Заплатата на евродепутата над ?6 000, пътуването им до Страсбург - 1 милиард

Контролът за присъствията бил като на учениците - записвали се за всичко
Обновена: 22 дек 2019 09:32 | 22 дек 2019 09:25, Камелия Цветанова
63
Заплатата на евродепутата над ?6 000, пътуването им до Страсбург - 1 милиард
Снимка: Facebook

Малко над 6 000 евро е заплатата на един евродепутат, заяви Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в Страсбург пред Нова тв.

Още по темата

"Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни той и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП.

120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург.

Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания.

Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент - че се правят много малко конкретни предложения.

"Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото  има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

Той коментира и съвременния „превод” на романа "Под игото”. 

"Това е абсурдно. Това, което е написал авторът, е нещо свещено според моите разбирания. Той така е решил, така го е написал. И това е положението, и никой не може да го пита. Не знам как някой може да е толкова нагъл. Сега очаквам да започнат да превеждат и Ботев. И накрая Балкана ще пее престъпна песен. Недей, това е просто идиотско. Дай да преведем всички. Е, на Милен Русков „Чамкория”, да го дадем и него да го преведат. Той е от по-новите, ама и той използва думи, които са много често срещани”, каза Андрей Слабаков.

На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
17
 
! Отговори
пецата преди 4 години
там основната лапаница е от лобиране , сигурно по 100хил евро вземат на месец и официалната зп сигурно сега я научават от медиите че вземат толкова Ние сме си виновни че ги пратихме там тези негодници там
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички искат да са на държавната хранилка и лапат народна пара!
8
11
 
8
 
! Отговори
ми така е преди 4 години
До Анонимен 1Като си избирате комунисти да ви управляват,така ще е!В Америка за вас казват:"А-а,ония тъ/пAци,дето се мислят за много хитри!Знаем ги!"И се хилят презрително!
7
0
 
33
 
! Отговори
6k? преди 4 години
Останалите пари са за "сътрудници" - примерно роднини на евродепутатите от една противоконституционна етническа партия, съпартийци на евродепутатите от бившата компартия или други калинки от управляващата партия.
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха че то инженер в префалената германия почва с 3000 евро във франция е по-зле кво остава за италия испания и тн.Смех пълен.А както казва Слабаков тия нищо не правят само плямпат безсмислици.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бай *** и той нареден на еврозаплати въпреки че вноската му в европейския бюджет не покрива даже билетите му за път, но бай *** е най- великия европеец
4
3
 
35
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоя каква дейност е отчел досега в Европарламента ??!! Срам !
3
3
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тоз опушеният нали щеше да прави революционни промени в ЕС, ако стане евродепутат ?Ко стана ?Намърда се на топлото евродепутатско местенце, взе да лапa тлъста брюкселска заплатка и се кротна.Такива пишман-бунтари, които са продукт на Системата и цял живот са нейни галеници сме ги виждали много.И да не лъже, че взима само 6 000 евро.Един евродепутат получава около 30 000 евро.Сътрудниците н са задължителни ! Така, че парите отпуснати за тях Слабаков и сие спокойно могат да си ги прибират.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрямо заплатите там това което получават евролентяите не е кой знае какво, но у нас разликите са ужасяващи в полза на народните "любимци".
1
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом и Бареков и тоя ги направихме евродепутати има нещо сбъркано в нас, не ни е виновна системата.