Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР

Започва масово тестване на хората в Банско
Обновена: 8 апр 2020 08:49 | 8 апр 2020 08:45, Александър Попов
612
Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР
Снимка: БГНЕС
"Разпореждам днес на щаба да започне с масови тестове в Банско. Да бъде ясно - щабът съм го избрал аз, те дават насоки, а министрите вземат решения", заяви премиерът Борисов на брифинг тази сутрин. 
 
"Имаме данни за епидемичното разпространение в Банско и по разпореждане на премиера да се види по заведения и места, където са се срещали, да видим има ли изграден имунитет. Минали са повече от 2-3 седмици и може да се докаже с тестове за антитела дали са били в контакт с вируса", заяви Кантарджиев.
 
"Приемаме, че Банско е едно огнище, днес се създава организация с бързите тестове. Ще разберем колко от хората са изградили имунитет", заяви премиерът.
Още по темата
"Не съм чул за футболни отбори да тренират, ако има такива - РЗИ трябва да ги санкционира", допълни още той.
 
Борисов засегна и икономическото положение.
 
"Ние първи въведохме строгите мерки. Някаъде започнаха да говорят за отхлабване на мерките, но това отхлабване предстои след няколко седмици. Това е някакво обозримо бъдеще, но това е вид психотерапия. Никой не може да каже какво ще се случи. курц каза, че евентуално след 2-3 седмици. Ама ние малките магазинчета не сме ги затваряли. Хората са дисциплинирани - ходят с маски на работа, до магазините. Давам тема за размисъл - какъв ред и дисциплина да създадем, за да ползваме планините и парковете. Но това да не доведе до това, което беше. Само заедно можем да оцелеем. Да, може да не сме тествали достатъчно, но починалите не могат да се скрият. Не мога да отговоря на въпроса кога ще се завърне нормалния живот. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик. Ние не сме в платото, за да разпуснем мерките. Ключовата дума е лекарство. Имаме ли - въобще няма да питам щаба", заяви премиерът. 
 
Борисов ще има среща със Светия синод утре и тогава може да се предвидят какви ще са мерките около празниците.
 
"По-добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани още 2-3 седмици. С българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, а КПП-та, които да напомнят, че трябва да има дисциплина. Разчитаме на самосъзнанието, не е геройство да заобиколиш през нивата", допълни Борисов. 
 
"Когато двама се карат - виновен е по-умния. Повече няма да коментирам президента Радев, заяви премиерът изказването на президента Румен Радев. Във всяка една ситуация може и по-добре. И в движение оправяме нещата".
 
Борисов е възмутен от това, което направи ББР. 
 
"Разпоредил съм изпълнителни директори и борд да бъде отстранен. Министърът, който е принципал - да събира борда и да ги освобождава", завърши той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
496
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До простите СЛАВА ЗА УЧЕНИТЕ ВЛАСТ ЗА ПРОСТАЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
495
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По едно радио, водещата каза каква е годишната заплата на другарят Мавродиев...450 бинки. Премиерът сега изведнъж ли се сети да маха ръководството на ББР. Верно тая банка е била за развитие. Ако се сметнат годишните заплати на целия борд, кво ли ще излезе...
494
0
 
5
 
! Отговори
простите преди 4 години
ТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО..........
493
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците добре са го измислили - 2х4 години и чао! След 8 години на върха, човек изперква. Почва да се мисли за безсмъртен, всесилен, най-умния, най-незаменимия, велик син и вожд и прочие неща, играни стотици пъти в човешката история. Бате ви Бойко вече подмина точката на тотална загуба на почва под краката. Разиграва някви пародии, наел е някви бездарни артисти-полуидьоти и нещо си ръкомаха и режисира уж.
492
1
 
6
 
! Отговори
БХК преди 4 години
Днес е международният ден на ромовете, честит празник на всички братя ***
491
0
 
2
 
! Отговори
P.S: преди 4 години
Скоро Владката ще си иска парите от КТБ. Да се готви Боко и Делян как ще ги връщат ..... Дано не са ги изхарчили че Путин много ще се расърди ..... А той много се огорчава когато му вземат парите .
490
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирате ли,че ГЕРБ се крепи на всички десни партии,те да стълба на десните и ц-и.ц.ката чрез която десните тоочат България и населението е бедно!Просто не гласувайте за десни партии,а подсилете левите от БСП,АБВ,че дори и ДПС,която не е лява.Искайте машинно гласуване,защото изборите се манипулират,ГЕРБ не печели изборите,а ги взема чрез заплахи,измами,купуване!
489
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоян Мавродиев казва,че Прокопиев иска да го събори,уволни и е дал фалшива информация срещу него,ето го линка,щото не може да се прекопира текста -https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/stojan-mavrodiev-za-poiskanata-mu-ostavka-premierat-e-bil-seriozno-podveden.html
488
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който харесва Бойко комуниста трябва да е много ограничен и плиткоумен, точно като него.
487
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебелия търбух ще свърши като Кадафи. До края на месеца месата му ще се разнесат по софийските улици .....
486
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърт за герберите. Военно положение и директен разстрел, с мафията така се процедира!
485
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умрете гербери Дончев насапун!
484
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме търпение да изчезне ГЕРБ от политическата сцена,това е най-злата прокоба за страната и населението ни!Хора, гласувайте за левите БСП,АБВ,за да подсилим опозицията!Искайте машинно гласуване,за да не се манипулират гласуванията!
483
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес беше дъното. Мафията подари седемдесет милиона на тяхна фирма .... А вие се страхувате от някакъв измислен вирус. *** ........
482
1
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Накрая очакваме Севда да свидетелства в полза на Борисов как Пеевски го е предразполагал към престъпления
481
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Освобождават борда на ББР "" ...........тука има само един въпрос - какъв механизъм за контрол има в тази банка ?Как така един селянин влиза и взима 75 милиона пари на данъкоплатеца, само защото познава еди кого си ?такова нещо ако се случи в бяла държава - целия кабинет си отива !
480
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та кой е умният виновен сега?
479
4
 
0
 
! Отговори
Yao преди 4 години
Едно умно нещо...
478
2
 
13
 
! Отговори
Цвети Янева преди 4 години
Сега очакваме борда на ББР да бъде даден на прокуратурата,такъв е реда нали господин Гешев ? Трябва да се разбере,КОЙ е лобирал за заема,трябва да се понесе и отговорност,съдебна отговорност а не със Борисовите уволнения.Сега трябва ли утре Радев да излезе и да срита свинското правителство на Кой за да заквичи и се задейства ?
477
0
 
13
 
! Отговори
До 511 преди 4 години
А бе ти къвси бе май не разбираш какво ти казва Радев.Очилата ти да не са жълти.На зеленото викаш жълто.