От БСП: Борисов бяга от отговорност със смяната на екоминистъра

Според социалистите няма заявка за промяна във водената политика
Обновена: 15 яну 2020 22:09 | 15 яну 2020 22:09, Красимир Ангелов
31

Парламентът избра днес Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите. 111 народни избраници бяха "за", а "против" кандидатурата му гласуваха 96 депутати от БСП и ДПС.

"Няма заявка за промяна във водената политика. Мотивите да не подкрепим Ревизоро са, че всъщност това е просто ход, за да може министър-председателят да избегне отговорност", заяви депутатът от левицата Явор Божанков в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той заяви, че мотивите на БСП за внасяне на вот на недоверие не започват и не свършват с водната криза в Перник. Като друга причина той изтъкна проблема с нерегламентирания боклук.

"България изнася предимно метали и суровини. Внася РДФ и битов отпадък от Италия и други държави. Това, което видяхме в Италия, беше отпадък с код, който не отговаря морфологично на състава си", допълни Божанков.

Той посочи, че българите плащаме най-високи разходи за управление на отпадъците в страната и в сравнение с Румъния стойността е 2:1 като процент от БВП.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП изказа критика и към състоянието на въздуха у нас. Според него нямаме дори точна информация какво е то и трябва да разчитаме на НПО.

"Това, което се натрупа в целия сектор екология, е нашето основание да поискаме вот на недоверие и имаме факти да го направим. Подкрепа очакваме от всички, които са готови да погледнат истината в очите", категоричен бе Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ...
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха! Нещастници!Бат ти Боко огрява египетските военни летища!!!Те са му много важни, а освен за него са важни и за държавата ни!!!Сигурно български фирми са ги изграждали или пък са си купили български самолети... или пък може би ракети?! Нашият калунь си умира да се сприятелява с арабски ръководители...
24
2
 
9
 
! Отговори
Ха! Нещастници! преди 4 години
На червения тролетариат все бибитки са му в устата. Спрете се бе! Бат Бойко не може да ви огрее всичките. Не ви ли стига, че ви такова на всички избори? Нямате насищане бе!
23
8
 
4
 
! Отговори
Боко шафиорът наТато преди 4 години
Баце ви отиде в Египет и ви показа колко е грамотен, а вие за бибитки го търсите :) Скоро ще се върне и ще го обслужите, споко. Един неграмотен ***, който с помощта на членството си в БКП е завършил пожарникарското училище и е мега **, а вие му се кланяте. Никога няма да спрем да копаем дъното
22
4
 
11
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Да си припомним как Нинова пое отговорност след поредния изборен провал! Подаде оставка и скоро след това я оттегли.
21
5
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Имало едно време БСП. А дано си остане там!
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме си БСП обратно!И Нинова да не търси отпадците само от трети страни,а и отпадъците от ЕС вкарвани в България!
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато понякога загубя вяра и се запитам защо гласувах за ББ, поглеждам вляво към Корнела с червената глутница от 80-процентници и се сещам защо.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете на Комунисти незнаели че шлангажията е Воаьор. Обича да гледа отстрани и да го дръви. А когато на някой му паднат гащетата да му го отмаа. На колко досега го отмаа май са 9 душички използвани за Бушони. Така се получава когато повярват на един селски тарикат от седенките.
17
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 4 години
да споделя просто,хората са жадни за справедливост....някой предлага ли,за кражбите за убийствата,за предателствата,за съсипаните човешки съдби,за пренаписаната ни История,за шкембе-крадливи-доносници-патриоти...вервайте си че Народ с 1300 годишна История ще ви позволи безплатно да го крадете и убивате децата му...ще ви бесим...децата ви...внуците ви...ЕС го превърнахте в ЕСССР...децата ми са роби...предците ми се обръщат в гроба...аз съм свободен Българин и ви казвам ...***
16
6
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Тия червеногъзите съвсем изпращяха.Властта, не особено уважаеми другари и другарки, се печелят на избори. Вие това не го умеете. Затова, понеже знаете, че няма как да ни станете симпатични, се опитвате всячески да излъжете хората, да ни убедите колко са лоши управляващите и как за нищо не ставали, колко сме били зле и т.н. Да ви светна обаче, че това правителство и да падне, пак ще изберем Бойко, а даже и да не е Бойко, а някой друг, със сигурност няма да изберем вас.Червената армия не е тук.
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е добър политик и държавник ...поне сравнен с ниска летва като бсп червейте
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как БСП вижда "отговорността" на Борисов,като той напусне власта и я подари на БСП.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бибитките ги оставям на бсп кадрите след поредните загубени избори
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо взема да ми писва от Бойко и земе да се появи някое бсп уну,,фри да ми го направи пак синпатичен
11
1
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Явор Божанков хаххахахах ххаххаххахаха аааааааааааааааааааа ХХахахаххахаха я си лягай бе.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гледаме още по реално всички в бсп са гей ове или крадци а много и двете А па и няма да спечелят каквито и да било избори Народа ги мрази
9
1
 
4
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Да гледаме реално на нещата -този е гей ,а боко е мафиот !
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Аре бегай бе, наркоман!
7
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Я, Божанката! Знаете ли, че с Божинката са земляци. Божинката по ме кефи :)