Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Гарантираме уважение към институциите, заяви Дариткова
121
Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние
Снимка: БГНЕС

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата
"Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България", посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната.

"Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация", посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
10
 
3
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Май, 2013 до август, 2014 - прсвителство на БСП и ДПС:Юни, 2013 - Орешарски назначава олигарха Пеевски за шеф на ДАНС. Протестите започват същата вечер напълно спонтанно и продължават 14 мес. Следват месеци мъка и криеница по задните входове на държавните учреждения, спиране на финансиране по европроекти заради корупция. Юли, 2014 - фалит на КТБ. Август, 2014 - официално спиране на Южен поток. Следва оставка на правителството.Никога повече БСП и ДПС на власт!
86
2
 
18
 
! Отговори
200м2 преди 4 години
Ало, Тони, защо оставихте Перник без вода?Защо наказахте висшия чиновник, приван да бди над законността, построил си незаконно барбекю на терасата, с изгнание в слънчева Испания?
85
0
 
1
 
! Отговори
Правиш ли разлика? преди 4 години
До Ха, ха,ха...84%Не е Ха Ха ,хаСтатистика е
84
0
 
12
 
! Отговори
До77 преди 4 години
Вие,явно от далавери нямате време да четете!
83
11
 
4
 
! Отговори
До Неизвратения преди 4 години
Остави русофилите да ядат кюфтета на Копринка, ами се изокай за управлението на държавата.Ако си доволен, значи си от малкото българи, които подкрепят ежедневните им гонсуратлъци.Може и да си на добра синекОрна длъжност и заплата...
82
1
 
20
 
! Отговори
Абе преди 4 години
..какви институции сте вие бе, погледнете се в огледалото - мръсни гадове съсипахте територията!
81
0
 
9
 
! Отговори
О дни на борба горда преди 4 години
Тонка,прЕателю неграмотен,всички сте такива-***,неграмотни и крадливи!О дни на ПАДЕНИЕ!
80
2
 
13
 
! Отговори
200м2 преди 4 години
Помните ли последните избори в София? До 19:30 по тв Боряна показваше 10% разлика в полза на Фандъкова. Оказаха се 3!!! Тонка, така пИчелите избори.
79
0
 
6
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Тъмница е, съмнявайте се във всичко!
78
12
 
2
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Русофилията е проказа във днешни дни,русофилията обслужва кремълския интерес и подхранва диверсията срещу България,русофилията има за цел да внуши на българите ,че който не краде не трябва да яде,русофилията потъпква интеграцията на България към развития свят.Русофилията трябва да се криминализира а руските групи забранени и изтрити.
77
0
 
15
 
! Отговори
200м2 преди 4 години
Тонковците се радват на 610 000 недействителни бюлетини на местните избори.
76
1
 
13
 
! Отговори
200м2 преди 4 години
На Тонката му харесва финансовият министър на държавата да живее без наем в апартамент в престижен затворен комплекс 200 м2 , даден му безплатно от някакъв олигарх, купил същия този апартамент с цел инвестиция....
75
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Boko bo 65Прав си - от ГЕРБ не плащат на ***, и дори стотинка не са дали за трольовците на *** и неПРОКОПсалите - това тяхното си е пълно безразличие към изме...та и отреп...те.
74
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Др. червен *** ти наистина си болен мозък. Само преди няколко години при БСП на власт заплатите бяха 5 долара , а пенсиите 3 долара. Окрадохте спестяванията на народа и създадохте мутрите-комунистически. По добре отивай в психиатрията.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев 59Коя медия е написала нещо свястно за Боко? Или аз не се сещам, или ти по знаеш, или такава медийка просто НЯМА!Цитирай заглавие, белким прочета нещо не особено противно за управлението, май Не се сещам за такава - хайде, дай акъл и пример!
72
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е тъжно, че има още хора, които вярват на погромаджиите Радев и Нинова. Хубавото, е че стават все по малко . Да вярвяш, че ако дойде БСП на власт ще е по хубаво от ГЕРБ имаш сериозно психично заболяване. БКП сега БСП доведоха България до три национални катастрофи.
71
7
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха...84% преди 4 години
ДА СИ ГЛАСУВАЛ , БЕ ЦЪР,ВУЛ!КАТО СИ НЕГРАМОТЕН И НЕ ГЛАСУВАШ , НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН!
70
3
 
16
 
! Отговори
Реален резултат е преди 4 години
Не кой е гласувал А кой е против.Останалото е уйдурма според избирателния закон.84 % от всички имащи право да гласуват българи не са гласували за ГЕРБ.
69
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До -47Леле, колко си зле! По нашенски казано - индоктриниран, или със зле промито мозъче - в смисъл, хлорът в белината е с Тошовско качество. Твойто пРезидентче е още по-шизоиден и от тебе, и от *** - разликата е, че дори не е дискретен на тема "конституционно бетониране на президентска" република и царуване като Путин и Ердоган! А ти с твоята препрана безмозъчност дори не се досещаш какъв Луканково-Виденов-Орешарско-Курнино-Доганьов рахат те чака - с поне 72 гладни девици на разположение!
68
19
 
3
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Откакто РР влезе в президентството, напрежението между институциите скочи многократно. Дребни злобни забележчици, мрънкане, откровено пристрастие към опозицията... Е, имаше и ответни действия, но определено Радев от първия ден търси конфронтация с правителството. Факт.Честно казано, няма да издържа още едно погребално новогодишно слово.