Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
1
 
! Отговори
До кога ще спим? преди 4 години
Мерките на управление се замислете са свързани с едни правила и идват от управляващите,а те на народа действат като ограничение и поради страх от наказание ако не се изпълнят създават едно ограничено робско колективно съзнание и така всички на ментално ниво сме като овце,от което следва и този бум на заболяване от медийното въздействие и който вярва влиза във филма. Тези,които ни управляват слушат други над тях,а за да се управляват толкова много хора те са наясно как да действат и за това вървим постоянно под контрол и медийна манипулация. Не забравяйте,че сме едно цяло,както и след като живо
257
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Замислете се дали всичко което започна масово да се използва като предпазни средства заради този вирус всъщност ви предпазва от паниката от истерията която изкуствено се създаде от медиите и всичко ли приемате като чиста монета,след като толкова години сляпо вярвайте на политици и авторитети и стигнахте след тях до тук?
256
0
 
0
 
! Отговори
Ало,прокуратурата преди 4 години
С голям замах тръгна новия ни прокурор,но сега на принципа на естественият подбор ще има чистка голяма.
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавируса и паниката около него,върхът на човешкото невежество и робуване на някой,който позволяваме да ни води в същият коловоз довел ни в следствие на стадното еднообразно мислене и действие,от което виждате резултатите какви са. Оцеляват адаптивните към промяна и които са готови да излезнат от зоната на комфорта. Тези които следват стари закона и правила са вън от играта,напускат този свят.2012г мина отдавна промяна няма никаква,времето изтече.
254
0
 
0
 
! Отговори
Някои прави пачки преди 4 години
Пари се правят най-много по време на криза.Честито на печелившите.
253
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Докат нищо няаши и Боби *** Суджука са разкашля и слои маска.
252
3
 
3
 
! Отговори
БАРБА ГАНИОС преди 4 години
КВО МЕ ЗАНИМАВАТЕ БЕ , АЗ ИМАМ САМО ЕДНА ТИКВА
251
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
След обявяването, че се отпускат 50 млрд. Евро за борба с корона вируса той се появи и в България.
250
0
 
3
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Ситуацията ни учи да спрем темпото и намалим стреса с който живеем и не парите и робуването на тарикати е смисълът на живота ни.Време за размисъл и преосмисляне как да променим живота си и с какво по-различно от познатото ни досега.
249
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е много голяма говнарка.
248
6
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Тиквун ако се кандидатира за премиер на някоя държава от западна европа няма да вземе и 1 % .Само като му видят речника и образованието ще го заплюят. Но тук понеже е пълно с празноглавци ,го избират .Ей го е - 99% от избирателите на Герб работят от средна до минимална работна заплата .При бсп ,въпреки че бабите са с ниски доходи процента е 90!
247
6
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Тиквата нали трябва да занимава глупавия народ с простотии да не го питат за Барселона е незаконното му ча.ве
246
2
 
3
 
! Отговори
Здравната система! преди 4 години
Системата работи добре. Ще кажете: Как така, като сме все по-малко здрави. Припомням това е търговска система. Оценявайте я според търговските критерии. Колко процента от доходите си харчи българинът за здравеопазване? Вероятно най-високият процент в ЕС е у нас. Ето Ви го най-добрият показател за оценка. Ако питате къде е мястото на здравето в една търговска системата и не можете да си отговорите ще ви подсетя - здравето е най-добрата реклама!Системата работи добре. Ще кажете: Как така, като сме все по-малко здрави. Припомням това е търговска система. Оценявайте я според търговските крит
245
2
 
7
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
https://sites.google/site/germanskanovamedicina/virusi/5-dokazatelstva-za-virusiОбразовайте се и се информирайте,защото винаги имате алтернатива,но никой няма интерес да ви я предложи защото здравната система има нужда от пари в този си вид в който работи и отношенията в нея са чисто търговски,а вие сте тези без която тя губи смисъл да работи и функционира по този начин,защото си плащате и някой от вас печели много пари,а вие сте донорите.В рекламите да сте чули,че лекарството лекува?
244
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Алчността няма лекуване хора и каквото и да ви казват политици и специалисти всичко е отново бизнес за пари.Ситуацията ще излезне от контрол,хората вече психично са претъртели и само за този вирус говорят.За това се казва,една лъжа повторена сто пъти се превърща в истина. Всичко това вие го храните и засилвате с вниманието си и енергията.Тълпата се ръководи чрез манипулации и лъжи защото сляпо вярва на авторитети които следва и не подлага на съмнения това което и казват.Има тарикати и балъци
243
6
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Управляващите и медицинските специалисти и досега не са обяснили как са се заразили тези четирима човека. А не трябва да се забравя, че този вирус има 14 дневен инкубационен период, през който заразеният е разпространител на вируса, а той самият още няма симптоми и не знае, че е болен. Така че няма място за бодряшки речи в стил Бойко Борисов, а трябва да се действа за ограничаване на разпространението. Термокамери само в парламента и на летищата не са достатъчни.
242
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ вече трети мандат се опитват да затрият народа ни и сега виждат лъч надежда в този вирус.
241
17
 
18
 
! Отговори
Специалист Бойко преди 4 години
Бойко продължава да се представя за специалист по всичко. Все някой трябваше да му каже, че по медицински въпроси трябва да остави да говорят по-образовани от него.
240
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП много пъти опитват да затрият народа и сега виждат лъч надежда в тая чума.
239
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко докара короната в България . Цял месец не спря да обикаля напред назад и да се целува!