Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Управляващите работели на принципа "проба - грешка"
227
Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното - в хората“, обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
16
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Ох, на тази като й чета глу.постите, как не се управлявала така държавата и трябвало с грижа за хората, си спомням и жалките соц лозунги "Всичко в името а човека (знаем кой), и всичките им управления след 1989, които завършваха с катастрофа. НИКОГА ПОВЕЧЕ!
74
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да има само десни,защото ще попаднем в абсолютна и тотална диктатура,без никаква опозиция и ще дерибействат,без да можете да ги спрете и озаптите,трябва да има опозиция,а БСП е единствената сериозна лява партия в България!Ако смажат БСП,това ще е края на България и държавата,трява да подсилим опозицията БСП,за да няма дикатура!
73
5
 
11
 
! Отговори
zoro преди 3 години
До Анонименнали беше милион , сега станаха 5 ,ама какви сте бо-клуци червени
72
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До къде стигнахме! Нинова да говори по смислени неща от гербаджийската шайка.На дъното сме.
71
16
 
7
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Какво като идват избори. Нали си знаем, че герберастките овце ще гласуват за ГЕРБ, истерично повтаряйки мантрата че "Другите са комунисти" . Ама иначе от Възраждане били на руска хранилка!
70
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоДнес Гешев е подпукал Прокопиев и Ст. Александров. Честито на всички комунисти!!!......................Стига си писал глупости,виж в ПИК,дясното се обединява,включително герберите с Прокопиев се коалират,единствената опозиция са БСП!
69
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,днес Румен Петков ви даде жокер.Снима се пред вилата на Горанов за 5 милиона в Ярема.Ами искайте оставката на тоя долнодъбнишки *** и крадец.Какво чакате.
68
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,без лявата БСП,България е загубена,защото няма да има никаква опозиция на десните и ще си дерибействат в цялата държава,без да има кой да им опонира!БСП,трябва да участват във властта!
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да 76Радев нищо не е намекнал, а в прав текст каза: Всички сте крадци, а само аз Не !
66
4
 
11
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До Анонимен 72Хахахах така е ,но бате Бойко ги бие всичките, може би само Каракачанов може да ги сложи в задния джоб.....хихихих
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев намекна ,че герб(Борисов)допуска да се краде по ниските етажи и,че ако е той на власт това няма как да се случи.
64
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лявата БСП трябва да участват във властта,иначе няма да имаме НИКАКВА опозиция, НИКАКВА и ще дерибейства ненаказана хунта,която няма да можете да съборите никога,ще попаднете в капан и робство!
63
5
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До ДО 51 - ЗОЗО ... За руския чип питай баба си, дето посрещаше една окупационна армия на 9-ти септември с хляб, сол и свалени ***, за да ти го внедри после генетично и на теб ... че цял живот да лаеш против всичко което не е руско ... !!!
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Радев каза на Нинова, че краде и ако той е на власт, ще й забрани да краде.Само не каза, дали това ще важи и за него !
61
2
 
19
 
! Отговори
ист преди 3 години
Сега целта на Нинова е грижата за хората. Когато приватизираше и крадеше, хората не и бяха грижа. Сега арестите са пълни с нейни другари, чиято цел беше лично обогатяване, а не грижа за хората.
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БСП всичките са милионери. Те с какво помагат на хората или в техния джоб не им се бърка щото няма схема в това?
59
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТочно пък ПИК ли дето са гъзолизците на борисов.........Това че е написамно в ПИК,не означава,че не е вярно,разбирате ли ,че БСП, са единствената лява опозиция,която може да опонира ако дясната власт се самозабрави и се превърне в хуната и тотален диктатор!БСП е крайно необходима на България и тя трябва да е във властта,иначе ще ги унищожат!
58
3
 
18
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Нинова пее последните си песни. Скоро и от БСП ще я ритнат. Смешници.. съсипаха държавата
57
5
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Импексова пак пее старата песен и пак е загрижена за хората на които "Прехода" и приватизаторите отнеха толкова много ... Отнеха им много и предишни правителства с мандата на БСП, които завлякоха банките и предизвикаха инфлацията по виденовото време, после изкопаха траповете в Белене и Цанков камък за да погребат в тях парите на пенсионерите и майките с болните деца по станишково време, а накрая за капак фалираха и КТБ при Олигарски ... !!!
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДА ХОДЯТ ЕДНА ГОДИНА С ТАБЕЛА НА ВРАТА И ТАМ ДА ПИШЕ АЗ ПЪК НЯМА ДА КРАДА И ДА ПЛЯСКАТ СЪС РЪЦЕ