Дончев: Ако бяха взети мерки лятото, водната криза можеше да бъде избегната

Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата трябва да действа!
Обновена: 11 яну 2020 10:52 | 11 яну 2020 10:36, Елка Василева
143
 Дончев: Ако бяха взети мерки лятото, водната криза можеше да бъде избегната
Томислав Дончев. Снимка: архив, БГНЕС

„Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV по повод на ареста на министъра на околната среда Нено Димов.

„Действията на прокуратурата няма политически характер, но имат политически последици", заяви вицепремиерът.

Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза ще реши премиерът Борисов, каза Дончев.

„Няма да коментирам министър Петя Аврамова. (…) Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, заяви вицепремиерът.

Повод за неговото изявление бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

Още по темата

„Тези разпри кой е по-виновен“ не помагат, в момента е по-важно да се мобилизираме, за да разрешим кризата с водата в Перник, коментира вицепремиерът изказването на своя колега Красимир Каракачанов.

Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но „пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс“, а министрите няма имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

„Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната“, смята Дончев, но отбеляза, че  правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

Томислав Дончев не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. 

Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните, отбеляза Томислав Дончев, според когото водният сектор е изключително сложен, тъй като в него са замесени 5-6 министерства.

Макар че отказа да коментира работата на регионалния министър Петя Аврамова, вицепремиерът разкри, че е имал остър разговор с нея и министър Нено Димов по повод на водната криза.

„Имам критики как се управляват ВиК дружествата в страна“, каза Дончев, който смята, че ако са били подменени тръбите преди 5 години, нямало да се стигне до водната криза сега.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
17
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 4 години
Истината е, че заради шайка алчни калинки, абсолютно недостойни за постовете си един голям град остана без вода. Това е кадровата политика на ГЕРБ (едно от крилата на БКП). Такива ги намира главния вожд и си мисли, че с отрязването на две глави и народа ще е щастлив. Да, ама тоя път не е познал. Перничани са супер хипер толерантни, щом до сега не са бутнали всички калинки по веригата, виновни за положението им.
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СМЯНАТА НА МИНИСТРИ НЕ РЕШАВА НИЩО. СМЯНАТА НА БОКО-ТИКВАТА РЕШАВА ВСИЧКО.
63
1
 
3
 
! Отговори
ай стига преди 4 години
До Анонимен 64Някой да те кара да четеш този сайт?На нас ни харесва.Всичко актуално-накуп.
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имало данни че някой не бил си свършил работата!!!Какви данни повече от фактите,че сте източили язовирите и горите тука хиляди тонове *** внесени от европа дда ни тровите бе нaлъм!
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господи,сега разбирам каква голяма грешка направихме,че свалихме правителството на Орешарски и дойдоха герберите и гробокопача на България - Цецо и придворните му.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Monsieur Macron i Madam Macron slojiha li si nadpis na Eifelovata kula "Je suis Pernik"?
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I koi sha vi e noviot bulgaristan akoministar?
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя клоун говори така, сякаш партията му е в опозиция и някой друг управлява държавата през последните 10 години.
57
0
 
16
 
! Отговори
Adnan преди 4 години
Този, и хорс като него, са ми много интересни. Като сране нещо излизат и почват да ръсят акъл. Ако беше така, щеше да стане иначе. Обикалят като паленца около Баце и се изказват постфактум. Иначе са големи специалисти по повечето въпроси.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тези разпри кой е по-виновен не помагат, в момента е по-важно да се мобилизираме,"Тоест ако кажа, че сте пълни некадърници, твоят отговор е да мобилизираме всички некадърници в това правителство за да оправим проблема?
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако, ако ама на всяко ако нови ***! И ако баба ми имаше дръжка щеше да бъде мъжка! А бе признайте си, че сте пълни бездарници и нищо не става от вас! Има обаче едно в което сте ненадминати и то е ГЕПЕНЕТО!
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ma kak sha da e negramoten vulgarina...vij samo kak lesno 97 000 visokoobrazovani s visho obrazuvanie pernishki vulgari sa prevzeti ot edin nedouchen ne no dimov...samo i samo vulgar dirijavata da ima pernishka stomana....o ie...za vulgar glavata pensioner prezidenta i negovata banda razboinici
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще падне през Март,но от това няма да стане по-добре за страната.От 2014 -2015 г. нямаме правителство,а отскоро няма да имаме държава и институции, българската конституцията и съда стават американски и се превръщаме в колония.Руснаците също имат американска конституция и до ден днешен не могат да поправят тази грешка,нито да я премахнат.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
центъра за разработка на биологични оръжия на сащ е отсреща - в грузиятака че жална ни майка - скоро и ние ще сме наред
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев щом арестуваш министър ,продължавай със началника му.И бой по петите както твоя съименник е бил ,за да си признаят всички мизерии.
50
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде по отговорните структури са назначени хора само по партийна принадлежност, но НЕ и по професионализъм. Дотук нищо различно от назначенията преди години. Всички управляващи правеха така.Страшното е, че тия хора не осъзнават отговорността на поста си и че са там, за да работят, а не да стане 16:00 часа и да си тръгнат от работа.Още по- страшното е, че дори да са с дипломи, образованието е сринато, от година на година пада нивото на професионализъм и некадърността стана повсеместна
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая когато и да го провесяп на моста рачо ковача в габрово са закъснели
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въххверно лите и габровци ако не бяха толкова тъ.пи нямаше да изберат гербавата кметица дето заедно с тебе го наводни с *** - дето никога не е ималоама хак им е и им се полага- като си избират соропитешки мекерета да ги командватза 30 години няма построен нито един язовирсамо се руши- и накрая бай тодор виновен че ви направил водопреносна мрежа само че нямаше как да я поддържа щото го окошариха- а и гербавата гл.***.ница по нищо не се отличава от ци.***.ската
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумата по свинете е дошла със *** от Африка.Ай сега да видим кой изяде суджука.Някой хора май стягат чантите с парите за бягане.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако, ако, ама акото мирише нали знаеш! Винкела ако не играе няя се опраим!