От ВМРО поискаха мерки като в Банско за ромските гета

Хигиената в някои махали е на изключителна ниско ниво, смята Сиди
18 мар 2020 22:55, Красимир Ангелов
31

С цел овладяване на ситуацията с коронавируса някои градове като Девин и Чирпан въведоха вечерен час. Целта на мярката е да се спре събирането на млади хора и евентуално заразяване на възрастните със заразата.

Но трябва ли да се въведе вечерен час за цялата страна?

"Това е от компетенциите на щаба. Но това, което искам да кажа, е да се въведат спешни мерки по отношение на гетата, които и днес показаха, че има сериозна група хора, които са се върнали от чужбина и съответно не спазват карантината", каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата
Хората от тази общност се държат като че ли имат права и никакви задължения, според него.

"Днес случаят от Смолян е такъв, случая с тържеството в Лом... Едно от предложенията, които ние от ВМРО ще поискаме, е мерките, които са за Банско, да бъдат приложени и за гетата. Там трябва да има строга дисциплина и дезинфекция", каза още Сиди.

Депутатът посочи, че тази зараза се разпространява изключително бързо и се надява да не се стига до крути мерки.

"Хигиената в някои махали е на изключителна ниско ниво и тези хора трябва да бъдат защитени. Виждаме безотговорно поведение на този човек от Смолян, който се е разхождал из града и се е срещал със свои познати и непознати", добави Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и спекулата на цените на стоките от първа необходимост.

"Още преди 2 години предложихме да има пределна надценка на определено количество стоки. Не може една стока като маската да струва 5 лв. Цената може да се увеличи с 10%, 20%, но когато струва 10, 20 пъти повече от цената си - означава, че някой спекулира и печели бързи пари на гърба на българските граждани", категоричен е депутатът.

По думите му имаме достатъчно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
емил преди 4 години
каракачанов,контрера,сиди,хахомян ме карат да се срамувам че съм българин
20
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ЗПУ 2,за картечарите,няма смилянски боб,затова няма как,да стане това твое искане.
19
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
сиди,едно време българския народ спаси дедите ти от еврейските гета,сега ако те чуят,ще се обърнат,в гробовете си,заради тези твои,расистки искания,ведно с твоите деди,и ромите са били гонени и изтребвани,затова,намали си малко оборотите ,като "политик",и не прави политика,с чуждото нещастие,заради това че е различен.
18
3
 
3
 
! Отговори
Дърта иганка преди 4 години
На расистите кУрона вируса да ги хванеЧумата да ги тръшне
17
3
 
10
 
! Отговори
ЗПУ 2 преди 4 години
Нека да са постоянни мерките и да се вдигнат три метрови огради със КПП-та и вишки със картечари.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО да организират и осъществят предлаганата от тях карантина на гетата! С техни доброволци! Ще им ръкопляскаме!
15
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 4 години
Пазят си избирателите...
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО и вие ще отечете ,заедно с гробарите,след паниката!!!Дори неумните прогледнаха!!!
13
4
 
19
 
! Отговори
До главанаците преди 4 години
Откровен антисемитизъм и ксенофобия лъхат от всеки втори коментар на БГ фашизираните кауни. Човекът го е казал ясно, контрол и ред, мога да потвърдя за Берковица, масово се върнаха роми от гурбет, нулев контрол на границата, не е ясно кой от къде идва, здрав ли е, болен ли е, нулев контрол от полицията по домовете в гетата, шляят се безцелно на тумби, пазаруват като невидели да стягат сватби, трябва да има ред и контрол както за тях, така и за българите, защото вируса кара наред, вижте Италия!
12
0
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
дИмократично отворете концентрационни лагери бе,от 30 години крадете парите с които трябваше да ги образовате...да ги приобщите,вие насаждате разделение и омраза,фондации за да ви гласуват и сега опа требене,вируса ни променя,старите формули за кражби се обръщат срещу вас политичета евтини,от 30 г.еничари и крадци убиват хората за пари...*** и фашизма в 21 век
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос- Тоя Александър Сиди, Българин ли е или Израелски Шпионин ??? Ако е Българин или поне иска да стане Българин, нека си смени, да си оправи ИМЕТО. МОже да стане- Сидов, Сидиев, Сидовски или друго подобно БЪЛГАРСКО име. АКо не иска да става БЪлгарин, нека се маха към Израел !! ЧУжди Шпиони- израелци, евреи НЕ ни трябват.
10
1
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Бели и Жълти са Жертвите на Коронавируса . Няма заразен черен и зелен .
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Шумен онзи ден са се прибрали 20+ роми от Италия и си ходят свободно из града.
8
1
 
29
 
! Отговори
Друга идея преди 4 години
По-скоро трябва да се приложи прочистваща сила на огъня там.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатът посочи, че тази зараза се разпространява изключително бързо и се надява да не се стига до крути мерки------ Всъщност задега този грип се разпространява изключително бавно - за 10 дни имаме едва 60-70 случая. При нормални условия, ако всеки заразява средно по трима други, трябваше да имаме към 40 000 човека. Или другият вариант е, че тези хора го карат абсолютно безсимптомно.
6
3
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
Спокойно. Средната продъжителност на живота при ромеите е 40-45 г. Сещайте се там като започнат умират "старците" как ще променят статистиката, и всички ще цъкат, че умирали млади хора :]]
5
0
 
4
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
До 2Ех мечти! Само тия ще останат, защото им Плащаме!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Ихтиман, и в Бургас, и във Варна, и в Кърджали.Те са свикнали да са над закона.Бойко, ще допуснеш ли тези да подпалят България? Това е един от сигурните начини да се стигне до гражданска - нито данъци плащат, нито осигуровки, източват социалните фондове, та заради тях социалните пенсии се взимат от средствата, заделени за трудови пенсии.Сега остава още да заразят хиляди хора, само защото не им дреме за законите и разпоредбите.
3
3
 
4
 
! Отговори
Моника преди 4 години
Вие видяхте ли, че един брой обикновенна маска в Китай е 1 лев на едро. И че трябва да и се плати транспорт, мито, ддс. На колко да ги продават маските. И не аз не продавам маска. Исках да купя за мен и хора около мен.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СУ-30МКМ снарядено с ОФАб 100-120ТБ за вси4ки такива квартали и всичко щв си дойде на мястото