Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойде време някой да си ХОДИ. Тоя път обаче ЗАВИНАГИ!
119
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите пищят че никой не може да им иска оставката,товара да не е сев.корея.Безплатното лапане приключи калинки.
118
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комуниста Радев трябва веднага да влезе в затвора за поведението си
117
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът е суверен в република България и той дава властта на политиците, но това става на ИЗБОРИ! А не с преврат организиран от радеф и неговата мафия!
116
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не може с едно НСО да се справи, а иска да управлява държавата...
115
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, може и да не я иска, но народът я иска, а народът е суверена в тая държава все още.
114
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
от къде ги вадят такива?!
113
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ега ти!...Като прочетох дрънканиците на въпросната персона,представяща се за "политически психолог" останах с впечатление,че ТЯ САМАТА е ПСИХО!..без "лог"..Ей,психо,я кажи сега защо па Тиквата са дърпа и не ще да фърли оставка?..Да не си пропуснала некой час по психология?...-Защото има упоритост за ПРОМЯНА,но има и упоритост за ЗАПАЗВАНЕ НА СТАТУКВОТО!..Та да кажеш нещо за претъпатаупоритост на Тиквата да командери тая територия въпреки че както се вижда,той и неговия Харем са ДОДЕЯЛИ ДО
112
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев може и да няма право да иска оставка на правителството,ама хората от ден на ден просто вече не могат да траят крадливата хунта!Времето на ГЕРБ изтича неумолимо!
111
7
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Аз не се "дуя". Ако ти се "дуеш", това е твой проблем.Потвърждавам това, което написах, а то е, че премиерът не е "демократично избран" от българския народ!Демократично избран е президентът!Народното Събрание е демократично избрано.Забелязва ли измъченото ти мозъче, че не разделям върховната власт на ГЕРБ и опозиционни партии?Защото те всички са ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИ.Но Народното Събрание НАЗНАЧАВА правителството.И Бойко е подчинен на него, а се държи така, все едно той му е шеф!!!
110
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството няма да подава оставка, защото е законо избрано.Ако на някой му се управлява, ще чака догодина новите избори. Да се стяга и да спечели.Скимнало му на Радев да иска оставка. Да подава своята.
109
12
 
10
 
! Отговори
ДЕФИНИЦИЯ преди 3 години
Мутра: Човек, който спи с пистолет на нощното шкафче и пачки с едри банкноти от 500 евро в чекмеджето му.
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 146Нито Радев, нито Манолова са членове на БСП.Бойко Борисов обаче е член на БКП (активен).Просто старата Българска Комунистическа Партия за пореден път метастазира в слабо диференциран малигнен тумор наречен ГЕРБ!България ще преживее пандемията от COVID19.Но България може да не преживее канцерогенното заболяване на комунизма.Необходима е спешна химиотерапия, и тя се нарича ЛУСТРАЦИЯ!
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143Радев не нарече половин милион българи мутри, много добре знаете кой точно е м..утра и управлява с м..утрите, а това че ви плащат да му се кланяте и го защитавате не е проблем на останалите 6.5 милиона българи
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
148 Всеки знае, кой създаде мутрите на прехода-БКП/ДС/БСП.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145Кой мислиш, че ще ти пусне кранчето с мед И мало? Огледай се, какво става по света, каква България ни остави БКП.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 141Ми права е другарката професорка, ми к'во!Може да са мутри, ама наши, родни мутри!Баланс трябва да има, и мутрите са хора като нас, и те семейства имат. Трябва да ги хранят, затова който може - пачки евро в нощното шкафче! И без това ни приеха в клуба на богатите, каква неблагодарност!Вие нямате ли евро по челмеджетата?Може да не са от 500, трудно се развалят.А, и пистолетите не са задължителни, но мутрите имат нужда от тях, влезте им в положението!!!
103
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е политическо труп. Гумен Радев поиследва Мая Манолова в политиката-провал. Така столетницата зертва свой, поради антибългарска та си политика.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте Руцкан Великолепнийй и вярвайте мед и масло ще тече от чешмите, безплатни пари за всички и столова храна на корем.
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев нарече над милион българи"мутри".Доказа, че не е обединител И президент на всички българи, за което бе избран.Води лични битки, поради което ще претърпи провал на евентуални избори.