Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии

Тотото става монополист в лотарийните игри
18 фев 2020 09:04, Петя Славова
59
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии
Снимка: БГНЕС

Държавен вестник днес обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила. С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

След гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии "да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат".

"Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник", каза още Симеонов след гласуване на промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава да забранят и пороституцията и съвсем няма да има какво да правиме.
13
0
 
11
 
! Отговори
Фиданка Ивайлова преди 4 години
Заради Валери Симеонов
12
1
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ
11
1
 
36
 
! Отговори
Старчески дом преди 4 години
Забранено е да се шуми,хазарт, да се пуши,споделено пътуване!Вижте си рекламите по ТВ - корега,болки в ставите,памперси,бастуни,аптеки,здравни продукции!ужас
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8:Неее, това иска много работа. По добре драскачите да преведат 3-4 статии за вируса в Кирай от който никой не го интересува. Държава цирк
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата В.Симеонов превърна БГ в старчески дом!
8
2
 
22
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Днес , напишете една статия за пребития и натрошен до смърт мистър Ботев от инспектората в Силистра, задето е раздавал задачи по физика и математика, че и матури по български език май е раздавал, целият инспекторат глобени заради него, жена му знаеща задачите от състезанията по физика работела в местното ЕГ!
7
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 4 години
На печелившите - честито. За останалите - късмет в следващия тираж :)
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората ако не бяха толкоз бедни нямаше да вземат билетчета, да се радват на печалба от 20 до 100 лв като че ли е нова година.
5
4
 
21
 
! Отговори
Ганьо гладния преди 4 години
Един път щастието ми се усмихна с милионче и на него ми завидяха!
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо положително в законодателството :)
3
13
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОЖКОВ е престъпник от ранг
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
видя държавата как става номера с далаверите от професионалните мошеници и айде да не остане по назад им взема далавераджийницата.явно божков е намерил меката на хазарта с тез билетчета и няма как да продължава. изпреварил е по бандизъм всичките ни приватизации и др вид кражби, цанкови камъни, суджуци, медии и т.н.не било честно.
1
10
 
38
 
! Отговори
Янко от Ябълково преди 4 години
Заради един Божков- да го хвърлят курбан на американците, въведоха противоконституционен монопол, комунизъм, брат, шумкарите слизат в града.