Валери Симеонов: Хазартът е като наркодилърството

Според него укритите данъци са само малка част от измамата
Обновена: 30 яну 2020 10:41 | 30 яну 2020 10:41, Нели Христова
57
Валери Симеонов: Хазартът е като наркодилърството
Снимка: БГНЕС

След като промените в Закона за хазарта мина на първо четене, Валери Симеонов обясни, че в него няма пропуск, а става дума за грешно тълкуване от собствениците на хазартни бизнеси.

"Трябва да обясним на хората, че в Закона за хазарта няма пропуск. Той не дава право за различно тълкуване. Това право е узурпирано от въпросния оператор на хазартни игри”, заяви Валери Симеонов пред Нова тв. По думите му, копаниите, организирали лотарийни игри не са платили около 600 милиона лева на година.

"Тези пари са обороти, като по-голямата част от тях фактически са печалба. На база на ниските такси, които са платени, след като извадим тези 15%, остават тези 600 милиона лева, които на практика са годишна злоупотреба. Те не са платени, а е трябвало да се платят. Те са задържани от оператора", обяснява Симеонов.

По думите му е безспорно, че не е упражняван контрол.

"Законът се изпълнява превратно. Той не се прилага така, както е записан. Спестяват се пари, като се плаща по-ниска такса. Комисията по хазарта си затваря очите", казва лидера от НФСБ. Според него няма официална информация колко са произведените талони и колко са продадени.

"Няма информация за количеството талони, които са внесени от Индия, където се печатат, и тези, които са разпространени в търговската мрежа. Пак поради разпоредбите на закона, не ти издават касова бележка, когато си купиш талон за търкане. Самият талон се приема като ценна книга, тъй като той има два защитени знака. От там нататък, в касовия апарат не можеш да засечеш колко точно са продадени. Което дава възможност за мащабни злоупотреби. Данъкът е само една малка част от злоупотребата", обяснява Симеонов.

Той сравни хазарта с наркодилърството и заяви, че още в първия законопроект, който е готвил, е искал да лиши обществото от тази деморализация. Според Симеонов до този момент е имало страх да се започнат действия срещу хора от тази сфера.

Симеонов коментира и изнесените записи от СРС-та, за които се твърди, че се чува разговор на президента Румен Радев с шефа на ВВС. "И двете страни преминават границите на нормалното. От това губи държавността. Не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство преди да има доказателства и да бъде доказана вина”, заяви Валери Симеонов.

Според него Радев прави оценка на прокуратурата по безпардонен начин. "Той не трябва да бъде толкова категоричен към прокуратурата”, смята лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вальо, довечерка ша пущам силно музика! Не идвай! Нема кво да ми земеш.
30
4
 
7
 
! Отговори
Пъзел преди 4 години
Валери, чуек, нали щяхте да вземате лотарията да е държавна, кво сега мрънкаш? Май подготвяте почвата да я дадете на ...знаете кой
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хазартът не е хубаво нещо. НО! Защо само талоните, а не и казината? Защо погвате талоните чак сега?
28
1
 
5
 
! Отговори
алф преди 4 години
като си плащаш данък колкото ти поискат толко даваш както и акт в КАТнали така. А изведнъж държавата ти казва престъпник си край 5 години мълчахме и дремахме
27
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз викам. Вън ЕФБЕТ от Българския футбол. Иначе вземи малко да пиеш армиена чорба за изтрезняване.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вика веднъж ако изтрезнея знаеш как ще се напия.
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойковата диктатура е грохнала, едвам се крепи. Требват и много патерици - ето от една страна Валерко го подпира и за хазарт умира, от друга Волен вот на недоверие брани, и хапе вАЛЕРКО ЗА КРАЧОЛА, ОТ ТРЕТА шКЕМБЕ ВОЙВОДА БРАНИ ВЛАСТ О БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, ПОДПИРА ТЕЛЕСАТА БОЙКОВИ, Маришки и той брани власт и аптикарска империя, ДПСто ако види че гласевето стават многа напъска парламента зер брани власт и ТЕЦ Варна и всичката тази консолидация е в името на народното благополучие хахаахаха
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерко, то и телевизията е като опиум за народите. Що не ти вземат СКАТ-а, че как ще ревнеш тогава. НФСБ - Национален Фронт за Спасение на Боко
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя лилипут няма ли да го разследват за 110 милиона, които открадна при строежа на уж Оградата.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора Божков има бизнес от няколко милиарда, нали не вярвате че ще национализират хазарта. Защото бизнес там имат тия които са в конфликт с бОЖКОВ И СЪЩО СА В ХАЗАРТА. Това означава властта сама да си изземе богатствата на своите хора. Бочко играе спорт с тениска с лога на хазартен бос... иначе първото четене така за сплашване за цирк става. Става и за преразпределение на пазара чуждите уплашени да си продадат на безценица бизнеса на техните.
21
1
 
10
 
! Отговори
Браос преди 4 години
Готин е веееееееее.....Още от как с апояви за първи път по тиливизиътъ га бранеше границата с голи гърди по време на изборите--оттогаз си рекох-ей такъв чиляк трябва-със замах!
20
6
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Като натика Гешев 20 000 крадливи комунисти-милионери народа, начело с Импекс-Нинова ще Ви повярва! Симеонов, мачкайте здраво червените мутри - инак живот за народа не остана!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАЛЕРКО ТИ СИ И СЛУГА НА ДПС МОЙ ЧОВЕК. ЗАЩОТО БЛЪСКАШ ТУРСКИ БАБИ НО НЕ ПОСТАВЯШ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ТУРСКО-БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО С КОЕТО ПРОБЛЕМА ЩЕ СЕ РЕШИ. ТИ СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИКРИТ ТУРКОФИЛО ПАТРИОТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА. КОГА ЕРДОГАН ЩЕ ТЕ ЗАКИЧИ С ТУРСКИ ОРДЕН
18
4
 
7
 
! Отговори
NoName преди 4 години
Този колко на колко хора колко бизнеси съсипа!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерко от бочи към народа ли тази сутрин гласува за СЕТА, да може канадски компании да източват още по-зверски продънения държавен бюджет? Там колко милиарда ще сме на минус? Кажи бе мужмурочестващ? Отново продадохте България на капиталистите. Утре като сте бедни българи, да знаете не е виновен договоро СЕТА а Валирко Патриота, той много защитева българския бизнес като го унищажава за сметка на еврейскиясветовен безнис.
16
12
 
8
 
! Отговори
Къде живеем преди 4 години
Този пребива бабички ,заплашва журналисти ,подиграва се на болни деца и за награда Борисов го направи Председател на Народното събрание!
15
3
 
5
 
! Отговори
МАФИЯТА ГЕРБ преди 4 години
също е христоматиен пример за срастване на ПРЕСТЪПНА СТРУКТУРА с ДЪРЖАВНА ВЛАСТ
14
4
 
15
 
! Отговори
Шиндзо преди 4 години
Само аз ли виждам наченки на една нормална България? Българският народа чака за справедливост от 30 години. Доживяхме ли?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не изловите истинските наркодилъри ве, или ви требат за изборитерейтинга ти е пет процента смешен си
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя само си отваря устата а мъдрите мисли са на Боко и Цвъко