БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура

Ще има ясен и прозрачен процес - и при предизборната кампания
14 дек 2019 21:30, Нели Христова
32
БСП въвеждат нов стандарт и демократична процедура
Снимка: Булфото

Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки партиен член в избора на бъдещия председател, е заявила заместник-председателят на БСП Деница Златева след Националния съвет на партията, цитирана от пресцентъра на БСП днес.

Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде избиран пряко за първи път в историята на БСП бъдещият председател на партията, е посочила Златева. Много предложения са били направени в хода на изработването на правилата, а от БСП са използвали европейски опит, защото прекият избор е популярна практика при европейската левица.

Ще има ясен и прозрачен процес - и при предизборната кампания, и при процеса на съставяне на избирателните списъци, процеса на организация на изборната кампания, изборния ден, е обяснила Деница Златева. Има и Централна комисия по подготовка на избор, съставена от 9 члена, която е била избрана днес, а неин председател е Емил Войнов. Уточнените дати за избора на председател са 26 април - за първия тур на избора, и 3 май - ако се наложи балотаж.

Всеки социалист ще може да участва в прекия избор, достъпни ще бъдат секционните избирателни комисии, като гласуването ще се проведе в един ден.

Деница Златева е обяснила, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. "Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството", е отбелязала тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоталитарна процедура има в тоталитарната партия Герб. Там има култ към личността и единоначалие. Един вожд, една партия.
10
2
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Когато от БСП-то заговорят за демокрация, най добре им теглете по една майна!
9
3
 
14
 
! Отговори
а мерси преди 4 години
нови стандарти, нови платформи, нови визии, а са си същите, гладни за власт и цинични другари!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,може ли цял ден статии за изгубената кауза БСП?Че спрете се вече,омръзнахте и на най-тъпите, като мен!
7
0
 
10
 
! Отговори
Стар партиен член преди 4 години
Знаеме ги ние тия комунистически "нови стандарти и "демократичен процес" - не на нас !Цялата работа е "Ала-бала!" и народот да вика "Ура!" Да,ама -не! Няма вече кой да ви вярва !
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
народната революция продължава. кради народе, бонтувай се.
5
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ако искате демокрация, станете пряка демокрация.
4
8
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Нито една партия не се допитва до привържениците си като БСП. Това трябва да бъде при всички останали, ако искат да са демократични.
3
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ръководството на ПП ГЕРБ изразява своето одобрение и подкрепа за дрОгарката Кyрнела и и пожелава успех на изборите...
2
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Кyрнела си е въобразила, че простолюдието я харесва...
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката от Крушовица Импексова не само че се оа, ка ами се осмър, де. Какъв ръководител е като никой от партията и я няма и за член на текезето. 27 сеяндура и го дълбоко в гъзотворното. Сега ако и се доа, ка отвора е затапен и ше види зор. А Другаря от Банята с Магнолиите я гледа и се радва на затапеният и отвор. Сеяндурски работи фани единия удари другия. Точно от това ме беше страх Сеяндури да вземат власта и точно това се случи.