От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Правителството не работело в интерес на хората
Обновена: 4 фев 2020 13:03 | 4 фев 2020 12:09, Камелия Цветанова
1260

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че от днес официално снема доверието си от правителството.

Държавният глава оповести новината в специално обръщение към народа.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не работи в интерес на българските граждани, въпреки че то носи отговорност за острата криза в нашето общество.
 
"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на страната. За съжаление това не се сбъдва", отсече Радев.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за справяне с проблемите с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа за цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход", обвини още той.

Като пример за лошото управление Радев посочи водната криза в Перник, за която обаче правителството отказвало да поеме политическа отговорност.

"Разследване на чужди медии и нституции осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмен", скочи Радев.

Според него сега правителството тихомълком прокарва промени на валутния борд, а законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси.

В същото време бедността и неравенството се задълбочават, търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

"Институции, призвани да бъдат независими, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта.  Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", смята държавният глава.
 
Според него кабинетът на Борисов и неговото управление водят до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

"На всичко това трябва да се сложи край. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи в борбата за отстояването на нашите права. Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресии, а се уповават на закона и морала, това е бъдещето на смелите и достойните, на младите и просветени, на възрастните, честните и отрудените, на всички които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
931
29
 
13
 
! Отговори
работник преди 4 години
Гледах новините. Бойко отговори на този канцеларски плъх от изкопа на тръбопровода с водата за Перник. Бойко работи, а този *** се изказва от канцеларита.Не го ща аз тоя. Да си стои в канцеларията и де не се меси в работата на хората.
930
8
 
15
 
! Отговори
Тежка цензура преди 4 години
Тролфермата на ГЕРБ няма да помогне.Нега служителите на фермата да помислят,дали и те не са българи.Дали и те не са в мизерията.Дали и тяхните роднини са избягали или мизерстват.Уважаеми тролчета.Държава с кликове и хейтове не се оправя.Не бъдете повече *** на мафията и направете,каквото е по силите ви,за да вкараме хората,които ни ограбват в затвора.
929
16
 
11
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Тази реч е равна на политическо самоубийство.Интересно, толкова ли е елементарен този Радев или е извършил някакво ужасно престъпление и сега Решетников издевателства над него.
928
9
 
15
 
! Отговори
11 years a slave преди 4 години
Не съм от никоя партия, но пред *** ББ предпочитам Радев. Долу Герп! 11 години робство стигат!
927
10
 
11
 
! Отговори
ясно преди 4 години
Нинова и Гечевски подкрепят Радев.Положението става неспасяемо. Всички са гладували през 1996-7.Работата отива към импийчмънт.Гешев трябва да пита след импийчмънта, Радев ще има ли имунитет по отношение на вещното право?
926
11
 
10
 
! Отговори
баба Ванга преди 4 години
От геррбеерастията ще Ви спаси чочек от високоМалко останабаба Ванга
925
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** го е яд, че хората на изборите не гласуваха за любимата му партия
924
16
 
13
 
! Отговори
ДОВЕРИЕ ЛИ! преди 4 години
И аз съм снел доверието си от Румен Радев, но по-важно е Военният трибунал да си снеме доверието от него.
923
7
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
БРАВО САЩ....БРАВО ЦРУ....БРАВО ХЕРО М.....КАКВО следва !!!!!!! Херо обявява - Р.Р. без виза за САЩ ...заради КОРУПЦИЯ ..ВЗИМА $ за лобиране за " ГРИПЕН ".....КС се произнася за питането на гл. прокурор....ГЕШЕВ иска ИМПИЙЦМАНТ на Р.Р....БСП са против.....КС ЗАБРАНЯВА АНТИБГ. ПАРТИЯ - БСП ! ...
922
9
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Не лъже Румбата, ГЕРБ са болест за държавата ни и не я ли премахнем скоро България загива ! Сами си правете сметките и си помислете какво се промени към по-добро откакто мутрата от Банкя е на власт от 15ина години! А сега си помислете за всичките лошо неща, които ни докара тази продажна, необразована, пожарникарска, сикаджийска мутра!
921
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз отдавна съм снел доверието си от Президента
920
14
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
И ние отдава сме снели доверието си от този кремълски ***.
919
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам: на протеста в петък кого да търсим за да ни даде обещаните пари?
918
17
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И БОРИСОВ И РАДЕВ СА ДОКАЗАНИ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!!!И ДВАМАТА СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И НАРЕДИХА НА КВОТИТЕ СИ ОТ ПО 4 СЪДИИ В КОНСТИТУЦИОННИЯ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ НЕЯ!! САМО 4-ТЕ НЕЗАВИСИМИ СЪДИИ В КОНСТИТУЦИОНИЯ ГЛАСУВАХА ЗА КОНВЕНЦИЯТА!!!
917
6
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Радев и ГЕРБ играят в един и същи ционистки цирк, защото не се казва истината на българските селяни прости, че когато не притежават средствата за производство, те завинаги ще си останата селяни прости, няма да притежават финансови средства за социална, здравна и образователна политика!Там се корени и проблема с неравенството в обществото и липсата на законност!Който и да дойде на власт, не може да избяга от евроатлантическите окови и офшорните банки и корпорации!Животът е жесток селяни!Бил!ЦРУ
916
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПРОСВЕТЕНАко има нещо в което наистина си "просветен" това са страпоните.Адрианчо, ко праш бре чадо?
915
14
 
13
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 4 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв безличен президент ?
914
7
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Активираха герберските ***. Няма да се учудя, ако утре и платените протестъри налазят жълтите павета. Бурята обаче започна, вятърът на промяната дано отвее това корумпирано и некадърно правителство, което разсипа България. Както казва един бивш депутат от Герб Б 1, беше надежда, Б 2, разочарование, а Б 3 катастрофа. Няма такъв *** , самовлюбен и некомпетентен премиер. Комплексиран човек. И най лошото е че си вярва. Как го издържат хората около него? Нямат морал и съвест. За пари са готови
913
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПРОСВЕТЕН до 961Ти ако можеше да живееш където си поискаш нямаше да тролиш за дребни рубли от панелката. *** гнусен.
912
7
 
8
 
! Отговори
Пътнико виден(ОФ) преди 4 години
Днес Бойко беше в добро разположение на духа! Другия генерал излезе по телевизията с траурна физиономия и каза с различни думи - "Аз съм пътник! Сбогом!".Е, добър му път!Скоропостижна политическа смърт!Поне да беше нагласил децата си в американски университети, като ***!?