БКП скара ГЕРБ и БСП: Другарите сега били щастливи господа!

Как може един пролетарски поет да говори така, пита социалист
204
БКП скара ГЕРБ и БСП: Другарите сега били щастливи господа!
Снимка: БГНЕС

Управлението на БКП продължава да разделя обществото, а Денят на признателност и почит към жертвите на режима скараха ГЕРБ и БСП.

Още по темата

Тон даде Спас Гърневски от мнозинството, който в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ припомни, че 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта си регенти, депутати, офицери, министри, общественици. Те са жертви на Първи състав на Народния съд.

„Народният съд е бил органът на левия терор и основната цел е била ликвидирането на опонентите. По време на червения терор през годините и с изстъпленията в концлагерите са намерили смъртта си десетки хиляди души, семействата им са изселвани, унизявани, тормозени“, скочи той.

Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха "Орлов мост"

След установяването и господстването на едноличната власт на комунистическа номенклатура, която продължи 45 години, България е доведена до фактически фалит, продължи Гърневски.

Според него БКП е ограбила държавата, а днес „бившите другарки и другари от номенклатурата са щастливи госпожи и господа, богати, с деца преливащи от самочувствие“.

„Ежедневно настояват от трибуната на парламента за социална справедливост, за по-високи пенсии и доходи, но не казват колко са били по време на тяхното управление - три пъти по-малко, настояват за чиста храна и чист въздух, а кой скри аварията на „Чернобил“, тогава номенклатурата се снабдява с екологично чиста храна, а сега казват, че хората дишат рак и пият отрова“, обвини още депутатът от ГЕРБ.
 
Според него дори ако само 30% от криминалния преход се върне в държавата, тя ще е различна.

Александър Симов от БСП не му остана длъжен.

„Респект към поетичното въоръжение на г-н Гърневски. За мен винаги е странно как може това да каже човек, който е писал стихотворение за възхвала на комунизма, чудно ми е как един пролетарски поет може да си позволи подобна стилистика“, скочи социалистът.

Според него нещата в държавата не вървят на добре, две правителства на Бойко Борисов падат под натиска на протестите, а третото е напът, защото България е излязла на улицата.

„Къде е този просперитет, тази икономическа стабилност само преди 2 дни хората бяха тук и искаха оставката на Борисов“, продължи Симов.

Червеният депутат призна, че всяка жертва на комунистическия режим заслужава почит, но е крайно време политиците да спрат са ровят костите на тези хора.

„Спрете да използвате историята, махнете си мръсните отпечатъци от нея, защото това е гавра с миналото на България“, призова Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"всяка жертва на комунистическия режим заслужава почит" с уточнението НЕВИННА, защото каква почит заслужават убийците на деца, подпалвачите на къщи, разносвачите на партизански глави, възнаграждавани за убийствата с по 50 000 лева? Но Историята учи, че никой не се учи от историята. Както неуко сме я подкарали, кой ще ни гарантира, че утре някой няма да се моли за Народен съд?
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДНЕСКЪ ЧЕРЕПЪ- УТРЕ И ДРУГИТЕ ДРУГАРИ ОТ МАГУРАТЪ С ПУРАТЪ....
85
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Чиновник,чиновнико,хиляди ровят по казаните,свали си очилата.
84
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 71 Браво ! И аз така. На 19 г. възраст отказах да стана член на БКП. Е , после си изпатих , ама какво да правя, като нямам стадно чувство ?
83
5
 
4
 
! Отговори
Стара номенклаура преди 4 години
До Въпрос към ***?Какво ми говориш за 1999 г. бе, то на това му е минала давността.
82
4
 
14
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Преходът почти приключи. Сегашните управляващи се поучиха успешно от грешките на дядовците си, които градиха социализма 45 г. и на бащите си, които пък градиха демокрация 30 г. Сега откриха феодализма и започнаха да го прилагат успешно. Техните деца ще въведат робството. Пак ще има национализация. Само че този път и личните вещи ще са национализирани и 200-300 фамилии ще определят колко ще бъдат наемите за жилище, кола, телевизор, четка за зъби и прочее на останалите 3-4 млн. роби.
81
6
 
8
 
! Отговори
Калфин-цитат преди 4 години
Калфин каза, че *** Нинова отстранявала всеки, който представлявал и най малка заплаха за нея... - и сега в партията останали най големите некадърници и подлизурковци, които се умилкват около нея...
80
4
 
7
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
До Бсп е в будна кома.. ГОЛЯМАТА ЛЪЖЕ,ОТ БАНКЯ Е ОСЪДЕН ДА ПЛАТИ 5000 ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ,,МИЛИЙОНЧЕВА, ,КАТО ПОП ПЛАТИЛ .
79
10
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Що се отнася до Импексова, тя и сега води червените бабички под строй на Бузлуджа и чества 9-ти септември, а по ярък пример за комунистическо мислене от това не виждам ... Освен това мина по пътя на всички червени олигарси, приватизира за жълти стотинки Техноимпекс, а като Зам.министър на Енергетиката и Икономиката съсипа предприятия, като Международен панаир-Пловдив, Булгартабак и Топлофикация, за което и беше уволнена за Корупция заедно с колегата си Пеевски ... !!!
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щастливите господа са престъпниците, които противниците на БКП, освободиха от затворите и с които те създадоха мафията в България, която ни управлява вече 30 години.
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоДобре де, и ти си бивш комунист и доносник на ДС. И кво? Проблем няма.
76
7
 
8
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Р.Петков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен А НАКОЙ УБИВАХА МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА ,ВКЛЮЧИТЕЛНО БЕБЕТА ! И ОБЯВИХА ВОЙНА НА САЩ И АНЛИЯ .1944 Г .ДО 9 СЕПТЕМРИ ,СА УБИТИ 53 МАЛОЛЕТНИ ДЕЦА. МОГА ДА НАПИША КОЙ КЪДЕ И КАК СА УБИТИ .ПОИМЕННО . ЗА 4 ГОДИНИ СА УБИТИ НАД 500 ДЕЦА . 1800 ВОЙНИЦИ ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ
74
3
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Калеко Алеко 81 Младеж на 50г. от МПО. Комунист е моя татко , комунист ще съм и аз.
73
10
 
6
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на белият терор е избито без съд и присъда 1,2% от населението на България. Народният съд осъжда на смърт 0,039% от населението на България (2730 човека)
71
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Не знам , ама Корнелия да каже ще я бъде ли БСП ? Ако не, да ходя при ГЕРБ , докато има свободни места.
70
6
 
11
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
69
6
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Напълно съм съгласен с твърдението, че в ГЕРБ има бивши "комунисти", но пък в БСП освен бивши има и настоящи ... В РеМеДето от "Позитано 20 и в момента продължават да развиват доктрините на БКП, които наследиха заедно със стогодошната си история ... !!!
68
8
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
До ЧебурашкаКакво ту пука каква е била Нинова навремето? Важното е, че сега се опитва да работи за доброто на Партията и народа. Има програма Визия за България. Трябва да я прочетеш внимателно.