Вучич си пожела пред Борисов: София - Белград за три часа

Работата по Балкански поток и магистрала "Европа" е на пълни обороти
1 юни 2020 14:56,
75

Сръбският президент Александър Вучич пристигна на официално посещение в България. Той беше посрещнат от премиера Бойко Борисов на летище София, а след това двамата направиха инспекция по изграждането на автомагистрала "Европа" и газопровода "Балкански поток", съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Борисов и Вучич инспектираха с хеликоптер напредъка по изграждането на АМ "Европа" в района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница.

Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия. По думите му "Балкански поток" означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики. По отношение на магистралата той изрази очакване, че скоро тя ще бъде завършена и само за три часа ще може да се пътува между София и Белград.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изтъкна, че в България се работи на пълни обороти за реализацията на двата проекта и поколения наред ще се ползват от това, което се строи в момента.

"Въпреки коронавируса, колкото и трудно да беше, работата не е спирала на АМ "Европа“ и "Балкански поток“, отбеляза министър-председателят.

Според него сериозно върви и строителството на гръцката връзка. Борисов посочи, че целта е диверсификация за целия регион и осигуряване на възможност да бъде докарана газ от различни източници, така че тръбите да бъдат запълнени, веднага щом станат готови.

"Балкански поток" ще е с дължина 474 км
и ще минава през през 11 области, възможно е до края на годината да са готови 17 от тях. 

Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но при ускорените темпове, с които се работи и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - в края на настоящата година. Стойността на инвестицията е 117 млн. лв. и се финансира изцяло от републиканския бюджет. В участъка ще има два пътни възела с осветление, както и 11 големи съоръжения – 5 надлеза, 5 подлеза и мост над р. Сливнишка.

Работи се усилено и по изграждането на другия, 14,5-километров участък между ГКПП "Калотина“ и Драгоман. Строителните дейности на обекта стартираха в средата на февруари 2020 г.

Инвестицията е за близо 165 млн. лв. и се финансира от Механизма за свързване на Европа на ЕС и от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 2022 г.

Трасето между ГКПП "Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка, по които се работи в момента, включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
uraaa bace ni naprai milqrderi imame si 34 milqrda zaem uraaaaaaaaaaaaaa bace dai dva leva za lqb be
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kak moje dve godini da se stroqt 25 kilometra magistrala tva normalno lie???? Posle remont estestveno
17
2
 
4
 
! Отговори
misirki chete li преди 3 години
Kakvo znachi balkanski potok schte minava prez 11 oblasti gotovi sa 17 ot tqx ))))))
16
0
 
11
 
! Отговори
Пишете грамотно! преди 3 години
Поредната неграмотно написана статия!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славният банкер се приближава и е вече само на 3 часа от София... Как се уреди само, а горкия череп се пържи у песъците и рисува комикси... Бате да пусне една магистрала и към Мека.
14
8
 
1
 
! Отговори
UNIKALNOO PROZZZDTT преди 3 години
Елате у БГ бе ...бойко борисов дава лебец и много пара на бугарете ...бугарите са не оплакват от нищо при бочко ...всичко е наред ....добре сте дошли у БГ при бочката другара .Бочката обикаля с джипо и гледа ората ...ехдобре че съм язе да живне народу ...да кара по убави магистрали ...евра да арчи ...на екскурзии да оди ...яде пие народа бугарски ...безгрижен живот при бочата Мистър Бикини отново пощуряДърт ***
13
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадеца който за 10 години открадна 16 милиарда защо още не е в затвора ?Има ли Прокуратура в България или тя е да брои кокошките в Ихтиманско ?
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Ами съвсем ясно е - ще са готови 17 от 11 области.
11
5
 
11
 
! Отговори
BANKIANSKI KRAADEC преди 3 години
След една година разследване каталунската полиция стига до заключението, че в Каталуня са направени инвестиции, които надхвърлят пет милиона евро. Парите идват в Испания през двете разследвани компании. Агентите не са намерили данни, които да доказват, че моделката и баща ѝ имат законни доходи, отговарящи на този начин на живот. В своите доклади пред Антикорупция те припомнят твърденията в жалбата, че парите биха могли да са свързани с недекларирани средства на част от висшите служители на българското правителство, включително и Борисов.Едно порше за 70 000 евро
10
7
 
16
 
! Отговори
Борисов пък преди 3 години
Борисов пък си пожела магистрала БарЦелона-Банкя за един час , че мис-*** да не чака.Ще има и специално място за Влади Горанов в джипката , че Владко го е страх от земетресения и само трифазната брада на тиквата-слънце му действа успокуяващо.
9
5
 
7
 
! Отговори
NAGLECA OT BANKJA преди 3 години
Колата е регистрирана на фирмата EMA_BGS SL същата, която контролира магазина за дрехи. Докладите на антикорупционната прокуратура твърдят, че колата е оценена на над 70 000 евро и е закупена на лизинг през февруари 2017 г. през банка в Барселона. Полицията сочи, че това плащане е в дисонанс със загубите на магазина и на фирмата, които са почти в състояние на фалит.Разследванията на каталунската полиция и на антикорупционната прокуратура за мрежа за пране на пари с произход от България, в които се появява министър-председателят на тази страна Бойко Борисов, водят до руския гражданин Ал
8
3
 
10
 
! Отговори
KRADECA OT BANKJA преди 3 години
Едно порше за 70 000 евроПолицията е следила и снимала къщата и магазина за дрехи в Барселона в продължение на дни през 2019 г. Така се доказва, че ексмоделката използва за придвижванията си из града луксозно бяло порше Macan. Агентите я фотографират, когато тя излиза от къщата, шофирайки.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като е набримчил оня ми ти локомотив до дупка със 70км в час !
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от София до Варна 12 часа с бързия влак в 21 век ! едно време имаше спални вагони ама ги спряха щото няма кой да сменя чаршафите.
5
5
 
19
 
! Отговори
1234 преди 3 години
А Варна София 6 часа! Това направиха нещастниците от герб!
4
3
 
14
 
! Отговори
Коментатор преди 3 години
За 3 часа, ама със самолет на България Еър...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ний комунистити асвалт не ядем. остафка
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бат Бойко кара жипката,може и за два!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано... ще задръстваме магистралата, за да ходим в Сърбия за качествени и евтини стоки.