БСП свиква драматичен пленум

Партията ще обсъди как се избира лидер
14 дек 2019 08:45, Петя Славова
41
БСП свиква драматичен пленум
Снимка: БТА

Очаква се драматичен пленум на БСП. Националният съвет на партията ще проведе заседание, което е насрочено за 11.00 часа и ще бъде в зала "Александър Лилов" в централата на партията.

Пленумът ще разгледа проект на правила за реда и условията за провеждането на пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП. По Устав мандатът на председателя на партията е 4 години и към 2020 г. изтича този на Корнелия Нинова. Тя бе избрана да оглави БСП на 8 май 2016 г. по време на първото заседание 49-тия конгрес на партията.

След промените в Устава обаче конгресът няма да е органът, който избира председателя, а той ще се избира пряко от членовете на БСП. Това ще се случи за първи път в историята на партията. Именно за това са необходими и правила за вътрешнопартийния избор, предаде "Фокус".

Изборът на председател на БСП е част от цикъла отчети и избори, който от партията започнаха на 1 декември 2019 г.
На вниманието на Пленума ще бъде представена информация за хода на отчетно-изборната кампания в Българската социалистическа партия.

Членовете на Националния съвет на БСП ще се занимаят и с позиция по заявените предложения на българското правителството за въвеждане на контрол над дейността на прокуратурата и главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
5
 
! Отговори
Как Сийка преди 4 години
Нинова,мо,изтърваш един много важен въпрос - за закриването на вашата партийка,която знае само да папка парици,а иначе с нея и без нея - ВСЕ ТАЯ!!! Имай в пред вид,че не желаем повече да ви хрантутим !!!
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1989 година всикчи мафиоти от псевдодемократичните партии като СДС и ГЕРБ, все с БСП се занимават. Пишете си за вашите мафиоти, какво все БСП ви е в устата!? Омръзнахте ми, а и на всички отдавна е ясно, че действате на принципа: "Не ме гледай какво правя (крада), слушай ме какво ти говоря (лъжа)!"
35
5
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен 35 ...... НЕ !!!! Опорките не минават !!! МАФИЯТА .ограбила БГ е в ДПС + БСП ! ..........ВСИЧКИ се страхуват от ДБ - истинското дясно...затова са тези истерий ДБ тръгват със " ЛЕТЯЩ СТАРТ " - 300 000 + гласа ..а ДБ + НФСБ + ВМРО + БЗНС / Ненчев / ..взимат властта .и ПРЕХОДА СВЪРШВА !!! !.....а у -лението на ГЕРБ ще ви изглежда като " детска игра " . ...ЩЕ СЕ ВРЪЩАТ ПАРИ.....там ги " стяга чепика " !!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ми е драматично,кога БСП прави пленум,кога "Галъп" прави прогнози, и още кога Слави пее,кога Мая прави избори,Нинова прави приватизация,Гечев прави икономика,Овчаров прави енергетика, Белев прави екология,Доган прави хидрология и Радев налага вето....
33
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има няколко изцяло мафиотски партии - ГЕРБ, СДС, ДСБ, НДСВ, псевдопатриотите, ДПС и други мафиотски партии и БСП, като партия на демокрацията и унищожител на БКП.
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към момента БСП е единствената партия на демокрацията, макар и не напълно.
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я пак нородеееееАми ГЕРБ???Те са по скоро старото БКПС едноличен вожд с партийна книжка И събрани комунисти от втория ешалон на БКП
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите не разчитат на субсидиите от 8 лева.Парите от фалиралите банки и от мафиотската приватизация са в техни ръце, тип Баневи и още 199 по оня списък с червените куфарчета!
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са в НС само за заплати и за партийни субсидии.Закривайте!
28
6
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Уж сме демократична държава,а в парламента има пряка наследница на престъпната партия БКП,взела властта с терор,концлагери и убийства! ПЪРВИТЕ терористи по онова време,финансирани от КГБ ,взривиха църквата ""Света Неделя" с над 200 жертви.Безродниците убиха и много свещеници,в името на властта и ограбването на народа.Лустрация!
27
6
 
12
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Пленуми,конгреси.После викат,ние сме БСП.Няма, нама отърване от БКП.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова взе парите 8 лв на човек с заднадата и това и бе великото управление( закриване ) на партията.Търсят поредния гл,упак за да се надене напразни ясли.Само се мъчат.Бирисовги е приел,но официално не е заявено.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да измете хората не Гергов и Станишев, които са вътрешното ГЕРБ в БСП иначе загиват!
24
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На изборите през 1991 година, 80% от сегашните хора на възраст между 60 и 80 години, гласували тогава, гласуваха против БСП, най-често за СДС. Сега са с пенсии по 200-250 лева благодарение на техния тогавашен избор.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на 60-80 години са хората, които през 1989 бяха на по 30-50 години, а те бяха най-големите противници на БКП и най-много искаха демокрация и пазарна икономика. Сега онези 80% ги причисляват само и единствено като подръжници на БСП, смятайки погрешно, че БСП е БКП.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП изпълни заповедта на САЩ да унищожи БКП, но онези 80% все още не могат да го схванат.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Окончателно се убедих , че БСП трябва да се закрие и на нейно място да се създаде социалдемократична партия с хора до 35 години.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1989 година най-демократичните вътрешнопартийни избори винаги ги е провеждала БСП. Що така?
19
10
 
5
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 4 години
Да живее БКП ! БКП...БСП...БКП...БСП...БКП...
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да си гласуват разпускането на партията и да се слеят с ГЕРБ.Не искаме да се плащат партийни субсидии на НЕфункционираща, проформа партия, която представлява само един сценичен декор.БСП НЕ СА ОПОЗИЦИЯ.