Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда

Тогава БСП внася вот на недоверие
12 юли 2020 10:45, Петя Славова
184
Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление тази сутрин призова за протест в сряда, когато партиятя й внася вот на недоверие срещу правителството на тема корупция.

Още по темата

Тя призова протестът да бъде мирен и спокоен, без провокации и ексцесии, предаде "Дарик". "Направиха се недопустими внушения от ГЕРБ. Няма платени провокатори на протестите. Институциите са обезсилени.,"  заяви Корнелия Нинова.

"Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание – мирно и спокойно", уточни тя.

По думите й, Борисов управлявал 10 години "със страх и репресии". Корнелия допълни: "Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление".

В същото време за трети път софийските социалисти избраха за свой председател Калоян Паргов.

102-ма делегатите на XIV Конференция на Градската организация гласуваха за него, а 87 за Георги Свиленски, който бе единственият му опонент.

Председателят на Градската контролна комисия Жана Иванова също бе преизбрана за още един мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд за всички-и за Борисов и за Нинова, пък кой каквото е заслужил...Така става ли?
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Шкафчето и Каскета
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се поддавайте на злобата. Със злоба нищо не се променя. Не се подвеждайте от празнословните лозунги, на алчните за власт политици.
108
2
 
6
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
БСП е бита карта. те са същите като ГЕРБ усвояващо крадливи
107
3
 
3
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Как да няма!А Момчето с комоцио в Пирогов
106
4
 
1
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
България е като титаник, но тя потъва вече 30 г.Бюджета е като спасителна лодка ама няма за всичкиТака става разправия за него
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2013 един нещастен младеж-идеалист се самозапали,а крадливите,красивите и умните се възползваха от последвалите събития - Орешарски,КТБ..Днес няма такъв наивник, готов за жертва!
104
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организираме се приятели и довечера отиваме на протест.Долу шайката!
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние никога не сме били единни с крадците и усвоителите от Герб, та Нинова да ни разединява!Ще си получите заслуженото - съд и затвор!
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитват да ни върнат в 90-те с тези митинги. Колкото по-разделени и по-бедни сме, толкова повече ще ни манипулират и крадат.
101
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ни плашите с комунистите, да не си вярвате, че ще плеснем с ръце и ще прегърнем крадливите мутри?
100
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето семейство пък беше снощи на протеста , ще бъде и тая вечер защото искам утре да ме управляват по-умни и отговорни хора.
99
2
 
10
 
! Отговори
Нинова иска смяна преди 3 години
на системата,въведена от БСП и сие.И тази система да бъде смененачрез тълпата,а не чрез демократични средства.След като бъде сменена,тя даяхне коня(и тука е забавното-много ездачи го искат този кон, ще грохне).До къде ще ни доведе този кон,как ще дойде новата система?Да системататрябва да се смени.Как?На изборите да се гласува за ВеликоНС,което да изберенова.А този пуч,тази вакханалия,която ни се представя в момента,не води доникъде,само пучистите се опиват от съмнителна значимост.
98
3
 
9
 
! Отговори
Корнелийо! преди 3 години
Първата юдинска "победа" на твоята партия беше така нареченото Войнишко въстание, чрез което Столетницата УСПЯ ДА РАЗЕДИНИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО ДОТОГАВА БЕ ЕДИНЕН И ДА НАСТРОИ БРАТ СРЕЩУ БРАТА!За 30 години българите полека-лека преодоляха това изкуствено противопоставяне на "леви" срещу "десни", от което печелеха само една шепа висши партийни функционери и менторите на Синедриона.Днес наглата *** от Крушовица отново се напъва да ни разедини, за да си получи юдинските сребърници.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По думите на Радев, ГЕРБ изгонили 2млн. българи. В Лондон видяхме голяма част от тях на протест - 30 души?!Еваларка...
96
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни интересуват БСП!Но няма да дадем и на мутрите да дишат!Протест докрай!
95
10
 
4
 
! Отговори
Протест! преди 3 години
Долу шайката на милиционерите и мутрите!
94
11
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Баце ще избяга, както винаги го е правил до сега в трудни моменти. Задава се световна рецесия а той остави държавата оглозгана до кокал с милиарди заеми. Безработицата ще бъде огромна, без добра социална политика и безплатно обществено здравеопазване ще настане мор. Лошото е, че у нас няма партия, която да се бори за интересите на гражданите
93
2
 
8
 
! Отговори
Апостоле, къде си преди 3 години
Окървавяването на протестите на 19-ти февруари 2013 г. сложи край на кабинета "Борисов - 1". Какво ли ще донесе наближаващия 18-ти юли 2020 г., годишнината от рождението на Васил Иванов Кунчев - Васил Левски?! Почти век и половина след своята гибел, Апостолът на Свободата продължава да дава упование на българите.
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се благодари на БСП, че по този начин ще опорочи и нормални протести.