Протест и контрапротест в Триъгълника на властта

Поддръжници на Радев и ГЕРБ на метри един от друг в центъра на София
Обновена: 10 юли 2020 19:14 | 10 юли 2020 19:03, Александър Попов
388

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Два протеста протичат в центъра на София. За втора вечер пред президентството се събраха привърженици на Румен Радев. И тази вечер Радев излезе пред хората и изнесе 10-минутна реч.

Още по темата
"Радвам се, че отново сме заедно. Няма сила, която да ни спре - стига да сме непреклонни. Няма да повторим грешката от 2013 г. и да се делим. Няма да допуснем да се използва етническата карта. Свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, а да защитим свободата си. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване", заяви президенът.

В същото време на 100-ина метра - от страната на Министерски съвет се събраха поддръжници на ГЕРБ. Очакванията са да се съберат над 10 000 техни симпатизанти, начело с народните представители.

"Искаме да се чуе различния глас. Това не е контрапротест, това е митинг в подкрепа на правителството, което води европейска политика. Президентът Радев цели служебно правителство, с което да ни извади от ERM-2. Три години правителството работи за повишаването на доходите, намали безработицата, сега се справя с безпрецедентната криза", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимка 3 от контрапротеста на ГЕРБ. Коментари, гербаджийски ***?
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не съм учуден, че ромските махали са на гербаджийския контрапротест?
45
2
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Нова телевизия в желанието си да се подложи, подложи много здрав *** на ГЕРБ. 100-те души пред МС, по думите на самите хора, са дошли с ОРГАНИЗИРАН превоз от Варна и Провадия. Гешев да започне незабавно производство срещу ръководството на ГЕРБ за организиране и събиране на хора в разрез с противоепидемиологичните мерки на същото това Правителство и излагането им на риск заради политическите си цели!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илияна Йотова президент !
43
13
 
7
 
! Отговори
izh преди 3 години
Голям майтап. Президентя имал поддръжници, доброволно и по съвест. Тичай народе, театрална постановка на Сатиричния театър и даже някой лев дават. И да не си забравиш червената кърпичка като легитимация
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаДа де, то в нощното Му шкафче рубли няма - само евраци, от едрите!
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимка 1 от контрапротеста е красноречива- тумба роми викащи за ГЕРБ и против Радев срещу 20 кинта на калпак...
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков плаща на Радев да буни държавата, връзката е очевадна.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Джон Ленинкъм кого се обръщаш, извинявай, обърках се:Менда Стоянова- член на БКП, партиен секретарРосен Плевнелиев първи секретар на общински съвет на ДКМСНона Караджова дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКПЛиляна Павлова внучка на партизанин от бригада Чавдар
38
6
 
3
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
Рублев - ВЪН!и Мутри, ВЪН!Тези два лозунга ми харесаха най-много.Странното е, че са от двете противоположни страни:)
37
11
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе напъват комунистите ръчкани от Русия,но си влизаме като пи чове в Еврозоната:):):)
36
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що митинга на ГЕРБ е 10 пъти по-голям? За един приятел питам.
35
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връх на абсурда беше че гербавите мафиоти дори не се притесняват публично да обявяват, че са организирали партиен контрапротест в защита на себе си.Дотолкова са станали нагли.
34
6
 
11
 
! Отговори
Ромулан преди 3 години
Тука кааха едни 50 лв едни кибапчета кифтета бира на корем -И сега НИИ не знаем за кого да виками -Казаха в автабуса-викате Долу Радев!!- ама НИИ сега гледам хората викат -да Живее радев -И Нии така вика Да живее- щот другите така вика!! пък и що да го убиват я
33
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС обяви, че влизаме в еврозоната и рубладжиите изперкаха, че вече ще има контрол над парите и ще ги хванат в крачка с рушветите. Ние сме част от ЕС бесепарчета, харесваме Европа, а не азиатските степи. Ясно ни е, че това са пози от типавижте тавариши, правим каквото трябва за да не е БГ истинска част от ЕС, само не разбирам какво правят десните там!? Ало, дясно, вие не се ли борихте срещу това да сме руска република или бъркам?!
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички привърженици на радев трябва да бъдат наредени до стената!
31
4
 
2
 
! Отговори
8966 преди 3 години
Каакви 10000 на това пространство! Я сметнете квадратурата на тази улица и после се запитайте какви джудженца ще трябва да се докарат, за да има там 10000 присъствия.
30
6
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Не е лошо Радев да заповяда на армията в този момент да арестува до крак шайката за антибългарска дейност!Сега е момента!
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ако има някакви претенции да напусне поста си,да направи партия и тогава да се яви на избори. Всичко това е хвърляне на прах в очите на плиткоумниците,за да отклони вниманието от гафовете в президентството,а не поемане на отговорност. Той просто говори някакви неща и тошкова. А според конституцията трябва да е надпартиен и подобни изцепки и опити за девалвиране на институциите не трябва да бъдат толерирани.
28
7
 
6
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
А участниците и от двата протеста се очаква да се обединят и съберат в инфекциозните отдели на болниците след 5-6 дена. Шантава работа - не че ситуацията у нас не е и за революция даже, но сега точно не е момента за протести ...