Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям

9% ДДС е работа "на парче", смята президентът
Обновена: 27 май 2020 12:34 | 27 май 2020 12:34, Красимир Ангелов
478
Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям
Снимка: БГНЕС

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос, заяви в Садово президентът Румен Радев.

Той отново разкритикува управляващите и някои от най-големите им антикризисни инициативи  – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

Още по темата
"Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда "на парче" и без ясни идеи и разчети", подчерта държавният глава, цитиран от bTV.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. "Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", призова държавният глава.

Той определи като авантюра идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

"Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим", заяви Радев.

Според него вместо бензиностанции, държавата трябва да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти.

"Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този кога му изтича мандата, че ми омръзна кривата му аграрна физиономия.
33
11
 
38
 
! Отговори
Равносметка преди 3 години
За мандата ми:1. Едно коремно2. По една надгробна реч седмично3. Екскурзии на Деса веднъж месечно4. Джуланчета ежедневноПосле ми кажете, че нищо не работя
32
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не така банкянския бидон пак ще вдигне кръвното.
31
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕКА ПОПРАВКА- ВЛЯЗОХМЕ С ПОЛИТИЧЕСКИ ВИРУС, А ИЗЛЯЗОХМЕ С НАЙ МАЛКО ПОЧИНАЛИ В ЕВРОПА И СВЕТА, А ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ОЦЕЛЯ..."УЧЕНИТЕ НА Б/Я ИЗОЛИРАХА ДВА ЩАМА НА КОРОНА ВИРУСА- СОФИЙСКИЯ ЩАМ СЕ ОКАЗА МНОГО БЕЗОБИДЕН, А ЩАМА ШИПКА МНОГО ОПАСЕН- ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, КОИТО НЕ СЕ ПОДАДОХА НА МАНИПУЛАЦИЯТА".....ПОЗНАХТЕ ЛИ ЧИИ СА ТИЯ ВЕЛИКИ ДУМИ....
30
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не му омръзна на руския резидент да плюе по България, жалък антибългарин.
29
16
 
32
 
! Отговори
млъкни бе преди 3 години
Моля, безделникът от Дондуков 2 да не дава акъл на хора, соито си вършат работата в интерес на всички. този случаен човек, който цял живот е бил на държавната софра, и за 1 стотинка работа не е свършил, да не се обажда за неща, от които нищо, ама нищо не разбира. Обижда ме поведението на човек, който взе или щеше да вземе 5 млн. комисионна от Грипен, който назначи държанката си на 2 държавни заплати и и плащаше с нашите пари квартирата дза дава излишни съвети. Достатъчно му плащаме, за да замълч
28
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до тук разбирам че нищо не рабзбирате от политика
27
11
 
29
 
! Отговори
Некомпетентен Радев преди 3 години
Радев не разбира от ДДС, нито от икономика, но защо да не изрази някоя глупост, заплатата му няма да намалее !
26
18
 
12
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Каквито и политически пристрастия да имаме, който и да харесваме или не, било то Президент, Премиер, Доган, Божков, Тити, Сираков или селския ***, едно никой не може да отрече:Некомпетентност, корупция, престъпност и политическо-криминална мафия са емблематични за тази територия все още под името България.За последните 10 години бихме всички рекорди по смъртност, обезлюдяване, обедняване, икономически срив и разпад на държавност.И изход не се вижда.
25
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вождът на българските хронични Ганнювее - Радьо!
24
15
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До СТРАНДЖАТА,а твоята тиква,от там не излиза,всеки ден,го гони редкото щастие,и затова е толкова сърдит,не знам,дали вече седалката на джипа не мухляса от щастието му редко.
23
22
 
15
 
! Отговори
60152 преди 3 години
До АнонименТи май си забравил, че Радев е офицер от НАТО и нито една негова изява не е случайна.
22
12
 
25
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Той едно семейство неможа да устиска, акъл тръгнал да дава. Дайте му един лост, и я направи корем я не, но ще катурне държавата...
21
24
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тиквоня обещал на герберастчета, че ще им прави ново ДКМС...
20
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастите мразят опозиция, защото всичко е същото. Нима нинова не е корумпе? Хаххахах А Радев си лае луната и тва е. Кое Посолство ще ни назначи нов Вожд?
19
22
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Жоро,имахме имахме,и той беше деси плевнелиева,на вашата тиква шута или смешника.
18
20
 
37
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 3 години
Тоя мерзавец, дали е построил или е направил нещо смислено, през паразитния си живот!
17
16
 
30
 
! Отговори
иво преди 3 години
Тоя пък ако може да излезе завинаги ще е най-добре! Търтей
16
13
 
40
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Вече се бях притеснил... - че от три дни не е ходил до тоалетната...
15
17
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме влезли с хаос в извънредното положение, а напротив! Всичко беше организирано много добре, навреме, подобряваше се в крачка, обществеността се информираше редовно и най-подробно. Нека бъдем обективни! Излизането - малко прибързано и под натиск на "бизнеса" и кого ли още не, политически, а не медицинско обосновани решения...