Верига от държавни бензиностанции през следващата година

Целта била да се засили конкуренцията на пазара
133
Верига от държавни бензиностанции през следващата година
Снимка: Pixabay

Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ да изгради бензиностанции в цялата страна. Това предложение дойде от Министерството на финансите.

Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. 

Още по темата

Целта е да се оптимизира управлението на задължителните резерви и да се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители.

Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за картите за почивка,дето сега ваучер ги наричат,за да ми дадат в коя партия трябва да членувам ?Във ВМРО или в ГЕРБ?
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато на даден пазар се появи играч позлващ практически неограничени държавни ресурси, това изкривява самия пазар. Това няма да намали цената, просто ще създаде допълнителна машина за стригане на овцете. Това което сваля цените е конкуренция на пазарен принцип. Ролята на държавата е да премахне картелите, нещо с което очевидно не се справя. Щом с това не се справя, защо си мислите, че ще се справи с управлението на такъв конгломерат.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човече, да можех, 100 плюса щях да ти сложа.Абсолютно е така - мутробизнесмените ни в червени куфарчета се оказаха тотално неспособни да оцеляват в условията на реална пазарна икономика. Реално добре развиващите се сектори в БГ са тези, до които те нямат достъп. Всичко останало го оплескват.И единственият им начин да оцелеят са всякакви забрани, "запазени места за родното", властови чадъри, рев за заплати и какво ли не. Естествено, плащани от нашия джоб под формата на "държавнни симули"
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Др.Бойко Методиев Борисов е истински комунист и верен последовател на др.Тодор Христов Живков. А др.Теменужка Петкова е истинска другарка на др.Дража Велчева и вярна наследница на др.Цола Драгойчева.Върнахме се 75г назад!!!
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жилища ще дава ли пак държавата държавни,та да се запиша в първа група-крайно нуждаещ?Трябва ли да се става член на ГЕРБ?Ако ще дават отивам да се запиша...
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи са, че мутрата не е комунист.
34
2
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Към пазарна икономика вървим.. Нали? Усещате ли новата наказателна процедура от ЕК срещу България? Тия хора са тотално неадекватни! Махнете се бе, извратихте всичко в тая територия..
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж "пазарната ни икономика", се превърна в "картелна икономика" и "спекулативна икономика".Това не е пазарна икономика. Нашите частни бизнесмени се провалиха в пазарната икономика и трябва да имат конкурен, който да е истински. Тъй като няма друг истински конкурент, или са малко и единици - като Марешки, трябва да се регулира пазара чрез частни държавни предприятия.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАЧКАТОР,Държавата в момента са Пеевски, Домусчиев и т.н. Ти наистина ли смяташ, че те ще регулират в твоя полза цените на горивата?
31
2
 
13
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Откриват се нови хиляди работни места за верни крадци-герберасти.Професията "бензинджия" отново става хит.След асфалта и стиропора ,дойде времето и на бензина.Предстои връщането на супермаркетите ,пионерските лагери и партийните школи на различните видове формации "ГЕП".-Ура ,другари герберасти!-Уви ,годината е 2020г, а не 1944.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАЧКАТОРЩе пада крадене от хората работещи в държавната бензиностанция. Никой няма да издава хората по веригата и ще пълнят туби с бензин.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега обаче ще има вой до небесата от Петролната и газова асоциацияА не може ли, вместо да си играем пак на комунизъм, просто да конторлираме какво става в ЛукОйл? :)Не, сериозно, за мен вече всеки, който смята гербаджиите за алтернатива на ония спрелите от Позитано, е луд. На тия напоследък всички идеи им се свеждат до одържавяване, протекционизъм, запазени места и какво ли не. Май скоро ще върнат и софийското жителство, както са тръгнали.
28
4
 
7
 
! Отговори
аууу преди 4 години
Днес ще има бум на инфаркти на хора свързани с бензиностанциите. Коронавируса не тези екземпляри ще им се струва като блян. ГолЕм кеф.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А видяхте ли сега?!Аз като ви казвах,че ГЕРБ и БСП са БКП вие ми слагахте минуси!Всички са комунисти и ДС не го ли разбрахте вече?
26
8
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Ако стане реалност държавната бензиностанция ще видите че ще е за добро. Държавата ще бъде регулатор на цените на горивата.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви към комунизъм.Отнеха бизнеса на Божков.Сега ще правят и държавни бензиностанции.След месец ще открият отново текезесето.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето имаше една приказка за оялите се ...барманче ли си бензинджийче ,като направят държавните бензиностанции ще се повтори мъката със всичко държавно ,ще се краде яко от бензинджията и склададжията до министъра на ресора ,вижда се по всички държавни "фирми" , БДЖ , Градска мобилност ,Топлофикация и всички останали.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализма се завръща.И защо бензиностанции,като може данъчни складове да се разрешат и ще е достатъчно.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова избираме по-добрите комунисти от ГЕРБ. БСП само обещават комунистически мерки, но само лъжат и приемат десни мерки, като плоския 10 процента крайнодесен данък.БСП само обещаха да построят АЕЦ Белене, а започнаха да строят нов американски блок в Козлодуй АР 1000.По-добрите комунисти трябва да изпълняват празните обещания на БСП. БСП трябва да дава идеите и обещанията, а ГЕРБ да ги изпълнява.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава, че биеш по точки конкуренцията на пазара в енергийния сектор. Съответно си правиш палава Диктатура в Зайчарника и си Ти. Защо когато имаш футболен отбор, да нямаш и горивата. Не е честно.