БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се забрани вот на недоверие, 8 месеца преди избори
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези долни мр9сници БСП мислят, че е дошъл техният момент, но се лъжат. Безполезни са колкото и ГЕРБ
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави глупости.Играе на спряна музика.При малцинство в парламента се знае кой ще загуби.Станишев и той лъсна,като каза че не иска служебно правителство на Радев.За гергов да не говорим.Първо се изчистете отвътре и тогава действайте навън. Вярвам повече на Христо Иванов,отровното трио и по-малко на слафчо.Но все трябва някой да поведе хорото.
39
1
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Алтернативата са младите безпартийни скромни безработни българи а не Божков Трифонов ДБ Манолова БСП Копейкин и другите стари комунисти фашисти турци и тнт
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бсп винаги е била част от управлениетоПръв помощник и слуга на БойкоСамо за пред публиката - смешна "опозиция "
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП на следващите избори ще направи анти рекорд! Дори в парламента може и в да не влезне!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да махнем фашистите комунистите турците и да дойдем ние младите образовани безпартийни българи подписи няма ли да събират за нова партия
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази освен да внася вотове на недоверие, друго нищо не може да направи. Жадна е и гладна за власт! От години и се иска и се да краде, но не може!
34
10
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Алтернатива та е Божков
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За съжалениеБг не знаят какво искат. Като приватизра Костов, защо се приватиьира и разграби страната . Като Виденов отказа да приватиозира, защо пък Виденов отказа и хайде шут, че ни трябват шепа долари
32
0
 
22
 
! Отговори
ист преди 3 години
Нинова внесе вот на недоверие подкрепена от Ал. Паунов и Крум Заркух.Чрез Паунов БСП е в коалиция и с другаря Божков. Лика прилика.
31
9
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Имат алтернатива нова партия пълна с млади образовани скромни хора
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи нещо си се объркал,соросните са леви,а не са десни,например всички НПО-та ,които крадат пари от държавата и се месят във вътрешните работи,също и АБВ са соросни или Курвалезич например,както и много внедрени шоросоиди в службите и институциите,дори в съда!А ГЕРБ са дясна партия.
29
2
 
22
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
За съжаление, Герб нямат алтернатива. БСП се състои от приватизаторки, дълбоко свързани с руските олигарси и петлета без 1 ден трудов стаж. Работил съм с едно от "остриетата" на БСП. Този човек не помести 1 лист хартия. Не свърши нищо, но се водеше на работа. Точно тези хора нямат право да говорят за морал.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Костя Копейкин - министър на "вечната дружба" и шпионите в България !
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маскираните комунисти внесоха някакви книжа и обещаха за поред път светло бъдеще
26
2
 
10
 
! Отговори
Дантон преди 3 години
Народа ще освободи държавата от БКП крилата и младите премиер с хареми най-накрая ще докарат правилния път на тая държава
25
8
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Това че искаме да свалим Борисов. Не значи че БСП ще потрива ръце за властта! БСП няма да дойде повече на власт! Иначе нека помогне да го махнем тоя самозабравил се от алчност за Влас човек! Те и без това отдавна си го мразят!-:)
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бузлуджа" слезе по-близо до Масите ! Черепа плаща.На Фигуранта пак ще му остане празно чекмеджето !
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕОЙоло Денев е бг патриот в сравнение със соросната. Захариева.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.