за застраховка "Гражданска отговорност" да може да бъде коригирана само на база причинени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Най после нещо логично от БСП.Подкрепям.
23
8
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
че какво не е наред с това виновните да се наказват 2-3-4-5-6....пътинали това е целта всеки да си опича акъл шофирайки знаейки че ако сгафи ще му излезе прекалено скъпо и така няма да има произшествияБСП има логика от преди 50 годсистемата е доказано ефективна в развитите страни на които ние искаме да приличаме
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са малка незначителна партийка и не могат да определят дневният ред на обществотоНа миналите избори , хората за пореден път казаха че не ги виждат като алтернатива на ГЕРБ
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застраховката е за автомобила, а не за шофьора, а вината за щетите е на шофьора. Докато застраховката не се направи само за шофьора, този бонус-малус е неприложим и всичко е изкуствено с цел обогатяване на мафиотите застрахователи. Аз откъде да знам предварително кой ще ми шофира колата, за да ги вписване в застраховката, а всеки един такъв допълнителен шофьор вдига цената на ГО. Примерно жена ми би могла да шофира колата, но може и да не го направи. Синът, дъщерята, братовчеда, приятел и т.н.
20
1
 
7
 
! Отговори
До трагедия преди 4 години
Е как да не носи рискове паркирането в "синя зона"? Ами тези дето ти дигат колата с паяка ако при вдигането одраскат съседна кола??? нали ти трябва да плащаш.....
19
0
 
12
 
! Отговори
трагедия преди 4 години
След като застраховката е насочена към гражданите трябва да се казва "Гепи Фалос", щото точно това се подава в ръцете на клетниците! Та не разбрах " с неправилно паркиране", когато колата не е в движение какви рискове носи за вреди? Примерно паркирал съм на "синя зона" и не съм си платил........
18
1
 
6
 
! Отговори
справка КАТ преди 4 години
Да се осигури достъп на застрахователите в системата на КАТ за справка за нарушенията на всеки водач и бонус-малус да се въведе от 2020 год. само за нанесени щети на трети лица.
17
1
 
22
 
! Отговори
Петър Т преди 4 години
Предложената разпоредба предвижда да се вдига застраховката дори и при неправилно паркиране. Това мисля, че го няма никъде по СВЕТА.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще ни приготвят чудна система: Бонър Фaлoc...
15
2
 
25
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
В белите държави застрахователя го интересува има ли щета, а нарушенията на правилника са приоритет на полицията (КАТ у нас) затова са глобите, отнемане на точки и ако се налага на книжката, но явно гербавите правят всичко за пълнене на гушите на мутрите.
14
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не харесвам БСП и настоявам да се оттеглят от политиката
13
0
 
10
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Когато имам застраховка на жилището, ако готвя 3 пъти на ден плащам тройно, ако готвя 1 път в месеца получавам пари от Грета, с къпането също
12
1
 
27
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Такава система няма никъде в европА. В европа почваш да плащаш тавана и всяка година ти се смъква сумата от застраховката, когато нямаш катастрофи, а не нарушения на пътя. Не може КАТ да подава информация за нарушенията към застрахователя, вие чувате ли се ? Колата е застрахована и причинените от нея щети. Как ще застраховаш поведение бе?
11
1
 
29
 
! Отговори
КучЕ преди 4 години
Ало, защитниците! Внимавайте какво искате защото после ще ревете. Хората ви казват, че яко ни цакат а вие като овци си блеете ли блеете.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден работоподарителите, бизнес картелите и техните партньори от партиите и властта пускат въдици на гражданите, за да ловят балъци-риби.Неплатени болнични, поробващи застрахователни практики, всякакви изобретения на подлостта. Може би имат мозъчен тръст, който всеки ден ги измисля и пробутва на парламента. Бизнесът им е да правят печалба чрез властта и узаконени кражби.
9
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те комунистите искат да караме стари коли ,да не плащаме застраховки и винетки.Да не се правят магистрали.Въобще комунизъм.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За гербавите крадци единственото важно е да се усвоява!И понеже вече няма откъде дерат стотната кожа от гърба на българина.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз немога да разбера защо не се направи само застраховка на водача физическо лице ами искат и на колата. В англия всеки водач си прави застраховка хората са го измислили .
6
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застраховката не е наказание. Тя преценява рисковете и от това се формира сумата. Нима е наказание здравната застраховки за възрастни при пътуване в чужбина да е по-висока. Просто рисковете са по-големи. А и, поне доколкото разбрах, бонус-малус има влияние само ако водачът има виновно поведение.
5
3
 
37
 
! Отговори
БГ франсе преди 4 години
Ало умниците ...Вашите управници пак ви клатят...В Европата Бонус- Малус е застрахователен индекс...Демек, ако направиш инцидент при който застрахователя трябва да плаща ти се вдига бонуса ...няма нищо общо със нарушаването на правилника за движение ..ако искаш карай с 200 застрахователя не го е.е стига да не направиш инцидент .Във Френско най ниския бонус започва от 0,95 и стига до 0,50 сгогините стига да няма инцидент.Бг управата пак ви цака с топла бира като ви вдига бонуса за нарушения