Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас

Премиерът изтъкнал нуждата от единство в борбата срещу пандемията
Обновена: 14 мар 2020 22:37 | 14 мар 2020 22:22, Анисия Иванова
148
Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната.

Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също присъстваха на разговора на министър-председателя, информираха държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Премиерът изтъкна пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Борисов акцентира и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.

Министър-председателят отбеляза, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30% и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната.

Премиерът Борисов заяви, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки.

Борисов беше категоричен, че човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки абзац започва с бойко.. човек, ако не знае по-добре ще си помисли, че му правят реклама
77
4
 
0
 
! Отговори
защо преди 4 години
Дарвин съграждани, Дарвин.
76
0
 
5
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До Анонимен 55 Учени и изследователи се обединяват около тезата , че вирусът може да оцелее от 4 часа до 2-3 дни , в зависимост от повърхността на която е попаднал / най-дълго на пластмасова повърхност/
75
1
 
4
 
! Отговори
Праведния преди 4 години
До Сата ЗнатоВиж сега госпожо, знам че имате проблеми с психиката, но за твое успокоение ще кажа че твоите работодатели са израснали по соца, това злодеи ли ги прави или така по навик?
74
1
 
4
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #87 Знаеш ли че се молех на хората който бяха на круиз DIAMOND PRINCES да напуснат кораба веднага ... публикували лично видео. на 9.02.20. бяха само 9 заразени . :((Никой не ме послуша
73
1
 
2
 
! Отговори
23 преди 4 години
До Анонимен 92 Не , тя живее в Пловдив или Пловдивско Събират се да празнуват юбилей на някакъв роднина . На нейните родители им става зле в селото , където си живеят , отиват в София при сина , останалото е известно Но не съм срещнал инфо , че тя е с положителна проба за коронавируса . Може някой друг да ги е заразил
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още тогава съветваха пристигащите от Италия да си стоят 2 седмици вкъщи------Е, и?Стояла си е. При майка си и баща си. Да не мислиш, че гастарбайтерите си имат по един свободен апартамент тука, който ги чака празен....
71
1
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до# 87 Казах ти че има начин !! Нищо че не са излизали . !!Аз знам , за това ви казвам какво ще стане.Вие не ми вярвате , ама утре вируса ще ви мята като риба в тиган
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не може ли герберите да се обедините с БСП,АБВ,ДПС,ОП?
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81 още тогава съветваха пристигащите от Италия да си стоят 2 седмици вкъщи
68
7
 
3
 
! Отговори
Сата Знато преди 4 години
НАТО отдавна трябваше да смачка Просия и да разруши лабораториите им за биологични оръжия, а не сега да се свиваме като зайци пред боа.
67
1
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Аз не разбирам как двамата умрели, не са излизали от България, не са имали достъп със заразени, и са се зарази ли?-----------Отишли на софийското пазар, разходили се насам-натам из калабалъка и са разговаряли с някой носител на вируса в инкубациония му период (тоест, без признаци на заболяване, а носителят дори не подозира, че се е заразил, особено ако е бил млад)
66
0
 
1
 
! Отговори
Серсемин преди 4 години
На 55-я му написах че е прошшлякк, ама те го изтриха. И сега му пиша че е много просст макар че пак ще го изтрият. Ама пуками. Той няма да стане по умен.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
77, Каракачанов е подходящ. Или Пеевски.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81В Италия вече имаше бум на заразата бе ***. Поредния тапир си ти.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъщеря им ги е убила, като се е върнала от Италия и не е спазила карантината------ Каква карантина 28 февруари бе, ти мало умен ли си? Тогава нямаше и помен от карантина и Бойко се шегуваше, че трябва да си измислим поне един болен, за да не изоставаме от модата.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре трябва да осъмнеме със затворени граници и градове. Това е решението и ако го вземат ще призная, че нистина ги е грижа за Народа.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до всички, с предложение за военно положение...... кой тогава ще е на чело на държавата..... Лойко (-) или Румбата (+)
60
2
 
6
 
! Отговори
д-р Уйт преди 4 години
Тия льольовци да не ни се пречкат! Само да осигурят пари за лекарства и комсумативи. Не им щем мерките, нито съветите. Знаем си работата. Ще се погрижим за болните си. Не за пръв път лекуваме вирусна пневмония.
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъ, вече никой не съ здравсва с ръце, а с кръчета, ве!