Разпускането на НС компрометирало демократичните устои

Вигенин: Идеята беше в зала при обсъждания да има само 30-40 души
27 мар 2020 13:47, Анисия Иванова
29

Единствено БСП бяха против решението парламентът да се събира само по въпроси, които са свързани с извънредното положение. Упреците на социалистите: абдикация, диктатура, разрушаване на парламентаризма, компрометиране на демокрацията. Останалите депутати ги обвиниха в преследване на тяснопартийни интереси.

Парламентът беше затворен от коалицията ГЕРБ-ДПС, ДПС промени позицията си, ГЕРБ успя да прокара идеята си за заседанията и да има само писмени въпроси. Смятам, че доста слушатели следят парламентарния контрол, при който има възможност за уточняващи въпроси, каза за "България сутрин" зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Решението компрометирало демократичните устои на държавата.

"Ние бяхме единствените, които поставиха въпросите за сигурността и продължаването работата на парламента. Идеята беше в зала при обсъждания да има само 30-40 души, които имат изказвания и тези от съответните комисии", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Въпросът дали депутатите ще се откажат от лятната си ваканция, за да наваксат изгубеното време, можело да бъде зададен на мнозинството и Цвета Караянчева, стана ясно още от думите му.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Момче , демократичните устои ги подрива самата карантина. Пригласяй на Корнелчето, защити заплатата.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без.мозъчници до един са в тази партия! А чудно как демократичните устои устояха миналата година няколко месеца без тях в парламента?
16
7
 
18
 
! Отговори
Зомбиран преди 4 години
На това *** му дават поле за изява пирамидалното управление и слугите му- медиите.
15
7
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 12. Нещо си се объркал, бюджетът закъсва, когато БСП е на власт.
14
5
 
21
 
! Отговори
апо преди 4 години
Когато червените започнат да говорят за демокрация , законност , свобода , справедливост и т.н. е все едно блудница от околовръстното да ми говори за морал , нравственост , духовност и възвишеност.....Крайно време е червената чума да бъде изтикана извън пределите на родината ни !
13
1
 
1
 
! Отговори
Езиковед преди 4 години
Както е казал великият римски сенатор и крупен финансист Католев, парламенто деленда ест!
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 9..Явно много я е закъсало с бюджета "управлението" на божбоазина,щом чака на "месечните вноски" за здраве на българина! Ама п0равилно го е казъл народа. Че от всеки "кръчмар" Не става!
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТА ГЛУПОСТИ ПИШЕШ, НО С МОЗЪК - ТИКВЕНО СЕМЕ, НЕ ОЧАКВАМЕ ДРУГО
10
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Че то и 2 *** на едно место,са предостатъчни гн Ванегин! Та представяш ли си 30 или 40 човека в една зала? Явно че не!-:) Правете каквото знаете! Изтървана работа и това си е! Щом и американците се скриха по домовете си,значи има защо! Свикнали все да щъкат на някъде,Че и българина свикна,Та му е терсене сега Но това е положението! Очакваме да видим какво ще стане!По добре си трайте,Че Герберите само чакат да кажете "нещо" И да "скочат" в подкрепа на др Борисов! Ще мине и това!
9
5
 
8
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Аз съм от 16 апартамент и искам да попитам:депутатите в платен, неплатен или в годишен отпуск.Или пак народа пре*****, а те си получават заплатите от нашите осигуровки, дето ББ разправя, че ги нямало...
8
10
 
24
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
А бе Вулвин - кой те е излъгал, че се интересуваме от мнението ти?Я си виж раз.плу.тата физиономия. Преяждаш, мързелуваш и паразитираш - както впрочем всички "дупетати" - и висиш в парламента до пенсия. А мен Нинова ме изпързаля да напусна топличкото си място на омбутсман и сега на никъде. Живея само с награбеното - а до като всички неброени пари, свършва само за няколко поколение.
7
11
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Шумкарите трябва да ги напръскат със силен дезинфектант... - и да стоят под карантина в чинията на Бузлуджа...
6
28
 
12
 
! Отговори
Винегин е прав преди 4 години
Разпускането е тотална глупост!
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая криза не само няма полза от Парламента,но не е лошо да излязат в Неплатен отпуск!
4
9
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
*** защо изобщо се изказва?
3
4
 
17
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Като стана горещо се испокриха като - пльхове
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Файдата от тия и без това е никаква проблема е, че ще си лежат в къщи и заплатите им ще вървят, а накрая и бонуси ще си раздадат за разлика от много хора в принудителен отпуск които не могат да вържат двата края.
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е ***