Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция

Подготвям една голяма среща в България, в понеделник ще отида при Ердоган!
Обновена: 29 фев 2020 15:18 | 29 фев 2020 12:40, Елка Василева
305
Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”. Това заяви заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на "Локомотив" -Пловдив и на "Ботев" – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

„Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Ердоган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

Каква е ситуацията по границата ни с Турция?

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. Затова съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
25
 
! Отговори
заядливко преди 4 години
Е как във понеделник ще идеш при ерДоганя, нали ще трябва да се оцукате, прегърнете.........ами КОРОНАТА?!
146
3
 
29
 
! Отговори
Ива преди 4 години
НЕ СА "бежанци" - в ТУРЦИЯ няма война... международното право казва кой е "бежанец"Това са инвазатори - биомаса използване като оръжие да дестабилизира Европа
145
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нашите граници имало нулева миграция?Отвън навътре може би и да има нулева. Обаче отвътре навън има гигантска миграция.Миграцията на собственото население, което бяга от тук е много по-страшна от джихадистите, които евентуално биха се объркали да минат през България на път за Германия.
144
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е голям е!
143
28
 
11
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Боко за много неща е крив, но тука съм съгласен- не можеш да излезеш с оръжие срещу хора които бягат от лошото... не знам какво е решението... но стрелба не е със сигурност
142
2
 
16
 
! Отговори
до чичо преди 4 години
Къде ни се подиграват тия турци, чиче? 3/4 от тях им е до гуша от Сирия и мигрантите, другите гледат 5-те им големи новинарски сайта, в нито един от които няма кьорава новина за България.
141
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден от тук минават 1000 Турски ТИРа не може да се излага на риск трафика им това са милиарди за Турската икономика за това не пращат бежанците.
140
7
 
29
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Вместо да ми говориш за "нулева" миграция,вземи прочети как ни се подиграват турците!"1000 войници на границата???Българите имали армия???"Уважението е като в спорта-идва с победата,а не с огъване и предаване!Вместо да подкрепим гърците и ЕС и да се обединим срещу общия враг,пак ще тичаме да разнасяме шербети!
139
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой да ти управи живота тук ,ако ти сам не си го оправиш?!Чакаш комунистите да ти дават без да работиш?Това вече беше и до тук го докарахме да сме най бедни в Европа.
138
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле мале!Много *** народ!!!Бойко тия хора не заслужават нищо,което направи ти за10 години!!!Те не отбират от нищо.Остави ги в калта комунистите да ги управляват.
137
4
 
45
 
! Отговори
- преди 4 години
Няма ли кой да спре това недоразумение???Нулевия натиск не е заради "висшата Му дипломация", а заради живота, който ни е осигурил тук и който живот дори бежанците ОТБЯГВАТ!
136
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една година!Ще я изтърпим!Даже вече не ми е смешно-досадно ми е.
135
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, Ердоган не пуща от тука мигранти щото си му я обещал вече България! Бог да ти връща със лихвите предателю!
134
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахх, твоята дипломация била спряла мигрантите. Просто са чували за дипломацията на Динко и себеподобните му та за това не искат да се пробват да минат през България
133
22
 
3
 
! Отговори
RI преди 4 години
Bravo Borisov !Tova koeto pravish e chudesno. Tova triabva da se spre. Samo Trump shte ti pomogne.
132
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп, Меркел, Макрон и ердоган отдавна са те изхвърлили от графа "Човек". Реви там, прави, струвай, но народа в България пак ще го отнесе по твоя вина!!!
131
8
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Комши, ашколсум прати башибозука у Гръцко.Анадъмбо!
130
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще продава интересите на България, щото на Меркел и Макрон им дотегнало от изнудвача ердоган!
129
6
 
37
 
! Отговори
Анонимус преди 4 години
Има нулева миграция, защото расипахте България и никой не иска да идва в най бедната европейска държава. Народен съд за ГЕРБ, БСП, СДС, ПАТРИОТИ, ДПС и други продажни политици.
128
4
 
27
 
! Отговори
КРОКОДИЛ преди 4 години
СМЕНЕТЕ МУ СНИМКАТА БЕ ЖУРНАЛИСТИ ЗАГУБЕНИ. ТУК Е ТАКА ТЪЖЕН ВСЕ ЕДНО, ЧЕ СОБСТВЕНОТО МУ ПОГРЕБЕНИЕ Е УТРЕ. ЗАПОЧНАХ ДА ГО ОПЛАКВАМ