Йордан Цонев: Д-р Адемов най-вероятно се е заразил в Добрич

Той е направил дарение от маски на колегите си
3 апр 2020 12:47, Нели Христова
20
Йордан Цонев: Д-р Адемов най-вероятно се е заразил в Добрич
Снимка: БГНЕС

"Д-р Хасан Адемов се чувства добре, чуваме се по телефона всеки ден. Той е направил дарение от маски на колегите си в Добрич и навярно там се е заразил",  това каза пред депутатът от ДПС Йордан Цонев пред NOVA.

От думите му стана ясно, че още по-миналия четвъртък Адемов се обадил да каже, че няма да идва в Народното събрание, защото леко кашлял и не иска да поставя в риск останалите депутати. Така, че той не е бил на работа от понеделник.

"Нашите предположения са, че от момента, в който се е заразил, до момента, той е лекар, анестезиолог, наблюдавал е добре себе си, не е имал контакт с нас. Това е нашето обяснение, че нашите проби са отрицателни", коментира Цонев.

Според него д-р Даниела Дариткова, която вчера също даде положителна проба за новия коронавирус, се е заразила, докато е преглеждала пациенти.

"Много хора възприеха тестовете, които ние правим като лична привилегия. Тук става въпрос за инстуционалност. Нашата държава е изградена на фундаменталност. Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавата", посочи депутатът от ДПС и добави: "Въпросът за здравето на народните представители е институционален. Ако хипотетично заболеят 120 депутати, Народното събрание спира. При смърт на народен представител, влиза следващият."

"Ние ще си заплатим тестовете. Ще бъдем съпричастни с нашия народ. Бяхме решили, че ще дарим заплатите си и ще оповестяваме къде сме ги дарили. Има места, където има има нужда от дарения, но никой не дарява там", съобщи Йордан Цонев.

Депутатът от ДПС смята, че депутатите в парламента могат да гласуват и с подпис, и остро критикува колегите си от БСП.

"Аз мога да отида в парламента и да кажа: аз така гласувах и се подписвам за това. Това, че конституцията не го позволява е тълкуване на БСП", каза той и посочи, че при гласуването на Закона за извънредното положение при 13 часа дебати, повечето изказвания са били на депутати от БСП.

"Смятам, че на БСП им трябваше трибуната, за да водят пропаганда. Ако видите стенограмите ще видите, че 80% от тези изказвания са политически и се повтарят", заяви той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Оффффф! преди 4 години
Тия да не ми се правят на ударени, ами да си сядат на дебелите *** и да започват да бачкат! Нали са им отрицателни тестовете? Какво ми се пазят толкова?
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
семейството на Адемов е от зъболекари.тази гилдия е най-опасната в момента и никой не и обръща внимание като преносител на заразата.зъболекарят ти работи в устата с воден аерозол и е потенциално 100%заразен.
11
0
 
7
 
! Отговори
спорещ преди 4 години
Спорно е кое води държавата към крах в по-голяма степен - "работата" или бездействието на парламента:)
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя изглежда що-годе ентелегентен с очилата, ама накрая проговори и развали илюзията.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, и маски на депутат почнаха да произвеждат.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати Данчо да пазим дъртите генерали от ДС че са рискови.. Кой ще ни краде и управлява после???????????? ¿????????????????
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами почетния председател в Сараите.. Не го ли страх от младите девойки
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчо Ментата, ко прай Прасчо? нали и той е депутат
5
3
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Този космонафт-ДПС как се защитил с маска и ДВОЙНИ ОЧИЛА като някой от изследователска лаборатория.На бегом да се махаш от парламента нямаш място дрънкаш ЛЪЖИ,лошото е че сте много лъжци.Сложил си скъпи очила на фотомодел ли се представяш явно номера ти минава в турските среди,а знаеш езика им катосе турчееш.
4
1
 
8
 
! Отговори
отзад преди 4 години
Най-големите мушингери ,вече 25 год. са депутати ,и оправят робите -
3
1
 
8
 
! Отговори
haha преди 4 години
Много хора възприеха тестовете, които ние правим като лична привилегия. - "Елита" в народното събрание стои там само за лично облагодеталстване...Тук става въпрос за инстуционалност. "Празни думу на празен Елит"Нашата държава е изградена на фундаменталност. Продължение от по-горе. А иначе няма какво да каже "Елита" Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавата - Точно на обратното - най-сетне ще има държава ако се разпусне това недомислие.
2
2
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавата" -- НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е ТАКА НО МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ВАС.
1
5
 
10
 
! Отговори
Шерлок преди 4 години
д-р Адемов направил дарение? Залагам си репутацията, че това са маските, дето изчезнаха от Капитан Андреево.